Recept: Pasta carbonara met zalm

Wanneer ik het telkens op Twitter heb over mijn favo pasta, heb ik het over deze pasta carbonara met zalm. Omdat een aantal van jullie er...

Wanneer ik het telkens op Twitter heb over mijn favo pasta, heb ik het over deze pasta carbonara met zalm. Omdat een aantal van jullie erg nieuwsgierig werden hiernaar, deel ik dit supereasy en snelle gerecht vandaag op mijn blog!

Kleine disclaimer vooraf is dat de credits van dit recept naar mijn moeder gaan. Toen zij ooit de ordinary pasta carbonara at, dacht ze dat zalm als toevoeging echt heel lekker zou zijn. Gelijk had ze!

Tijd: 15-20 minuutjes
Personen: Ongeveer 4 personen
Benodigdheden:
- Noorse of Schotse zalm
- Carbonarasaus
- Pastasoort (lekkerst is penne, fusilli, spaghetti of tagliatelle)
- Kleine tomaatjes
- Olijfolie
- Zout
- Een oven met grillstand

Vul de waterkoker alvast vooraf met water en laat 'm koken - dan gaat de pasta straks uiteraard wat sneller! De hoeveelheid water hangt natuurlijk ook af van het aantal personen. Voor 4 personen had ik de waterkoker eigenlijk wel helemaal gevuld. 


Begin alvast met het voorverwarmen van de oven op de hoogste grillstand. Snij terwijl je wacht de tomaatjes in twee en leg ze in een ovenschaal die van tevoren licht is besprenkeld met olijfolie. Wanneer de oven klaar is met voorverwarmen, schuif je de ovenschaal met tomaatjes in het midden van de oven en zet je de tijd op 10-15 minuten.


Snij intussen de zalm in kleine stukjes (ook wel 'zalmsnippers'). Let op: ze mogen best klein gesneden worden! Deze snippers worden namelijk later (rauw!) bij de saus toegevoegd.


Wanneer het water gekookt is, giet dit dan in een grote pan, doe er een klein beetje zout bij en meet de pasta af voor het aantal personen waarvoor je kookt. Ik kookte op dit moment voor 4 personen, dus ik gebruikte ongeveer anderhalve zak pasta. 

Met ongeveer één pot carbonarasaus kun je dit gerecht voor 4 personen klaarmaken. Vanaf 5 personen zou ik er een extra halve pot bij doen. 

De saus maak je klaar in een pannetje op laag vuur. Roer af en toe met een lepel een beetje door de saus zodat 'ie lekker romig blijft. Na ongeveer 5-6 minuutjes is 'ie wel goed warm en kun je de zalm erbij gooien. Nog een beetje extra roeren en voilà: je carbonarasaus is nu niet alleen gevuld met spekjes, maar ook met zalm!

Als de pasta gekookt is (zo'n 7-8 minuten), giet je 'm eerst af. Vervolgens doe je de carbonarasaus erbij en zijn de gegrilde tomaatjes ook intussen klaar. Wanneer alles in de pan zit, meng je het een beetje door elkaar.

En tadaaaa, een superlekker, makkelijk en snel recept. Eet smakelijk!

Wat is jouw favo pastarecept?

Related posts

14 reacties

 1. dat ziet er onwijs lekker uit! Ik begin zalm steeds lekkerder te vinden dus ga deze pasta zeker een keer proberen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa zeker een aanrader. Ik vond zalm eerst ook echt niet lekker, maar nu vind ik het één van de lekkerste dingen.

   Verwijderen
 2. Oh heerlijk! Heb nu al zin om dit te maken, het ziet er zo lekker uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heerlijk alleen dan zou ik de zalm natuurlijk weglaten hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pasta carbonara!! Maar ik at ze nog nooit met zalm. Moet ik eens uittesten. Ik ben een pastamadam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Officieel hoort het natuurlijk ook niet, maar de combi is echt geweldig!

   Verwijderen
 5. Pasta is (bijna) altijd goed :) Ik vind het ook heel lekker met kip, spinazie en roomkaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elke keer ga ik weer watertanden als je het erover hebt. Ik ga het meteen opslaan en binnenkort met mama proberen te maken (als het haar ook lekker lijkt).

  BeantwoordenVerwijderen