Friday's Five: 5 series die ik vroeger keek

Hoewel ik me tegenwoordig niet meer heel erg in series verdiep (ik ben één van de weinigen denk ik!), was ik vroeger ècht wel fan van een...

Hoewel ik me tegenwoordig niet meer heel erg in series verdiep (ik ben één van de weinigen denk ik!), was ik vroeger ècht wel fan van een aantal series. Ik keek ze wekelijks, soms zelfs dagelijks en een aantal daarvan zijn me altijd bijgebleven. In deze Friday's Five lees je welke!

Charmed
Geloof me, als er íemand groot Charmed-fan was, dan was ik het wel. Ik denk dat de zusjes Piper, Prue (later kwam Paige) en Phoebe eerst één keer per week op tv kwamen, maar na een tijdje werd dit dagelijks. Yay for me! De serie ging over drie goede heksenzusjes die het 'kwaad' bestreden door middel van hun superkrachten en spreuken - die natuurlijk uit het grote, stoffige 'Book of Shadows' opgelezen werden. Ik zat altijd trouw voor de buis en heb  alle 8 seizoenen als een echte die-hard bekeken.

Grey's Anatomy
Hoewel ik tegenwoordig meteen wegzap als er een programma op tv is dat ook maar iets met ziekenhuizen of operatie te maken heeft, vond ik Grey's Anatomy vroeger geweldig. Ik weet dat het inmiddels nog steeds wel eens op tv te zien is, maar ik was alleen groot fan van de eerste seizoenen. Je weet wel, toen iedereen nog maar net stagiair(e) was, toen de romance tussen Derek en Meredith ontstond.. of wat dacht je van de aflevering dat Izzie in haar roze jurk bij Denny in bed kroop toen hij overleed. Wat vond ik dit een meeslepende serie zeg!

The Big Bang Theory
Mijn moeder en ik ontdekten deze sitcom pas toen het eigenlijk al een tijdje op tv te zien was, maar we waren meteen hooked aan de 4 nerdy hoofdrolspelers met hun knappe buurmeisje. De enorm scherpe humor zorgt ervoor dat de serie zò makkelijk wegkijkt. Ik weet nog ook deze serie op een gegeven moment dagelijks kwam, en dat we 'm voor best een lange tijd trouw hebben gevolgd. Later heb ik nog een hoop teruggekeken op het internet en inmiddels denk ik dat ik alles wel zo'n beetje heb gezien, haha!

Gossip Girl
Yup, wie heeft deze serie nu eigenlijk niet gevolgd in haar tienerjaren? Ik kan me herinneren dat ik groot fan was vanaf het begin, en ik door de jaren heen alle seizoenen 2 (of toch 3?) keer opnieuw heb bekeken. Heerlijk vond ik 't om te zien hoe het leventje van een paar rijkeluiskinderen eraan toe ging - inclusief alle (juicy) drama die daar bij kwam kijken natuurlijk. Intussen zijn er een hoop geruchten gaande dat er een vervolg op de serie komt, maar of ik het moet geloven..?

Ghost Whisperer
Ik was 'm alweer bijna vergeten, maar ook the Ghost Whisperer vond ik reuze interessant. Wel een tikkeltje spannend en soms kreeg ik er zelf nachtmerries door, maar ergens had de serie ook wel een mooie betekenis. De actrice die in dit geval met geesten kon praten (en ze ook kon zien), zorgde altijd voor een goed afscheid, zodat de geest uiteindelijk naar een goede plek ('het licht') ging en niet meer op aarde was om 'kwaad' te verspreiden.

Maar ook Desperate Housewives, 90210, Ugly Betty, Gilmore Girls, Two and a Half Men en Friends kwamen regelmatig voorbij. Welke series van 'vroeger' kun jij je nog goed herinneren?

Related posts

20 reacties

 1. Haha ohhh Charmed, dat keek ik ook altijd! Was ik groot fan van. Grey's Anatomy kijk ik nog steeds, dus inmiddels al heel wat jaren. Vroeger keek ik het altijd samen met mijn vader, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel af en toe zap ik er voorbij en herken ik vrijwel niets of niemand meer, haha!

   Verwijderen
 2. Ik heb geen van deze series gezien (volgens mij ben ik de enigste haha). Heel vroeger :) keek ik naar BH90210, daar was ik echt aan verslaafd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat leuk! Ik dus naar de sequel die ze erop hebben gemaakt, met allemaal jonge mensen! :P

   Verwijderen
 3. Jaa, de big bang theory keek ik ook altijd en nu nog steeds wel eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd zo fijn om iemand tegen te komen die precies dezelfde serie smaak heeft!
  CHARMEND OMYGOD, thats oldschool! Big bang blijft leuk om te zien en girl, gossip girl xoxo, that's always a winner.

  Ik zou je toch echt aanraden, om gilmore girls te gaan kijken! Je bent hooked na 1 aflevering!

  XOXO
  Rosita Elise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gilmore Girls keek ik heeeel vroeger een aantal afleveringen, en sinds het onlangs terug kwam niet meer gekeken eigenlijk, haha!

   Verwijderen
 5. Zo leuk! Ik herinner me nog dat ik Friends echt geweldig vond, dat zou ik nu nog wel een keer willen kijken haha! En Charmed ken ik ook wel, maar herinner me niet zo goed meer dat ik dat echt leuk vond en volgde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijft leuk om gewoon af en toe een random aflevering van Friends op te zetten!

   Verwijderen
 6. Ik keek vroeger ook Ugly Betty! Kan die makeover nog zo goed herinneren (:

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk om te lezen! Ik heb er zelf ook een aantal van gekeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahhh zo leuk! Ik heb nooit series gekeken, best jammer. Kan er nooit over meepraten haha! Maar het lijkt me wel leuk om eens eentje te gaan volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wooow echt nooit!? Ik tegenwoordig ook niet echt meer hoor, alleen Suits en OITNB :)

   Verwijderen
 9. Big Bang Theory keek ik ook altijd, haha!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb Gossip Girl niet in mijn tienerjaren gekeken hoor, haha. Maar inmiddels heb ik het wel gezien! The Big Bang Theory is leuk ja, wel heel flauw. Ook Friends vind ik leuk, maar heb ik pas later ontdekt. Ik keek vroeger altijd van die Nickelodeon series, zoals iCarly en Big Time Rush :)

  BeantwoordenVerwijderen