La vie de Daphne - Antwerpen, Spontane date & Gin-tonic ijs?

Deze week bestaat uit een hele hoop spontane, maar superleuke dingen. Lekker koken met vriendlief, een onverwacht dagje Antwerpen en leke...

Deze week bestaat uit een hele hoop spontane, maar superleuke dingen. Lekker koken met vriendlief, een onverwacht dagje Antwerpen en leker een zondagse lunch op het terras. Vandaag, zoals iedere week weer, mijn foto-overzichtje!


Maandag stond ik na een best vermoeiend weekend wat later op dan normaal en besloot er dan ook een lekker rustig dagje van te maken. Ik zette mijn nieuwste aanwinst op de foto en beloofde mezelf meteen plechtig dat ik echt niet meer mag shoppen van mezelf komende maand.

Na weer een avondwandeling met mams dook ik op de bank en at ik maarliefst 3 hapjes van deze chocomousse. Bedacht me namelijk opeens dat ik de dag erna met m'n vriend ging koken en dit nog wel lekker kon zijn als dessert.

Dinsdag werd weer zo'n fijn rustig-aan-doen-middagje. Ik zette mijn nieuwe nagellakje op de foto en gebruikte mijn Mapiful-poster weer als achtergrond. Ik vind het overigens steeds leuker worden om te experimenteren met achtergrondjes!

De voorraad van mijn favo Senseo koffie is weer flink aangevuld, dus die middag dronk ik er na lange tijd weer eens eentje. Blijft lekker!

Rond 16.30 stond mijn vriend voor de deur met deze prachtige bos bloemen. Wat word ik toch vaak verwend door hem, haha! Mooiste aan de bos vond ik deze mooie pioenroos <3

Nadat we samen chefkok hadden gespeeld in de keuken (recept komt morgen online!) reden we nog naar Breda voor een nachtje daar. We konden het niet laten om nog even te kijken hoe druk het aan de haven is, aangezien daar deze maand iedere dag Tour du Jour opgenomen wordt. Het stond toch aardig vol!

De volgende dag maakten we als lunch een lekkere home-made clubsandwich. Dit ga ik zeker onthouden voor thuis!

Voor 't eerst pakten we weer eens de fiets naar de stad en ik vond het héérlijk. Moeten we echt vaker doen als het lekker weer is, en het scheelt me ook weer wat kosten voor de busritjes! We dronken later nog een ijskoude ice tea green in het zonnetje. Kon het maar altijd zulk weer blijven..


Oh oh.. mijn belofte die ik eerder deze week maakte was nu alweer mislukt. Maar hey, dit shirtje was een meevallertje (*zoekt naar excuusjes*). Ze waren precies deze maat vergeten te stickeren naar de Nederlandse prijs, waardoor ik in plaats van 13 euro, maar 10 euro (de Spaanse prijs) hoefde te betalen. Wat een geluk!

Ik vond het overigens de hele dag superleuk om te zien hoeveel mensen ook Capture Your Style willen gaan bestellen en lezen. Ik vind het in ieder geval echt een aanrader, zoals je misschien ook al wel in m'n artikel van vorige week woensdag hebt kunnen lezen! 

Hoewel ik donderdag eigenlijk héle andere plannen had, ging dat helaas niet door en heb ik het samen met een vriendin verzet naar later in de week. Hierom besloten mijn vriend en ik spontaan weer eens een dagje naar Antwerpen te gaan! Het zou nog best spannend worden, aangezien er echt noodweer was voorspeld..

Na een wandeling over de Meir belandden we bij Moochie. Ik had dit zaakje van tevoren al opgezocht omdat ik ineens intense craving kreeg naar frozen yoghurt. Ik moet zeggen dat dit bakje met twee toppings niet heel goedkoop was (€4.70), maar wel onwijs lekker (en je krijgt véél!) De inrichting van Moochie was ook supercute en zeker fotowaardig!

Kleding heb ik gelukkig helemaal niet gekocht - en dat was natuurlijk ook niet meer de bedoeling - maar toen ik een NYX store tegenkwam (kon me overigens helemaal niet herinneren dat 'ie er de vorige keer al zat), kon ik de verleiding niet weerstaan.

Vorige week zondag in Haarlem kocht ik al een tweede Cannes (hier links op de foto), maar het kleurtje Budapest stal meteen mijn hart. Leuk weetje is dat de soft matte lipcreams hier ietsje goedkoper zijn!

Hier en daar hebben we door de dag heen wel wat regen gehad, maar lang niet zo erg als de buien die we zagen vanuit het terras. We zaten nog geen 10 minuten of het barstte compleet los. Hadden wij even geluk dat we veilig & droog waren!

Niet veel later liet de zon zich weer volop zien, en ging de overkapping van het terras ook weer open. Wat was het ineens warm! Toch maar even gevraagd of we mochten verplaatsten naar de schaduw, want op verbrande armen zat ik ook niet echt te wachten.

Rond een uurtje of 17.30 besloten we maar meteen wat te eten te bestellen. Wel wat vroeg, maar dat vonden we niet eens zo heel erg. En stiekem.. ben ik best trots op deze mooie, symmetrische food-photo!

Ik koos - ik denk voor het eerst van mijn leven ooit in een restaurant - voor spaghetti. Er zaten wat spekjes doorheen, ik kreeg er extra parmezaanse kaas bij en er zat een licht carbonarasausje doorheen. Ik voel een nieuwe verslaving opkomen...


Na een grote wandeling naar het station, een hoop foto's en een treinreisje van maarliefst 25 minuutjes (yes, Antwerpen is ècht dichtbij voor mij!) waren we moe maar voldaan weer thuis. Wat een leuke dag, en al helemaal omdat het eigenlijk best spontaan gepland was!

Zie hier overigens één van de foto's die ik op Instagram deelde :)

Vrijdag deed ik de hele dag lekker rustig aan en maakte ik me na het eten weer op om naar wat vrienden te gaan. Vond dat m'n make-up best wel mooi zat voor 'n keer! :)

Eenmaal bij vrienden maakte ik vriendjes met de kat (echt, katten moeten ook altijd mij hebben.. :P) en speelden we mariokart. Omdat ik deze keer met de auto was gekomen maakte ik het ook niet al te laat, waardoor ik weer lekker op tijd in bed lag. Moet kunnen op vrijdagavond, haha!

Ook zaterdag was weer een echte lazy day. Hoewel ik nog steeds iedere dag tussen 8 en 9 wakker ben, kan ik toch iedere keer weer lekker genieten van het rustige opstarten, mèt m'n favo kopje koffie natuurlijk!

Vrijdagmiddag had ik een aantal flatlays vooruit gemaakt zodat ik dit in het weekend niet meer hoefde te doen. Eén daarvan was deze, met het ABC-boekje van Karin Luttenberg. Ik handletter zelf niet hoor, mijn moeder had 'm van haar werk meegenomen en ik zag m'n kans schoon om het boekje te gebruiken op deze zwartwit-flatlay :-)

Omdat ik toch niet helemaal stil kon zitten, besloot ik een middagje te fietsen. Is nog gezond ook, en ik ging ook niet helemaal zonder doel. Aldi zou dit weekend namelijk exclusief gin & tonic ijs verkopen en ik MOEST dit hebben. Van de 3 Aldi-filialen die we in mijn stad hebben is er geen enkele voor mij om de hoek, dus ik ben ruim anderhalf uur zoet geweest met fietsen.. voor niks. Yup, alles uitverkocht natuurlijk.

Na al dat fietsen (gelukkig was het lekker weer!) was ik uitgeput. Stiekem had ik die avond best nog wel zin om iets te doen, maar kon er helaas niemand meer afspreken. Dan maar een avondje relaxen en wat aan m'n blog werken :)

Zondag was ik net lekker gedoucht toen ineens heel onverwacht de deurbel ging. Stond mijn vriend ineens spontaan voor de deur! Het was die dag wel lekker weer, en omdat we nog niet genoeg buiten de deur eten tegenwoordig (AHUM.) kon die ene lunch er ook nog wel bij. Geen kroketten deze keer, maar een iets gezondere optie: mijn favo carpaccio!

De rest van de middag slenterden we nog wat rond in de stad, liepen we zomaar in ons winkelcentrum Rico Verhoeven tegen het lijf, bespraken we nog wat cadeautjes die we aan elkaar wilden geven en aten we lekker 's avonds bij ons thuis. Dinsdagavond slapen we een nachtje in Rotterdam, maar daarover in het volgende weekoverzichtje natuurlijk meer! :)

Related posts

11 reacties

 1. Wat een fijne week en wat een heerlijke quality time met je lover! <3
  Zo leuk een spontaan dagje Antwerpen, ga ik ook eens doen! Super leuk!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah wat ontzettend lief die bloemen en de spontane date! Het is alweer even geleden dat ik in Antwerpen ben geweest, dus nu krijg ik er wel weer zin in haha. Misschien iets voor onze volgende date met Brittany? Dan doen we de sleepover bij jou haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Antwerpen is echt een hele leuke stad. Ik ben er volgens mij in december van dit jaar of het jaar ervoor nog geweest, maar ik kan me de NYX winkel ook niet herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb het even opgezocht, en hij schijnt er sinds december 2016 te zitten!

   Verwijderen
 4. Oooh wat leuk zo'n dagje Antwerpen! Ik vind Antwerpen echt een geweldige stad, ik ben wel een beetje jaloers dat het zo dichtbij is voor jou. Leuk dat jullie het zo gezellig gehad hebben. En yay, je hebt die blauwe top toch gekocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow! Maar 25 minuten naar Antwerpen?! Jaloers!
  Ben benieuwd naar je foto's van je nieuwe jumpsuit! Ik vind hem super leuk!
  Ik heb ook besloten geen geld meer uit te geven voor de vakantie.. maar dit is zo moeilijk!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke week! Ik wil ook graag een keertje naar Antwerpen. Ik heb ook veel te veel kleding gekocht de afgelopen tijd en nu krijg ik mega zin om ook wat make-up te kopen haha, zo erg...

  BeantwoordenVerwijderen