La vie de Daphne - Kermis, In de krant & Starten met scriptie!

Wat een week weer! Ik ging twee avondjes naar de kermis, bekeek het slotvuurwerk en stond er vervolgens de volgende ochtend zelfs mee i...

Wat een week weer! Ik ging twee avondjes naar de kermis, bekeek het slotvuurwerk en stond er vervolgens de volgende ochtend zelfs mee in de krant. Ook maakte ik een begin aan mijn masterthesis en tussendoor vierden we alvast de verjaardag van oma tijdens een lekker diner!


Maandag ging ik weer wat uurtjes eerder naar school, want voor de presentatie van woensdag moest nog héél veel gebeuren (echt bijna alles, zeg maar). Na een middagje brainstormen kwamen we gelukkig al een heel eind!

Toen ik ein-de-lijk klaar was (yup, het college duurde echt lang..), was ik zoo blij om 's avonds weer richting huis te kunnen. Ik was gek genoeg doodop na deze dag!

Enige nadeel van om 19.45 op de fiets zitten? Dat je met bizar veel honger precies langs de kermis moet fietsen om te huis te komen. De lucht van churros, oliebollen, suikerspinnen en popcorn hielp er niet echt bij. Ben ook niks meer gewend hè, zo laat avondeten.

Ik was nog maar net thuis of ik kon al neerploffen op de bank voor de tv: HNTM-time! Ik heb ondanks eerdere twijfels toch uiteindelijk besloten het te gaan volgen dit jaar. Kan ik het een guilty pleasure noemen?

Hoewel het iedere week mijn 'vrije' dag is, stond ik dinsdag lekker op tijd op en werkte ik nog aan wat laatste dingen voor de presentatie. Heel vaak heb ik tijdens dit jaartje school nog niet in het Engels gepresenteerd, maar aangezien het vorige keer aardig goed ging zonder enige voorbereiding, besloot ik ook nu niet een complete tekst in m'n hoofd te stampen. Just go with the flow, denk ik!

Als lunch maakte ik dit superlekkere broodje met pesto, mozzarrella, tomaat en rucola. Best combi ever!

Ik was 't alweer helemaal vergeten, maar tussendoor kwam ook weer mijn maandelijkse Etos-pakketje binnen. Een erg leuke inhoud deze keer, met een lipstick, een nude lipgloss, een primer en een lippotloodje. Make-upjes krijgen is altijd leuk!

Oeff.. dit is denk ik wel de donkerste lipstick die ik ooit gehad heb! Binnenkort uiteraard een review!

Woensdag was de dag dat ik eindelijk mijn nieuwe jurkje aankon! Vond de presentatie wel een leuke gelegenheid, haha :P

In de trein las ik voor de laatste keer in vogelvlucht m'n presentatietekst nog door. Veel zenuwen had ik gelukkig niet.. Voor je 't weet is het weer voorbij!

Ondanks de grote hoeveelheid feedback, was het toch wel erg leuk om een aantal dagen te horen dat we een 8 hadden. Dit schooljaar begint al goehoeeed!

Terwijl ik me aan het klaarmaken was voor een gezellig avondje kermis met vriendinnen, plaatste ik de foto die jullie in het vorige weekoverzichtje nog in 't klein zagen. Ik werd er best een beetje nerveus door, maar ik moest en zou m'n body uit de Pamela Reif Hunkemöller-collectie op de foto zetten. Vind 'm namelijk zooo mooi!

Het was voor mij pas de eerste avond dat ik naar de kermis ging.. en guess what? In slechts drie keer grijpen bij de grijpkraam (ik kon het ècht niet laten) had ik deze superschattige cinderella al te pakken! Dat is vorige jaren wel anders geweest toen ik denk ik wel meer dan 15 euro kwijt was aan die stomme dingen..

Na ons rondje over de kermis plakten we er nog een lekker drankje achteraan. Daarna haalden we allemaal nog iets lekkers te eten en was het weer tijd om naar huis te gaan. De volgende dag stond er voor mij weer een erg spannende en allesbeslissende meeting op de planning!

Dit zijn overigens de drie zuurstokken die ik zelf mee had genomen: frambozensmaak, een regenboogzuurstok en eentje met meloensmaak! Denk alleen niet dat ze het langer dan een week overleven (oeps..)

Met toch een beetje lichte spanning stapte ik aan het einde van de ochtend weer de trein in. Ik zou vandaag namelijk definitief te horen krijgen op welk thema ik me mag gaan focussen en ook zou de deadline bekend worden voor het hele theoretische kader, wat praktisch een kwart van je thesis vormt. Brrr.. ik zag er zò tegenop om alweer zo hard aan de slag te moeten!

Gelukkig was de meeting weer erg waardevol èn kreeg ik het thema waar ik op hoopte (er ging dus eindelijk wel weer iets goed in m'n afstudeerproces, haha!). We kregen ook meteen het conceptuele model mee waar we mee gaan werken. Ben benieuwd of jullie er iets van begrijpen! :P

Moe, maar voldaan zat ik weer in de trein terug. Vanaf vrijdag zou ik echt non-stop aan de slag gaan om de deadline van 20 september te halen. Gelukkig een weekje later dan ik verwacht had, maar alsnog héél erg snel om al een kwart van je scriptie af te hebben!

Hoewel ik doodmoe was en eigenlijk totaal geen zin meer had om weg te gaan, haalde mijn vriend me toch over om nog het laatste avondje van de kermis mee te pakken. Toen ik weer bij dezelfde grijpkraam als de vorige avond stond, zag ik in plaats van cinderella, Ariël liggen! Ik appte dit meteen naar die-hard fan Brittany, maar helaas is het me niet gelukt 'm te winnen.

Shame on us, maar in Spanje hadden we het voor elkaar gekregen géén churros te eten. Omdat m'n vriend toch best wel benieuwd geworden was naar deze lekkernij, trakteerden we onszelf op een kleine portie met lekker veel poedersuiker. Eindoordeel: zoooo yummy!!

Om 22.00 liepen we naar de plaats waar het slotvuurwerk van de kermis afgestoken zou worden. We hoefden vervolgens niet heel lang te wachten voor we werden getrakteerd op een prachtige show! Door de harde wind bleek het alleen niet tot heel ver te zien te zijn, maar wij stonden heel dichtbij op de perfecte plek :)

De volgende ochtend was ik op de één of andere manier al om kwart over 7 wakker, en omdat ik me op dat tijdstip nog niet meteen wilde storten op mijn scriptie, besloot ik eerst lekker de Expeditie Robinson-aflevering van vorige avond terug te kijken. Ook dat ga ik uiteraard weer lekker volgen!

Waar ik overigens ook mee wakker werd was deze foto op de voorpagina van de regionale krant! Supergrappig dat mijn vader me al heel vroeg in de ochtend had herkend en deze foto doorstuurde. Verder zijn we voor de rest natuurlijik onherkenbaar, maar leuk is het wel! :-)

Rond een uurtje of 9 was het toch echt tijd om me eraan te wagen. Binnen no time dreigde ik te verzuipen in alle literatuur en artikelen die er over mijn onderwerp te vinden zijn, maar ik wilde die dag wel 'iets' op papier krijgen.

Na veel koffie, frustraties, het gevoel niet productief te zijn en complete confusion is het me toch gelukt een klein begin te maken met de theorie. Er moet nog een hoop aan gebeuren, maar ik verwacht dat dat in iets meer dan een weekje nog wel goed moet komen!

Wat is er fijner dan na zo'n gigantisch lange dag jezelf belonen op pizza? Deze pizza heb ik overigens nog nooit eerder gehad, maar bevat wel al mijn favo ingrediënten bij elkaar: mozzarella, tomaat, salami èn pesto. Zelf gooide ik er nog een berg rucola overheen. Prima avondmaaltijd!


Zaterdag: same shit, different day. Ook nu werkte ik weer de hele middag aan m'n thesis. Of ja, een poging tot. Het is echt bizar hoe snel ik afgeleid raak en ik weer alles op social media zit af te struinen. Wil daar sowieso echt eens mee gaan minderen, want ik merk dat het me soms alleen maar irritaties oplevert..

Rond 17.30 liet ik het maar weer even voor wat het was. Ergens ben ik al best trots op wat ik heb getypt in zo'n korte tijd, maar ergens weet ik ook wel dat de feedback hierop intens veel gaat zijn. Maar goed, ik weet intussen dat je maar beter iemand kan hebben die alles héél kritisch bekijkt dan iemand die het allemaal maar prima vindt..


Zaterdagavond: tijd voor onstpanning! Een tijdje geleden hadden we deze datum geprikt om de verjaardag van mijn oma (alvast) te vieren. Officieel is ze pas de 13e jarig, maar aangezien we doordeweeks bijna op een enkele manier bij elkaar kunnen komen, gingen we gezellig deze zaterdag uit eten. Tussendoor werden er weer veel foto's gemaakt, onder andere van 'de drie generaties' (oma, mama en ik!)

En ook van mijn vriend en ik! Het was een superfijne avond met heerlijk eten en heel veel gezelligheid <3

Zondag: back to reality. Ik had die nacht echt ruk geslapen en heb de helft van de tijd wakkergelegen omdat ik aan véél te veel dingen moest denken. Had bijna de neiging om maar gewoon meteen aan m'n scriptie te gaan, maar toch was ik daarvoor niet 'gek' genoeg en stelde ik het eventjes uit tot eind van de ochtend. Stiekem baal ik wel van dit saaie leven zo hoor..

Zondagavond hield ik lekker vrij en deelde ik ook meteen een betere foto van mijn Etos goodies voor deze maand. Kwam er ook meteen achter dat ik alweer een heel jaar lang bij de Etos Friends hoor en dus ook al een jaar lang superleuke pakketjes mag ontvangen. Yay!

Related posts

28 reacties

 1. Klinkt als een productieve week meis. En wat leuk dat je bij de kermis wat gewonnen hebt! Ik had het toevallig ook laatst terwijl het me heel lang niet gelukt was haha. Vroeger kon ik het wel goed maar ja. ;) En Expeditie robinson jeeeeee. Ik kijk ook trouw hoor! En naar heel holland bakt haha. Heel veel success met je thesis meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's! Wat super tof dat jullie foto in de krant stond. En wat ben je nu alweer mega druk aan de studie zeg, echt knap! Ik moet zeggen dat ik ook altijd snel afgeleid ben, heel irritant...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha echt heeel frustrerend idd.. ik zou eigenlijk een soort 'slot' op social media moeten hebben terwijl ik aan school werk

   Verwijderen
 3. Haha ik heb me ook lekker laten gaan bij de grijpautomaten hoor, veel te leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! En mooie foto in de krant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een productieve week, daar kun je met een fijn gevoel op terug kijken, lijkt me. En wat een leuke foto in de krant, tof zeg. Ik kreeg ook mijn etos pakketje binnen vorige week, mijn kleur lipstick is wel een stukje lichter dan die van jou, maar evengoed kom ik er helemaal mee uit mijn comfortzone. Een erg leuke afwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik de andere lipstickkleur wel mooier had gevonden, haha! (Deze is namelijk echt intens!). En yes, heb zeker een trots en voldaan gevoel; hopelijk houdt dat aan!

   Verwijderen
 6. Oeh ben nu wel heel erg benieuwd naar de donker paarse lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha heb 'm net geprobeerd dus hou zeker m'n blog in de gaten voor de review!

   Verwijderen
 7. Kermis is altijd zo leuk! Ik ga altijd heen voor de churros met Nutella. Zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Druk en productief weekje! Ik ken het snel afgeleid zijn door social media wel, wat ik vaak deed was zorgen dat ik alles wat ik nodig had offline had en dat ik overal internet uitdeed. Dan is het een soort extra drempel om op internet te komen en doe je het sneller niet :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas heb ik voor research wel internet nodig.. dus is het lastig om het helemaal uit te schakelen. Telefoon zou wel moeten kunnen natuurlijk, en ik ga het zeker uit proberen komende weken en maanden!

   Verwijderen
 9. oh pizza jam, ik krijg altijd trek van jouw verslagen haha! ziet er goed uit weer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die foto op de krant! Ik vind dat je wel goed kunt zien dat jullie het zijn hoor, super schattig ook die hand om je heen. Fijn ook dat het nu allemaal voorspoedig verloopt, het afstuderen. Heel knap van je!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awh lief! Het is dat ik het inderdaad zelf weet trouwens haha, anders dacht ik dat het gewoon een random blond meisje was met een jongen :P

   Verwijderen
 11. Wow 20 september al een kwart van je scriptie afhebben!? Wat een deadline!
  Wel heel tof dat je op de voorpagina stond van de krant, jullie zijn ook zo'n leuk stel samen!:-)
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ahhh super leuk dat jullie samen in de krant staan haha! Dat is toch wel een leuke verrassing

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha heeeerlijk al die computerfoto's. Dan voelt het niet alsof ik de enige ben die alleen maar computerschermen ziet. Wat een leuke foto van jou en Glenn en van je oma, mama en jij! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha helaas is de realiteit niet zo 'heerlijk' :P En lief, dankje!

   Verwijderen
 14. Hahaha, mijn vriend en ik hadden op de Sinksenfoor dit jaar ook geluk. Voor slechts een paar euro mocht Ratatouilles Remy mee naar huis. :-P Trouwens een echte Disney-knuffel en geen namaak. Hij mocht nadien zelfs mee in de attracties, haha!
  Succes met je scriptie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ahh, te leuk! Bij mij stond er idd ook echt 'disney' op!

   Verwijderen