Bourjois Rouge Velvet The Lipstick: 02 Flaming Rose

Nooit eerder had ik een lipstick van Bourjois, maar toen ik bericht kreeg van hun allernieuwste 'Rouge Velvet'-lijn ging mijn hart...

Nooit eerder had ik een lipstick van Bourjois, maar toen ik bericht kreeg van hun allernieuwste 'Rouge Velvet'-lijn ging mijn hart toch wel wat sneller kloppen. De collectie bestaat uit 12 prachtige kleuren, en vandaag review ik voor jullie mijn grote favoriet: Flaming Rose.


Een lipstick die een ultra matte effect geeft: wat mij betreft dè ideale formule en ook groot favoriet als ik kijk naar wat er in mijn lipstickbakje te vinden is. Bourjois lanceert een collectie met 12 lipsticks in fluweelachtige kleuren die eigenlijk compleet aan deze wens voldoet. Daarnaast belooft Bourjois dat deze lipsticks niet droog aanvoelen en je lippen hydrateert; iets wat ook bijna niet voorkomt met matte finishes. Tot slot zou deze lipstick 24 uur(!) moeten blijven zitten. Niet dat ik ooit zo lang achter elkaar een lipstick draag, maar toch. Interessante gedachte!


De huls is vrij smal (ideaal als je 't mij vraagt) en ook de lipstick zelf heeft een wat apartere, hoekige vorm. De stick loopt in een klein 'ingedeukt' boogje wat volgens mij precies de vorm van de lippen moet volgen. De gehele lijn is overigens lekker veelzijdig: je vindt kleuren als nude, oranje en felroze, maar ook paars en vuurrood. Zelf koos ik voor een zachtroze tint en twijfelde eerst nog tussen nummer 03 en 02. Uiteindelijk werd het dus Flaming Rose: "een rozige nude die subtiel de kleur van je lippen flatteert."


Het nauwkeurig aanbrengen van de lipstick was nog best een karweitje: door de scherp afgesneden randen ben je namelijk al gauw geneigd om bij de mondhoeken wat buiten de lijntjes te gaan. Wel vind ik dat de lipstick lekker veel pigment afgeeft en een mooie zachtroze kleur achterlaat. Ook voelt hij toch wat droger aan dan Bourjois beloofde: je ziet een aantal velletje zitten die hierdoor extra worden benadrukt. Misschien dat een extra scrub-beurtje helpt?


Overall vind ik de matte finish geweldig, en de kleur vind ik ook erg mooi. Ik zie zelfs bijna een beetje een paarsachtige ondertoon (waar ik groot fan van ben!). Dit is een erg fijne, everyday lipstick die zacht en fijn aanvoelt, maar nadat ik 'm langer draag wel wat droger wordt. En over die 24 uur.. dat kan ik niet helemaal beamen, maar wèl dat dit één van de eerste lipsticks is die ik na een maaltijd helemaal niet bij heb hoeven werken. Pleasantly surprised!


De Bourjois Rouge Velvet The Lipsticks kosten €14.19 per stuk en zijn te koop in 12 verschillende kleuren bij o.a. Etos, Kruidvat en ICI Paris XL.

Related posts

24 reacties

 1. Prachtige kleur, staat je heel mooi! Ik hou sowieso van Bourjois make up.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh dankjewel! Dit was mijn eerste kennismaking met het merk eigenlijk, maar is me absoluut goed bevallen!

   Verwijderen
 2. Prachtige lipstick, staat je heel erg mooi! Lekker fris kleurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi kleurtje, echt een beetje tussen roze en rood in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Felroze zou ik ook echt niet kunnen rocken, haha! Ik ben er blij mee :D

   Verwijderen
 4. Wat een mooi kleurtje! Staat je ook goed. En mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's heb je gemaakt zeg! Mooie lipstick ook, matte lipsticks zijn fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel! Inderdaad, ik ben ook helemaal geen fan van glanzende varianten, haha!

   Verwijderen
 6. Klinkt goed! Hij staat je echt heel mooi zeker bij je blonde haren! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt en die kleur staat je serieus erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. YES! Heel erg mooi, het lijkt wel de kleur die je ook ophad in het outfit artikel met het groene jurkje, of heb ik dat mis? In ieder geval; hij staat je goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen had ik 'm nog niet! Dan was het hoogstwaarschijnlijk mijn Dior lipstick, haha!

   Verwijderen
 9. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt Daphne, wow! De kleur is echt heel erg mooi ook en staat je prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen