De donkerste lipstick ooit!?

Hoe lang het geleden is dat er een make up-gerelateerd artikel online kwam op mijn blog? Ik kan het me oprecht niet eens meer herinneren, h...


Hoe lang het geleden is dat er een make up-gerelateerd artikel online kwam op mijn blog? Ik kan het me oprecht niet eens meer herinneren, haha! Tijd voor verandering dus: vandaag review ik de donkerste lipstick (en lipliner) die ik òòit gehad heb.
Hoewel ik groot fan ben van paarskleurige lipsticks, moest ik toch wel even slikken toen ik het maandelijkse pakketje van Etos ontving. Want wow, deze kleur - met de naam 'Purple Haze' - is wel héél donker. Daarentegen ben ik wel weer heel benieuwd hoe het me zal staan (en of ik er niet als een spookje uit kom te zien, haha!) Purple Haze behoort tot de color care-lijn van Etos. Nu heb ik zelf al wel eens eerder lipsticks van deze collectie gehad, en kan ik me herinneren dat deze super-creamy zijn en heel veel glans bevatten. Aangezien ik geen groot fan ben van glans, kan dit nog wel eens een uitdaging worden.

Om niet helemaal negatief te beginnen: heel veel pluspuntjes voor de vormgeving! Voor wie mij langer volgt weet dat ik een sucker ben voor lipsticks met de gravering van het 'merkje' erin. Ook Etos heeft dit supermooi gedaan met hun nieuwe logo.


Samen met de lipstick zat er ook een lippotlood in het pakketje die ongeveer dezelfde kleur heeft als de lipstick. Deze heet 'We Rebel Together,' wat me meteen een beetje laat denken aan één van de weinige andere paarse lipsticks in mijn collectie (Rebel van MAC). Ik heb eigenlijk zelden een lippencil geprobeerd, dus het zal wel even wennen worden!

Minpuntje is wel dat het potloodje zò fragiel is, dat 'ie al meteen een stukje afbrak toen ik 'm wilde reviewen. Meteen een tip van mij dus: schuif maar een héél klein beetje potlood naar boven als je dit product wil gebruiken!


Op bovenstaande foto zie je links het lippotloodje en rechts de lipstick. Het verschil qua kleur is niet héél groot, maar dat de ene mat en de ander glanzend is, is o-ver-duidelijk. Zelf ben ik meer fan van het effect van het lippotloodje; het geeft een hele mooie, diep intense paarse kleur af. De lipstick ziet er creamy uit, maar geeft een beetje een waterige, plakkerige glans. Let's try it on!

(Lekker charmante foto) Ik gebruikte het lippotloodje voor deze review alleen om mijn lippen te omlijnen. Even later probeerde ik heel mijn lippen ermee in te kleuren, maar dit was helaas geen succes. Het effect wordt jammer genoeg nooit zo gepigmenteerd als op de swatch, en hierom is een lipstick toch echt wel een betere optie :)

Wow, wat ontzettend donker! Ik heb echt nog nooit zò'n donkere lipkleur op mijn lippen gehad, dus ik schrok me stiekem wel 'n hoedje toen ik in de spiegel keek. Het omlijnde randje is zoals je op de foto ziet wel een iets andere kleur dan de lipstick: het lippotloodje lijkt wat lichtpaarser en de lipstick zelf een stukje donkerder. 

Het 'spookjeseffect' vind ik toch wel een beetje aanwezig als ik deze lipstick zo bij mezelf zie. Ander minpunt is dat 'ie zò romig is, dat de lipstick héél snel - en echt veel sneller dan normaal - op mijn tanden belandt. Zelfs voor de foto's was ik de hele tijd aan het vegen en poetsen om die paarse vlekjes van mijn tanden te krijgen. Kleine confession is zelfs dat ik alsnog achteraf wat mini-vlekjes moest weghalen met een fotobewerkingsprogramma. Maar hey, de kleur is in ieder geval heel intens. Pigment is heel goed, glans is sterk aanwezig en het is een kleur die ik nog helemaal niet in mijn verzameling had!

Of ik deze lipstick vaak ga dragen? Nee, dat denk ik om heel eerlijk te zijn niet. Misschien als ik een keer wil experimenteren tijdens uitgaan of een feestje, maar voor overdag vind ik deze niet heel geschikt (en ligt het iets te ver uit m'n comfort zone, haha). Maar, om het maar even positief te eindigen: het is wèl heel leuk om een keer zo'n tint geprobeerd te hebben!

De Color Care Lipstick in de kleur 'Purple Haze' (€1,99) en het lippotlood in de kleur 'We Rebel Together' (€2,99) zijn te koop bij Etos.

Related posts

20 reacties

 1. Hij is wel heftig maar inderdaad tijdens een avondje stappen zou het wel kunnen! Ik ben nu ook heel benieuwd of zo een kleur mij staat haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem wel iets tofs hebben! Heel erg wennen zo'n kleurtje maar wel erg tof. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heftig, maar ik vind het nog wel kunnen voor een avondje uit, een shoot of iets dergelijks. Wanneer ik een (liquid) lipstick wil dragen in zo'n donkere kleur, kleur ik trouwens wel altijd eerst m'n lippen in met een lippotloodje in ongeveer dezelfde kleur. Dan krijg je niet meteen die huidskleurige ondergrond wanneer de lipstick begint te vervagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh, ik vind hem eigenlijk wel heel tof! Misschien dat het nog mooier is met een dikke winged eyeliner of een ooglook met paarstinten? Voor een feestje zou ik dit sowieso wel dragen, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de kleur om eerlijk te zijn niks.. ik moet er zelf erg aan wennen haha!
  jammer dat hij ook zo afgeeft op je tanden.

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is echt zo'n kleurtje wat leuk is om uit te proberen, maar waar je verder niet zoveel mee doet, haha! Het staat je eerlijk gezegd wel hoor! Maar ik zou het overdag ook niet dragen haha, zeker niet als hij zo snel vlekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet zeggen dat ik hem je niet vindt misstaan, maar ik snap heel goed waarom je deze niet zo vaak gaat dragen haha! Wel tof om geprobeerd te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees echt verschillende verhalen over deze lipstick! Wel echt een toffe kleur en ik vind dat je hem nog best kan hebben ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, ik vind de kleur inderdaad vrij heftig. Maar jij kunt de kleur heel goed hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is echt een heftige kleur. Deze moet je wel echt staan, en je moet 'm ook durven dragen. Ik niet hoor, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen