La vie de vacances: L'expérience

  Het tweede vakantie-artikeltje is er één van een hotspot in Málaga, die tegelijkertijd wel in het lijstje 'favorieten' behoort. ...

 Het tweede vakantie-artikeltje is er één van een hotspot in Málaga, die tegelijkertijd wel in het lijstje 'favorieten' behoort. We belandden eigenlijk per toeval op dit terrasje, en voor vandaag schreef ik een beoordeling over dit restaurant!




L'expérience zit op één van de mooiste en meest sfeervolle pleinen in Málaga: Plaza del Obispo. Je hebt vanaf hier het perfecte uitzicht op de kathedraal van Malaga, aan de andere kant bevindt zich het kleurrijke Palacio Episcopal (het bisschoppelijk paleis). In het midden van het pleintje staat een mooie fontein die voor wat extra sfeer zorgt. En 's avonds? Dan is alles ZO ontzettend mooi verlicht <3!


Opvallend was dat de meeste mensen die op dit pleintje terecht kwamen kozen voor het tapasrestaurant of de Italiaan vlak naast L'expérience, maar wij wilden deze 'ervaring' wel eens meemaken. Allebei kozen we voor een frisse en verkoelende sangria en ondertussen bekeken we de kaart, waar ten eerste wat gerechtjes op stonden die je kon delen. Denk aan home-made kroketjes met ham en spinazie, paella, een Russische salade, patatas bravas, 'pil-pil' garnalen (met veel knoflook en rode peper uit de oven), gefrituurde camembert, varkensvleesgerechtjes en een selectie van een aantal tapas. Daarnaast stonden wat grotere gerechten, zoals salades, toasts, specialiteiten, sandwiches en burgers en ook een aantal overheerlijke desserts op de kaart. Voor ieder wat wils dus!




Wij waagden onszelf aan niet al te veel gerechtjes, omdat we niet heel veel honger hadden en al aan de voorbijkomende hapjes zagen dat ze redelijk groot waren. Tevens is het in Spanje best normaal om alleen iets te drinken en slechts 2 of 3 tapas erbij te bestellen. We gingen dan ook alleen voor de garnaaltjes, de mini hamburgertjes met aardappeltjes en de home-made kroketjes. Seriously guys, het was allemaal zò enorm lekker! De gerechtjes worden ten eerste superleuk geserveerd, het personeel was één van de meest vriendelijke die ik in Málaga heb meegemaakt en de gehele ambiance van het terras is geweldig! Voor de twee sangria en de drie gerechten waren we in totaal zo'n 30 euro kwijt, wat voor Andalusische begrippen helemaal niet zo duur is. De gezelligheid krijg je er natuurlijk gratis voor terug :-)

L'expérience is dus zeker een restaurant dat ik kan aanraden als je op stedentrip bent in Málaga, lekker wat gerechtjes wil delen of gewoon als je een gezellig avondje uit eten wil.

Related posts

21 reacties

  1. Ziet er echt heerlijk uit! Ik wil door jou nu echt enorm graag naar Málaga!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker een keertje doen, al is het voor een lang weekend!

      Verwijderen
  2. Wow het ziet er echt heel mooi uit! En het eten lijkt me overigens ook heerlijk haha, ik hou van de Spaanse keuken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er niet alleen leuk uit maar de gerechtjes klinken ook nog is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauwie, mooi gebouw! Die kleine hamburgertjes zien er wel jummy uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto's! En de gerechtjes zien er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, wat ziet het er prachtig uit! Sangria is ook echt te lekker <3 Dit lijkt me echt een heel tof plekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er super leuk uit, nog nooit in Malaga geweest. Maar ben zeker van plan om er een keer heen te gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooooh ik krijg trek van de foto's! En wat een mooie plek voor een restaurant.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha whooops sorry, ik krijg ook weer trek in al het Spaanse eten als ik er naar terugkijk!

      Verwijderen
  9. Daar wil ik ook wel een keer heen! Interessant om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gelijk zin in een goede vakantie...!

    BeantwoordenVerwijderen