La vie de Daphne - Laatste 'eerste schoolweek' ever!

Het voelt zo bizar om te zeggen, maar de afgelopen week had ik dan toch echt mijn laatste 'eerste schoolweek' ooit (tja, dat ze...

Het voelt zo bizar om te zeggen, maar de afgelopen week had ik dan toch echt mijn laatste 'eerste schoolweek' ooit (tja, dat zei ik aan het begin van jaar 4 van het hbo ook, I know). Het feit dat ik na bijna een hele week ziek te zijn geweest al meteen flink aan de bak moest was helaas minder leuk..


Na al die dagen flink ziek te zijn geweest startte ik de maandag daarom met een voorzichtig ontbijtje: een broodje met tomaat. Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat ik deze lekkernij uit Spanje echt ge-wel-dig vind. Na een rustig ochtendje belde ik 's middags de huisarts voor de uitslag van m'n bloedonderzoek van afgelopen vrijdag. Blijkt inderdaad dat ik een infectie heb/had en ik eigenlijk antibiotica voorgeschreven had moeten krijgen. Het stond zelfs geregistreerd in m'n dossier, maar ik heb er nooit iets van gezien. Gek eigenlijk, maargoed.. Moest nu maar wachten tot het 'vanzelf' over zou gaan.

Omdat ik die middag pas laat naar school hoefde, had ik gelukkig nog ruim de tijd om wat bij te komen, mezelf voor te bereiden voor het eerste college èn... voor het eerst in dààààgen weer wat make-up op m'n gezicht te doen. Was weer even wennen om mezelf zo te zien in plaats van m'n blotebillengezicht, haha!

Pas om half 4 pakte ik de trein naar de uni, waar mijn eerste college van bijna 2 uur op me te wachten stond. Ik moet toegeven dat ik na zo'n roteinde van m'n vakantie nog een beetje minder zin in het hele schoolgebeuren had gekregen.. Maarja, niets aan te doen helaas!

Het college zelf was nog niet heel veel soeps en ging vooral om de introductie van 'webcare', maar wel blijkt dit vak een werkdruk van zo'n 2 vakken bij elkaar te hebben (vind ik dan). Toen ik de planning namelijk zag, moest ik toch wel even slikken! 

Tijdens het college had ik eigenlijk spontaan besloten om die avond nog naar mijn vriend te gaan - het ligt praktisch op de route - en daar lekker te gaan eten. Na het eten konden we zelfs nog een tijdje buiten zitten! Zou het dan toch nog een beetje zomer worden?

De dag erna ging ik meteen flink aan de bak door te werken aan een opdracht, een hoop leeswerk te verrichten en alvast wat voorbereidingen voor de thesismeeting van aankomende donderdag te treffen. 'Rustig opstarten' staat inderdaad nergens in het woordenboek van mijn school, haha!

Tijdens de drukte door, vond ik gelukkig toch nog tijd om maar liefst 4(!) flatlays vooruit te maken. Ineens barstte ik weer van de inspiratie en deed ik er iets langer dan een uur over om een aantal mooie plaatjes te schieten. Waaronder deze met twee LP's!

Aan het eind van de middag nam ik lekker 'vrij' en dook ik met een waterijsje de tuin in. Wauw, wat was het bloedheet zeg! Kreeg meteen weer even een throwback naar de vakantie.. Ik profiteerde er nog maar eventjes van voor dit lekkere zonnetje weer plaats zou maken voor onstuimig herfstweer..

Woensdag werd ik wakker met een superleuke verrassing in de bus. Een vriendin had dit 'opkikker'-kaartje vorige week op de post gedaan toen ik me zo vreselijk ziek voelde en had er een hele lieve tekst ingezet. Zulke spontane en onverwachte dingen kunenn me echt zo blij maken!

Ik pakte weer rond dezelfde tijd als maandag de trein richting school. Hoewel ik pas die avond een college zou hebben, hadden mijn werkgroepje en ik al een deadline staan voor diezelfde avond..

Tussendoor moest er natuurlijk ook nog wel even gedineerd worden, en hoe kan dat beter dan met deze overheerlijke vijf sterren-tosti? (hahaha, kidding natuurlijk, maar de tosti's bij mij op de uni zijn echt top!). Alleen een beetje jammer dat vlak voor we naar het college moesten, het ineens kei- en keihard begon te gieten. Resultaat? Zeiknat aangekomen in het gebouw waar we moesten zijn.

Toen het college eindelijk klaar was om 20.30, kon ik echt niet wachten om naar huis te gaan en lekker m'n bed in te duiken. Is toch niks voor mij om me nog zo laat te concentreren. Gelukkig heb ik vanaf nu mijn woensdagcollege's van 12.45 tot 14.30 uur: stukken beter!

De volgende dag stapte ik met iets meer spanning m'n bed uit, want de eerste thesismeeting stond die middag op de planning. Ook deze vond pas weer om 15.00 plaats, dus rustig opstarten kon gelukkig nog wel. God knows wat me allemaal te wachten zou staan.

Voor tijdens m'n treinreisje had ik mijn favo Griekse lekkernij meegenomen: touloumpakia. Grappige was dat toen ik deze foto in mijn Instagram-story deelde, ik meteen verbeterd werd door een Grieks klasgenootje met de Griekse vertaling van dit zoete tussendoortje :P

De meeting omtrent mijn masterthesis ging eigenlijk best goed en liep zelfs nog enorm uit, maar gelukkig zijn er al een hoop dingen duidelijker geworden en geef ik jullie hierover morgen een update. Houd dus zeker mijn blog nog even in de gaten voor de ins & outs van mijn masterscriptie!

Vrijdag had ik een to do-list opgesteld waar je bang van werd, maar ik stond die ochtend lekker vroeg op om er - als de gemotiveerde student die ik ben - mee aan de slag te gaan. Ik begon met het lezen van 3 artikelen die ik de vorige dag had meegekregen voor m'n thesis. De eerste ging nog wel, maar de twee andere artikelen waren meteen een héél stuk moeilijker.

Na een hele productieve middag besloot ik lekker vanaf vrijdagavond een volledige dag weekend te houden: even alles aan de kant, even helemaal niets en nog even genieten nu het nog kan. Ik ging lekker naar m'n vriend in Breda dus; iets wat komend halfjaar alleen maar onwijs kostbare en zeldzame tijd gaat zijn!

Na een lekkere lazy ochtend doken we nog even de stad in om wat nieuwe herfstcollecties te bekijken. Ik scoorde zelf zowaar nog dit superleuke bloemenjurkje! Ik betaalde er helaas wel de hoofdprijs van €40,- voor, maar het is echt héél iets anders dan wat ik in m'n kast heb hangen en het was eigenlijk liefde op het eerste gezicht <3 (zoekt excuus, zoekt excuus..)

We konden het ook niet laten om tijdens de boodschappen twee appelkruimelpuntjes mee te nemen. Gewoon, omdat het af en toe eens kan.

Na de 100e aflevering van Suits zetten we 'Girls Night Out' op. Yup, eigenlijk een typische meidenfilm, maar m'n vriend vond het helemaal niet erg om 'm mee te kijken, haha! Ondertussen aten we deze veeeel te lekkere pizza. Wat was pizza voor mij alweer lang geleden zeg!

Na dit veel te fijne dagje weekend (die natuurlijk veel te snel voorbij ging) ging ik zaterdagavond weer naar huis, met in m'n hoofd weer een hele to do-list voor de aankomende dagen. Was stiekem wel een beetje jaloers op de mensen die nog lekker hebben kunnen genieten van dit laatste weekje vakantie!

De volgende ochtend lag ik eigenlijk nog hartstikke lekker in m'n bed, maar toch sleepte ik mezelf er om 9.00 uur uit. Ik zal immers toch enigszins weer moeten wennen aan vroeg eruit en lange dagen maken wat betreft m'n studie. Toch had ik aan het begin van de middag wel het idee dat ik niet veel meer kon doen, dus stortte ik me weer op het vooruitmaken van wat foto's. Allereerst eentje met m'n allernieuwste aankoop!

Ook zette ik iets anders moois op de foto, namelijk een superlief cadeautje van m'n vriend - hou zeker m'n Instagram in de gaten want wie weet ga ik de uiteindelijke foto nog wel delen deze week :)

Het hele middagje foto's maken èn bewerken heeft me aardig wat energie gekost. Ergens voelde ik me wel schuldig tegenover m'n schoolwerk (begint dat schuldgevoel nu al!?), maar toch wist ik ook wel dat ik weinig meer kon betekenen en we de belangrijkste groepsopdracht naar de volgende dag hadden verschoven. Ook zette ik die avond natuurlijk weer dit weekoverzichtje in elkaar!

Mijn nagels kregen zondag ook weer een ander kleurtje: een mooie metallic paars/roze tint, ofwel nummer 509 van KIKO. Kijk vooral goed tussen de sale-nagellakjes als je bij KIKO bent, want deze nagellak gaat helaas uit het assortiment!

Related posts

19 reacties

 1. Aaah wat lief van je vriendin dat je zo'n lief kaartje hebt gekregen! Gek idee hé dat dit dan echt de officiële laatste eerste schoolweek is! Liefs, nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, al dacht ik dat in jaar 4 van m'n hbo-opleiding ook.. Had geen idee dat ik nog verder ging met studeren!

   Verwijderen
 2. Wat een apart idee, dat dit je laatste eerste schoolweek is.. Super lief trouwens van dat kaartje, ik ben dol op kaartjes en post en vind echt dat mensen dat vaker zouden moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa echte post ontvangen is zoooveel leuker dan een simpel WhatsAppje, op dat soort momenten realiseer ik me dat alleen maar meer!

   Verwijderen
 3. Ontzettend leuke foto's ! Wat lief om zo spontaan een kaartje te krijgen! Wat een tof kleurtje nagellak van Kiko !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik houd ook wel van dat soort spontane dingen :)

   Verwijderen
 4. Wat een drukke week! Wat spannend dat je bent begonnen aan de laatste jaar van de studie!
  Fijn zo'n weekendje, en wat een super leuk jurkje, love it!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha laatste 5 maandjes eigenlijk.. Spannend!! En dankjewel <3

   Verwijderen
 5. Ahh zo lief dat kaartje in de bus. Mensen doen dat tegenwoordig echt veel te weinig en ik vind het juist ZO leuk! Ben heel benieuwd hoe deze studie gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha oops, ik deed de studie al een jaar hé! Dit is alleen het laatste gedeelte :P En idd, mee eens!

   Verwijderen
 6. Ik zie de Pamela Reif Body!! Ik heb hem ook en ik vind hem zoooo mooi! Ik vind je nieuwe jurkje ook echt prachtig en heb stiekem even op je Instagram gespiekt naar het labeltje, denk dat ik hem ook even ga passen binnenkort! Fijn dat je lekker een dagje weekend hebt kunnen houden, QT is zo belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa ben echt he-le-maal in love met de body haha! Ben benieuwd wat je van 't jurkje vind ;P

   Verwijderen
 7. Ik vind het knap hoor, gelijk zo gemotiveerd aan de slag! Ik begin zelf morgen weer, dit is het tweede jaar van mijn studie maar het wordt een druk jaar.. Dat jurkje is echt ontzettend leuk (:

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat veel leuke foto's! Je nieuwe jurkje staat je echt onwijs mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooooh die nagellak van Kiko is zo pretty! Nu twijfel ik of ik die ook al had, haha. En je nieuwe jurkje is echt liefde <3

  BeantwoordenVerwijderen