La vie de Daphne - 'Nieuw' bureau, Thesis-feedback & Stappen in Breda

Deze week ging van lekker relaxen en niet al teveel aan m'n hoofd naar weer ultieme stress en slapeloze nachten. You can tell dat het...

Deze week ging van lekker relaxen en niet al teveel aan m'n hoofd naar weer ultieme stress en slapeloze nachten. You can tell dat het hard werken is, maar gelukkig doe ik tussendoor nog genoeg leuke dingen. Wat dacht je van gin tonic ijsjes eten eten een ouderwets avondje stappen in Breda?Maandag heb ik normaal gesproken pas laat in de middag college, maar aangezien de afgelopen keren niet heel bijzonder waren, besloot ik 'm deze keer te skippen. Lekker nog een dagje thuis dus! Ik werkte hier en daar aan mijn blog, maakte wat foto's èn deelde de bovenstaande foto op Instagram. Denk dat deze wel in 't rijtje staat van mijn best gelukte foto's!

's Avonds kroop ik lekker voor de tv voor een aflevering HNTM met een bakje chocoladevla. Vroeger at ik dit serieus iedere avond, maar op een gegeven moment is die traditie verdwenen. Sindskort weer opgepakt and I love it :)

Dinsdag stapte ik vlak voor de middag de auto in om naar Gamma te rijden voor wat nieuwe marmer decoratie-plakfolie. De huidige toestand van mijn bureau is namelijk echt niet meer om aan te zien (zie volgende foto's) en aangezien ik deze middag niets anders meer gepland had, kon ik hier lekker mee aan de slag.

Toen ik weer terug thuiskwam en bezig was met mijn lunch, kwam ook het superleuke pakketje van Case24 binnen. Wat een leukerd!

Zie hier mijn desk-situation. Ooit kocht ik deze plakfolie bij Action, al merkte ik na een tijdje op dat de marmeren uitstraling al heel snel vervaagde en lelijk werd. Ook de kwaliteit was niet top: overal kwamen gaatjes, deukjes en scheuren in. En laat ik dat nou net niet willen met hoe het houten bureau er daadwerkelijk uitziet na al die jaren.. (ahum.. zie rechts).

Ik bereidde me voor op zo'n twee uurtjes werk (met het oude folie eraf halen en het nieuwe erop doen), maar ik was alleen al twee uur bezig met die oude meuk eraf te halen! Wat een vermoeiend en zwaar karwei was dat zeg.. Over het stukje op de linkerfoto alleen al deed ik nog zo'n 3 kwartier.

Gelukkig ging de nieuwe folie erop plakken een heel stuk sneller, en was ik meteen superhappy met het resultaat. Veel mooiere marmerprint, betere kwaliteit en weer superfijn om een bureau te hebben zonder lelijke plekjes.

Woensdag zat ik een stuk vroeger op de fiets dan normaal, en dit zal de komende woensdagen niet heel anders zijn. Hoewel ik dus pas les heb om 12.45, heb ik tegenwoordig vaak deadlines 'voor 10.00' wat ervoor zorgt dat ik dus al rond een uurtje of 8 op de fiets zit.

On my wayyy..

Yasss, theoretisch kader was ook weer ingeleverd. Vervolgens heb ik me bijna 3 uur geprobeerd te vermaken, maar dit was aardig moeilijk aangezien ik nu moest wachten op feedback èn ik eigenlijk al flink voorliep op de dingen die ik moet doen voor het ene vak dat ik volg.

Na de hele ochtend 'vervelen' en een vermoeiende les was ik blij dat ik weer op het station stond. Mijn herfstjas was ook wel weer een beetje overbodig; wat was het warm zeg!

Ik stapte deze keer - omdat ik toch een keer 'schoolvrij' was voor een dagje - niet uit in mijn eigen woonplaats, maar in Breda om een nachtje bij mijn vriend te slapen. Helaas is daar tegenwoordig weinig tijd voor omdat ik graag iedere ochtend erg vroeg aan de slag wil en 's avonds compleet uitgeteld ben.

In de trein had ik me al bedacht dat we nog steeds niet die gin tonic-ijsjes hadden geproefd, dus we maakten meteen nog een spontaan bezoekje aan Aldi. Guess what!? Ze lagen er! Eenmaal thuis heb ik er meteen eentje op en ik moet zeggen: hij smaakt niet helemaal naar gin tonic, maar het is wel een lekker verfrissend ijsje!

De avondmaaltijd werd verzorgd door mijn vriend en ik. We hadden een recept opgezocht voor een caprese pastaschotel met courgette, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, pijnboompitjes en pesto en maakten er ook meteen een lekkere salade bij. Was prima te doen!

's Avonds kletsten we urenlang onder het genot van een wijntje en keken daarna een aflevering van Suits. Toen mijn vriend RTL Late Night ging kijken, ben ik in slaap gevallen. Achteraf bleek dat hij de hele uitzending gekeken heeft, en ik dus allang in dromenland lag. Oeps..

De volgende ochtend had ik eigenlijk kunenn uitslapen, maar aangezien mijn ritme (en eigenlijk héle goede biologische klok) dit niet meer toelaat, was ik al voor dag en dauw wakker. Mijn vriend verraste me weer zoals altijd met een lekker ontbijtje op bed, inclusief zelfgemaakte aardbeien milkshake. Hoe lief!

Om 12.00 zat ik weer lichtelijk nerveus en met tegenzin op het station. Ik zou namelijk al meteen de feedback krijgen op mijn theoretisch kader, en ik bereidde me al voor op het ergste (oftewel: dat ik vrijwel alles zou moeten herschrijven).

Na een zéér intensieve meeting (dat zijn ze eigenlijk altijd) zat ik doodmoe weer in de trein naar huis. Alles over mijn feedback (en onderwerp, zoals beloofd) lezen jullie morgen in de thesis-update!

De hele week zag ik al lekkere pizza's voorbij komen doordat Domino's weer een stuntweek had, dus hoe kan het ook anders dat wij thuis ook toegaven aan deze kortingsactie? Zelf nam ik de pizza caprese: echt een fijne toevoeging aan hun assortiment!

Hoewel ik donderdag nog lekker even rust nam, was het vrijdagochtend weer back to reality. Maar man, wat is mijn concentratie slecht zeg.. En die onzekerheid of je het nu wel allemaal goed doet werkt ook niet echt heel bevorderlijk. Gelukkig heb ik wel het één en ander kunnen doen en is er morgen weer een dag!

Remember het telefoonhoesje eerder uit dit weekoverzichtje? Ik had er natuurlijk meteen die middag betere foto's van gemaakt, die tevens ook in het artikel van afgelopen vrijdag te zien zijn. Inmiddels heb ik er al veel leuke complimentjes over gehad. Hij is dan ook gewoon heel erg schattig!

Zaterdag werd niet heel anders. Hoewel ik eigenlijk die middag met een vriendin had afgesproken, moest ik dat vanwege het vele werk toch maar afzeggen. Zondag zou ik namelijk ook al niet aan m'n scriptie bezig kunnen zijn, want ik verwacht dat ik na 't avondje stappen he-le-maal kapot zal zijn.

Hoe ik al die uurtjes achter de computer volhoud? Met veel moeite.. Maar met een lekker stukje appeltaart gaat het natuurlijk al héél wat beter, yummy!

Ik besloot rond een uurtje of 4 er weer mee te stoppen en dook met het Talkies Magazine van deze maand nog lekker even de tuin in om wat zon mee te pakken. In het blad staat onder andere een superleuk interview met Anna Nooshin (inclusief prachtige foto's!). Leuk tijdschrift overigens ook! Ik heb het nooit eerder gehad of gelezen, maar deze past wat mij betreft wel in het rijtje van mooie bladen!

's Avonds maakte ik me weer eens lekker uitgebreid op voordat ik naar een verjaardag ging. Die avond zouden we ook nog gaan stappen in Breda, en aangezien dat voor mij al een hele tijd geleden is had ik geen idee hoe lang ik dat vol zou gaan houden. Maar goed, ik rekende maar op een latertje.

Bij de jarige thuis speelden we Piccolo, een app waarmee je allerlei vragen en opdrachten uit moet voeren (eigenlijke een soort 'kingzen'). Helaas was ik al vanaf het begin zò vaak de klos dat het aardig hard ging met m'n wijntje.

Gezelligheeeid! In Breda was het gezellig, maar echt bi-zar druk. Heb meerdere vuisten in mijn rug en klappen op mijn nek gehad van mensen die omvielen of elkaar duwden en vervolgens tegen mij aan kwamen. Daarbij was ik ook nog eens dooodmoe, en het hielp niet echt mee dat ik pas om 5.15 's ochtends de deur binnenstapte!

4.5 uur later werd ik wakker en baalde ik stiekem wel dat ik niet langer kon slapen. Dan maar aan school want tja.. dat moet ook gebeuren. Gelukkig gingen die twee uurtjes aan school werken aardig goed en ben ik best blij met wat ik voor een research report op papier heb gekregen.

Daarna werd het.. rusten, rusten en nog eens rusten. Echt zò jammer dat ik meteen helemaal uit de running ben als ik het een avond zo laat heb gemaakt. Maar aan de andere kant moet ik ook niet klagen, want heel vaak komt dit natuurlijk niet meer voor. Ik zette de photo diary 's avonds nog in elkaar en ben weer lekker op tijd mijn bed ingedoken. Op naar weer een nieuwe week!

Related posts

24 reacties

 1. Ondanks alles rondom die thesis, heb je volgens mij wel een fijn weekje gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wat heb je het druk met je master! Gelukkig heb je er ook nog een hoop leuke dingen omheen kunnen plannen. Ik vind het ook zo fijn om met een lekker drankje gewoon heeeel veel te kletsen met mijn vriend, zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja het grappige was dat we een nieuwe aflevering van Suits klaar hadden staan om 19.00 (geloof ik), maar dat deze al die tijd op pauze heeft gestaan hahaha!

   Verwijderen
 3. Wat spannend van je Thesis-feedback, ik ben heel erg benieuwd naar het artikel!
  En yay voor stappen in Breda, gezellig! Jammer van die drukte, ik heb ook altijd dat ik helemaal op ben na zo'n stap avond.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja vooral omdat je constant zooo heen en weer geduwd wordt; het is bijna een sport zo slopend!

   Verwijderen
 4. Wat een druk weekje weer! Knap dat je na zo'n avond stappen nog aan school hebt gewerkt. Ik vind het altijd zo zwaar haha! Je flatlays zijn echt prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaa ik ook, daarna was ik ook echt he-le-maal gebroken! Lieeef, dankje!

   Verwijderen
 5. Bikkel hoor nog gaan werken aan school als je gestapt hebt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dapper dat je voor school gewerkt hebt na zo'n korte, heftige nacht! Dat zou ik echt niet trekken.
  Die pastasalade ziet er zooo lekker uit! En hoe cute, dat hoesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Suuuuper leuk dat je bureau zo opnieuw hebt beplakt!
  Echt heel tof idee! Heb je dat alleen met het bovenblad gedaan?

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Druk druk druk! Hopelijk heb je alsnog een leuke week gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat klinkt als een superdrukke week, maar fijn dat er ook wat leuke momenten waren, zoals het stappen. Zo tof dat je een bureau hebt met marmerprint! Nooit aan gedacht dat je op die manier inderdaad je hele bureau een marmerlook kunt geven :) Die flatlay is ook echt mooi geworden! Fijne week deze week! Hopelijk kun je een beetje bijkomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, al helemaal omdat m'n bureau zelf er echt niet meer uitziet (ook omdat 'ie al heeel oud is!). En bijkomen is er helaas niet bij, hard aan de slag weer! Jij ook een fijne week <3

   Verwijderen
 10. Wat goed van je dat je dan toch nog aan school gaat werken. Snap niet hoe je dat kan haha! En je flatlay is weer praaachtig! Hey, zullen we trouwens de volgende keer die pizza delen. YUM!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik snapte ook niet echt hoe ik dat heb vol kunnen houden, maar trust me: ik zat er als een zombie bij! :P En lieeef dankjewel! Tuurlijk kunnen we die pizza delen hihi <3

   Verwijderen
 11. Wat heb je het druk met school! Erg knap dat je na een avond uit aan school gaat (: Je hoesje is echt schattig !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk komt aan die drukte ooit wel een eind, haha! :P

   Verwijderen