La vie de vacances: Pixel mozaïeken in Málaga

Dankzij de foto's die Melanie  op Instagram deelde van haar vakantie in Málaga, kwam ik erachter dat in de gehele stad maarliefst 29 ...

Dankzij de foto's die Melanie op Instagram deelde van haar vakantie in Málaga, kwam ik erachter dat in de gehele stad maarliefst 29 pixel arts op gebouwen en muurtjes geplaatst zijn. Ook ik kon het niet laten om hiernaar op zoek te gaan.. Benieuwd hoeveel ik er vond? Lees dan snel verder!
Het idee van deze pixel mozaïekjes komt van een Franse urban artist, die zichzelf 'Invader' noemt. Zijn naam komt van de arcade game 'Space Invaders' en zijn pixel-achtige kunstwerkjes zijn dan ook geïnspireerd op old school games als pacman. De pixel arts zijn te vinden in verschillende groottes: van heeel klein tot gigagroot op een muur. De ene is dus ook wat opvallender dan de andere.
Naast verschillende plekken in Zuid-Frankrijk, Londen, Miami, Hong Kong, Rome, New York, Wenen en Los Angeles, is Málaga alweer de 71e stad die 'invaded' is. Deze keer koos de artist voor pixel arts die allemaal te maken hebben met de stad zelf, in combinatie met de arcade games waar de kunstwerkjes op gebaseerd zijn. Ze zijn letterlijk overal te vinden: in het centrum, aan de haven of het strand, bij bezienswaardigheden of juist in een steegje waar je zomaar voorbij loopt..


Op een website heb ik gelezen dat er ook alweer een aantal tegeltjes zijn weggehaald vanwege het feit dat de Invader zonder toestemming zijn tegeltjes plaatste op beschermde of monumentale panden. Het exacte aantal pixel-kunstwerkjes dat er op dit moment nog te vinden is, is dus onduidelijk. Ook staat er op de ene website weer dat het oorspronkelijk 23 pixel arts waren in plaats van 29.. Voor 't zelfde geld zoek je je dus een ongeluk, haha!


Hoeveel ik er zelf heb gevonden? Slechts 7! Eigenlijk ben ik ze allemaal per toeval tegengekomen, want heel actief heb ik er niet naar gezocht. Toch kon ik het niet laten om er een artikeltje aan te wijden, mocht er nog iemand een keer naar Málaga afreizen en à la Pokémon Go op zoek gaan naar deze tegeltjes. Een aantal van de plekjes staan er al bij, als weggevertje!


Laat het me dus vooral weten als jij nog naar Málaga gaat en hoeveel van deze pixel-kunstwerkjes jij hebt gevonden!

Related posts

16 reacties

 1. OMG, dit heb ik helemaal gemist toen ik vorig jaar in Malaga was. Ik vind het dansende vrouwtje het leukste :-)
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wat geinig! leuk om daar naar opzoek te gaan (of ze gewoon tegen te komen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja toevallig tegenkomen is denk ik nog leuker, anders zoek je je echt rot denk ik!

   Verwijderen
 3. Oh wow, wat ontzettend tof die pixel art! Je hebt er toch nog aardig wat (onbewust) gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaaa op de eerste dag wel het meest hoor! Zou zo terugwillen om de rest te vinden, want ik weet dat ik er een aantal heb gemist op plekken waar ik wel ben geweest!

   Verwijderen
 4. Oh, wat superleuk zeg! Het lijkt mij echt leuk om gewoon op pad te gaan om die dingen te zoeken. Gotta catch 'em all, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een leuke kunstwerkjes! Dat vind ik altijd zo leuk aan plekken waar je nog nooit bent geweest, je weet niet wat je tegenkomt..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd altijd leuk om achter dit soort nieuwe dingen te komen!

   Verwijderen