La vie de vacances: Mariposa Hotel

 Welkom bij 'la vie de vacances'; de serie die ik heb bedacht voor al mijn vakantie-artikelen die vanaf nu voorlopig de overhand z...

 Welkom bij 'la vie de vacances'; de serie die ik heb bedacht voor al mijn vakantie-artikelen die vanaf nu voorlopig de overhand zullen nemen op mijn blog. Vandaag start ik met waar de reis begon: ons hotel! We verbleven in het Mariposa Hotel in Málaga en dit is wat ik ervan vond..


Laat ik allereerst eens beginnen met de ligging, want die was per-fect! Het hotel ligt best centraal en héél dichtbij het station Alameda. Een (dure) taxi pakken van vliegveld naar hotel is dus helemaal niet nodig als je al in 12 minuutjes met de trein voor €1,80 kunt. Moet je alleen wel in één keer goedlopen natuurlijk, want het hotel bleek slechts 3 minuutjes van dit station te zijn. Wij besloten er alleen een halfuur over te doen. Oepsie! (Google maps is je vriend dus). Ook de winkelstraat, Calle Marquès de Larios, was slechts 5 minuutjes lopen.


Totaal zonder verwachtingen stapten we onze kamer op de derde verdieping binnen en we waren meteen héél blij verrast. Het Mariposa Hotel is een ander soort hotel dan we gewend zijn, met veel art deco-achtige elementen en een typische moderne 'boutique'-sfeer. Ook werkt het hotel graag met kleuren; zo zijn er gele, zwart/witte, turquoise, paarse en blauwe kamers. Je snapt natuurlijk dat we met die kleur héél happy waren. En oh, die hoeveelheid spiegels was echt bizar!
Qua hygiëne kan ik eigenlijk alleen maar positief zijn: er wordt goed schoongemaakt, de badkamer is superfijn (je hebt een bad en een douche in één, en de groene marmeren muur is geweldig!) en ook de bedden worden dagelijks opgemaakt. Het uitzicht was alleen niet heel bijzonder; het hotel bevindt zich namelijk tussen een ander hotel en een woonflat in, waardoor je wel bij anderen naar binnen kunt kijken. Een ander minder puntje was dat het hotel ontzettend gehorig is. Wij hoorden af en toe deuren dichtslaan als andere mensen thuiskwamen.


Zelf namen wij geen ontbijt bij het hotel omdat we het juist leuk vonden om leuke plekjes te ontdekken. Daarbij hebben we ook gemerkt dat het ontbijten buiten de deur helemaal niet duur hoeft te zijn! Voor zo'n 3 euro per persoon geniet je in het centrum al van een koffie/thee, verse jus d'orange en een 'pitufo' (een pistoletje, vaak met ham en kaas of tomaat en olijfolie).


Of ik dit hotel dus zou aanraden? YES! Ik heb vrijwel iedere nacht heerlijk geslapen, ik heb genoten van de prachtige kamer en van hoe dichtbij de bezienswaardigheden, het centrum en het strand waren - alles was prima op loopafstand te doen. Wanneer je van ieder klein geluid wakker word, zou ik wellicht een hotel aanraden dat meer geluidsdicht is. Ik kijk er in ieder geval met een heel positief gevoel op terug :)

Related posts

17 reacties

 1. Wat een mooi hotel! Bijzonder al die spiegels :) en fijn dat je zo central zat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwie, wat een mooi hotel en die marmeren muur is inderdaad heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik deed de badkamerdeur open en vond 't meteen ook supergaaf!

   Verwijderen
 3. ziet er echt uit als een hele fijne hotel! ook heerlijk altijd als de ligging goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ik vind het hotel echt een prachtige uitstraling hebben en fijn dat de ligging zo goed was. Dit vind ik altijd zo belangrijk!
  Ik heb één keer een hotelletje gehad waar dat niet zo was en dat doe ik nooit meer haha!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi hotel! Al zou ik wel echt heel erg aan al die spiegels moeten wenne haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat had ik stiekem ook wel, in elke hoek zag je jezelf!

   Verwijderen
 6. Oh wauw, wat een prachtig hotel! Het ziet er heel netjes en luxe uit. Jammer dat het wat gehorig was, maar als ik eenmaal slaap word ik gelukkig niet snel meer wakker haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig sliep ik na al die best vermoeiende dagen ook heeerlijk!

   Verwijderen
 7. Jullie konden in elk geval zien of jullie er een beetje toonbaar uitzagen, haha! Het ziet er supermooi uit. Ik ben alleen echt zo'n type wat van elk geluid wakker word, maar nu moet ik eerlijk toegeven dat dat vanzelf ook went en je in wel meer hotels hebt. Als de ligging en de rest maar goed is, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word ook van ieder geluid wakker! Dus of ik nou zo lekker geslapen heb daar valt nog over te twijfelen, haha!

   Verwijderen