Etos 'I love my nudes' lipgloss

Combineer twee dingen bij elkaar die ik eigenlijk niet heel snel gebruik en je komt uit op een (glanzende) nude lipgloss. Vandaag review i...

Combineer twee dingen bij elkaar die ik eigenlijk niet heel snel gebruik en je komt uit op een (glanzende) nude lipgloss. Vandaag review ik deze Etos gloss met de naam 'I love my nudes!' die ik kreeg in m'n maandelijkse pakketje.


Oké, voor een deel lieg ik, want ik ben sinds het afgelopen jaar nude tinten steeds meer gaan waarderen. Zo vertelde ik laatst al dat als ik nog maar één kleur op mijn nagels mocht dragen, dit een nude-kleur zou zijn. Ook draag ik qua lipsticks graag brave, twig of mehr-achtige lipsticks, al hebben deze vaak nog wel een bruinrode of roze ondertoon. Een beige-achtige nude heb ik nog nooit geprobeerd, dus ik ben benieuwd!
De verpakking van deze lipgloss is niet erg bijzonder, eigenlijk precies zoals andere glossjes. Op de voorkant staat groot 'gloss' en het Etos logo. Op de dop vind je een sticker met wat extra informatie over de houdbaarheid (en de barcode of course) en op de bovenkant van de dop vind je de naam. Simpel, maar duidelijk design.

De sponsapplicator is er één die ik wel gewend ben van een lipgloss niet te groot, niet te klein).Wel merk ik al meteen op dat het sponsje niet heel veel product meeneemt en het wellicht lastig zal worden de gloss gelijkmatig aan te brengen. Het kleurtje oogt beige en ligt nog niet eens zo ver van mijn huidskleur vandaan. Oh jee, als dit maar geen raar gezicht gaat worden..

De gloss geeft inderdaad niet héél veel pigment af, wat het lastig maakt om 'm niet zonder randjes aan te brengen. Op de foto oogt 'ie wel nude/beige-achtig, maar aangezien mijn lippen weinig verschillen van dit kleurtje zal het best moeilijk zijn om 'm goed op camera te krijgen. Daarbij glanst 'ie intens, wat het 'plakkende haren in je gloss'-effect alleen nog maar gaat versterken, denk ik. 


Hoewel ik heb gelezen dat de gloss bij sommigen mat opdroogt, is dat bij mij helemaal niet het geval. Hij blijft plakkerig aanvoelen en bevat continu heel veel glans. Het doet me een beetje denken aan de lipglossjes die ik vroeger had: het lijkt allemaal een beetje 'goedkoop' en van de substantie ben ik helaas geen fan.


Helaas blijft het negatief, want over de houdbaarheid heb ik ook niet heel veel goede dingen te zeggen. De gloss verschuift supersnel en slijt ook niet zoals ik wil. Enige geluk is dan nog dat het er minder raar uitziet dan met een felrode lipstick die slijt; de randjes (en sowieso de kleur) liggen vrij dicht bij mijn eigen lipkleur.


Lipglossjes sla ik al sinds de basisschool/middelbare school liever over toen ik ontdekte dat ik matte finishes veel fijner vind. Dus nee, zoals verwacht is ook deze lipgloss helaas niet echt een product voor mij en ben ik groter fan van soft matte lipcreams van NYX.

De Etos 'I love my nudes'-lipgloss is te koop voor €1.99.

Related posts

20 reacties

 1. Jammer, ik snap wat je bedoeld met dat plakkerige. Dat waren inderdaad ook mijn eerste glosjes op de basisschool!
  De kleur vind ik je wel heel mooi staan!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat deze gloss tegenviel. Ik vind het ook niet fijn als een gloss zo plakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is wel een mooi kleurtje, maar ik heb precies hetzelfde. Geef mij maar een lipstick.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh jakkes, wat een nare substantie haha! Ik vind de kleur ook niet echt mooi helaas. Zelf heb ik ook niks met dit soort glossjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was zelfs nog best moeilijk om op beeld vast te leggen! Maar in 't 'echt' was het inderdaad maar een vage kleur die mijn lippen veel te licht maakte in vergelijking met mijn gezicht..

   Verwijderen
 5. Ik vind hem je niet heel lelijk staan hoor! Maar ik snap dat je geen fan bent van de finish, houd ik ook niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het kleurtje opzicht wel leuk, maar balen dat je er verder niet tevreden over bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, deze is heel erg nude inderdaad! Ik zou hem zelf niet kopen denk ik. Hou sowieso niet zo van lipglossen. Vroeger wel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha vroeger altijd die lipglosjes waar heel je haren aan bleven plakken inderdaad!
  Ik vind de kleur je opzich wel staan, maar misschien iets te licht voor je huid en haar (same as me hoor haha)

  BeantwoordenVerwijderen