NYX Soft Matte Lipcream Budapest

Hoewel ik op zondag de 2e al een tweede lipcream van Cannes kocht, kon ik het 4 dagen niet laten om er nog eentje te kopen toen ik in Ant...

Hoewel ik op zondag de 2e al een tweede lipcream van Cannes kocht, kon ik het 4 dagen niet laten om er nog eentje te kopen toen ik in Antwerpen de NYX Store tegenkwam. Het werd de kleur Budapest, en voor vandaag schreef ik een review...


Cannes is zo'n typisch kleurtje voor overdag, waar Budapest juist weer meer een avondkleur is. Een mooie, diepe, paarsrode tint die zacht aanvoelt en mat opdroogt. Wat wil ik als matte lipstickliefhebber nog meer?


Naast Budapest zijn er natuurlijk nog talloze kleurtjes te verkrijgen. Zo kun je op Douglas alleen al kiezen uit 33 kleurtjes. In de NYX Store in Antwerpen leken het er zelfs nog wat meer, maar dat zal vast gelegen hebben aan het feit dat ik compleet overweldigd werd door de lip suèdes, lipsticks, butterglosses en lip lingeries. Zéker een aanrader om de winkel eens te bezoeken als je een keertje een dagje Antwerpen doet.

Waarom Budapest me zo aansprak is eigenlijk heel simpel; hij heeft een beetje iets weg van mijn all time favourite lipstick van KIKO (Velvet Passion Matte 317) die ik vooral 's avonds graag draag tijdens stappen, diners of drankjes doen. Het is een kleur die ik persoonlijk goed kan hebben - ondanks mijn bleke huidje - en bij mezelf wat mooier vind staan dan een felrode of hele donkerrode kleur. De paarse ondertoon vind ik ge-wel-dig!Ik moet zeggen dat deze wat lastiger aan te brengen was dan Cannes, die wat dichter bij mijn eigen lipkleur ligt. Op de foto's kun je wellicht zien dat ik een beetje moeite had met mijn bovenlip, waardoor je nog wel wat randjes ziet. Overigens moet ik ook wel twee laagjes (of meer) smeren wil ik het juiste effect krijgen. Pluspuntje is wel dat 'ie - net als alle andere soft matte lipcreams - superzacht aanvoelt en ontzettend snel opdroogt. Hij slijt daarnaast heel mooi en wordt niet korrelig!


Het is bijna jammer dat de soft matte lipcreams niet in grotere varianten komen, want ik denk dat ik hier vrij snel weer doorheen zal gaan. Gelukkig is Antwerpen niet zo heel ver weg, zullen we maar zeggen ;-)

NYX Soft Matte Lipcream Budapest kost in België €7.20 en in Nederland €7.31.

Related posts

22 reacties

 1. Ik ben zo fan van de liguid lipsticks van nyx. <3 Dit kleurtje is ook echt prachtig!
  Cannes is ook zo'n fijne <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zulke kleurtjes staan jou altijd zo goed! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi is deze zeg! Ik heb alleen Cannes van deze collectie geprobeerd en die vind ik ook heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooie kleur! EN het staat je ook echt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, deze kleur staat je prachtig! Zelf heb ik ook een aantal soft matte lip creams alleen vind ik de dekking niet zo super goed...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is idd wel even twee of drie keer smeren en laten opdrogen voor 'ie helemaal top zit!

   Verwijderen
 6. Ooooh wauw! Deze staat je echt SUPER!
  Ik vind deze lipsticks altijd heel fijn van NYX!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat hij mooi slijt, want dat is vaak wat ik vervelend vind aan liquid lipsticks...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof kleurtje Daphne, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. It's so pretteeeeh! Mijn Cannes begint ook alweer leeg te gaan, zo snel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja echt he, heb het idee dat er echt suuuperweinig in zit!

   Verwijderen