Friday's Five: 5 dingen die ik 'eerst' helemaal geweldig vond

Soms zijn er van die dingen die vroeger niet uit je leven weg te denken waren.. maar deze tegenwoordig spoorloos verdwenen zijn. Ook ik h...

Soms zijn er van die dingen die vroeger niet uit je leven weg te denken waren.. maar deze tegenwoordig spoorloos verdwenen zijn. Ook ik heb een aantal van die typische fashion items, make-up of muziekgenre op een rijtje gezet in deze Friday's Five!

Statementsieraden
Ik denk dat veel van mijn medebloggers hier zich wel in kunnen herkennen. Vooral de kettingen of oorbellen met pasteltintjes vond ik schitterend, en het was voor mij destijds een kunst om exemplaren te vinden die niet heel duur waren (Primark was de oplossing!). Tegenwoordig ben ik compleet overgestapt op minimalistische sieraden en moet ik er niet meer aan denken om grote, kleurrijke 'dingen' om mijn nek of in mijn oren te hebben. Een aantal statementsieraden die er nog goed uitzien heb ik inmiddels te koop staan op m'n United Wardrobe-account!

Roségoud of koper
Hoewel veel mensen om me heen nog groot fan zijn van roségouden sieraden of woonaccessoires, ben ik inmiddels wel een beetje afgestapt van die obsessie. Vroeger vond ik het inderdaad geweldig: roségouden knopjes, horloge, een draadmand, fotolijstjes, armbandjes... Bijna alles wat een roségouden of koperaccentje had mòest ik hebben. Wat dan mijn huidige obsessie is? Zilver!

Blazers/colberts
Nu ben ik ondenkbaar zonder rokjes, maar een aantal jaren geleden zag je me vrijwel altijd in blazers of colbers. Ik had dan ook echt alle kleurtjes: roze, grijs, crème, rood, blauw, zwart.. Mijn geliefde witte blazer van H&M droeg ik gersut meerder keren per week! Inmiddels hangen ze al een aantal jaren onaangeraakt in m'n kast en kijk ik helemaal niet meer naar dit item om..

Shiny lipstick
Toen ik net begon met lipstick dragen (zo rond m'n 16e) konden lipsticks wat mij betreft niet glanzend genoeg zijn. Heerlijk om een mooie rode of roze tint te dragen die bijna oogverblindend was voor mijn medemens. Tegenwoordig zijn mijn lipsticks matter dan mat, en vind ik glanzende kleuren juist vre-se-lijk. Alleen een beetej jammer dat dit soort lipproducten nog steeds wel in de meerderheid zijn als ik zo naar mijn totale lipstickstash kijk...

Old-school hiphop
De meest verrassende uit dit lijstje is toch wel dat ik fanatiek naar oldschool hiphop luisterde. A Tribe Called Quest, Mobb Deep, Nas, The Pharcyde, Common, Souls of Mischief, Dr. Dre.. het kwam allemaal voorbij op mijn iPod. Maar nu vind ik het lang niet meer zo leuk, haha! Al betrap ik mezelf er wel op dat ik soms nog steeds deuntjes mee kan neuriën.

Wat vond jij vroeger helemaal het einde, maar nu niet meer?

Related posts

30 reacties

 1. Leuk artikel! Ik ben nog steeds een groot fan van roségoud, hihi! Mijn huis staat er vol mee :). Alhoewel ik ook goud steeds meer begin te waarderen in mijn woonkamer. Maar dan wel een beetje metallic gold dat iets stoerder is. EN haha jaaaa, HipHop muziek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het bij anderen gek genoeg ook heel leuk! (en geef ook graag dat soort spulletjes nog cadeau, haha!)

   Verwijderen
 2. Wat een grappig artikel! Ik was vroeger helemaal fan van zoveel mogelijk armbandjes om mijn pols, vond ik altijd heel tof staan haha. verschrikkelijk!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha oh hilarisch als je eraan terug denkt hé! :P

   Verwijderen
 3. Grappig hoe je smaak zo kan veranderen met de jaren :) Ik draag ook niet meer graag van die opvallende sieraden. Doe mij maar gewoon minimalistisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aw, super leuk artikel. Ik ben nog steeds gek op roségoud hihi. Ik moest vroeger alles in het roze hebben, daar ben ik een klein beetje overheen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha I know! Vroeger was ik overigens ook best een roze-fan, dus die had ik er ook wel bij kunnen zetten. Nu hoeft het van mij niet meer zo!

   Verwijderen
 5. Grappig om te zien hoe je smaak kan veranderen! Ik vond statement sieraden eerst ook heel tof, terwijl ik nu juist van minimalistische items houd. En ik ben nog steeds dol op blazers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd nu ook echt van minimalistische, fijne zilveren sieraden, prachtig!

   Verwijderen
 6. Wat leuk om te lezen haha! Dit doet me eraan herinneren dat ik 'vroeger' ook heel veel statement kettingen had, die ik eigenlijk ook nauwelijks droeg. Maar nu draag ik eigenlijk nauwelijks sieraden meer, eigenlijk ook best jammer. Oh en vroeger droeg ik vaak luipaartprint en andere fouten dingen, gelukkig doe ik dat nu ook niet meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha printjes herken ik wel (al droeg ik nooit luipaardprint), nu zijn het meer basic dingen!

   Verwijderen
 7. Ah heel herkenbaar! Eerst droeg ik ook altijd statement kettingen, nu eigenlijk niet meer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een sieradenkast in mijn slaapkamer en die hangt helemaal vol met statement sieraden. Echt zoveel! Ik draag ze nooit meer.. zo zonde. Een blazer draag ik vrijwel altijd. Ik ben echt een blousejes type en draag er dan vaak een blazer overheen. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja haha, die dingen spaarde ik echt vroeger. Nu denk ik: 'ik wil er vanaf!!'

   Verwijderen
 9. Ugh statementsieraden. Ik vond ze ook geweldig, zoals destijds zo ongeveer iedereen. En nu, ik vind ze absoluut niet mooi meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om te lezen! Er zitten een paar herkenbare punten tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De statement sieraden herken ik mezelf wel in haha. Verder kan ik zo 1,2,3 niet echt dingen noemen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik zou zeggen, trek een oude kast of doos open en je komt dingen tegen die je vroeger nonstop droeg!

   Verwijderen
 12. Heel veel van de dingen die jij noemt zijn ZO herkenbaar! Ik ben tegenwoordig ook helemaal van de zilveren (of gouden) minimalistische sieraden. De shiny lipglosses ben ik alleen nooit uit het oog verloren ;) Vroeger droef ik trouwens wel veel opvallende en kleurrijke oogschaduw. Nu gebruik ik al tijden alleen maar neutrale tinten. En dat is maar goed ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gelukkig altijd alleen maar neutrale oogschaduw gedragen. Speaking of that, ik zou echt weer eens meer oogschaduw moeten gaan dragen!

   Verwijderen
 13. Superleuk om te lezen. Blazers droeg ik ook superveel en ik had er ook zeker een stuk of 7 hangen. Nu heb ik er nog 3 over en ook die raak ik amper aan haha. Toch vind ik ze wel handig om te bewaren! Ik houd trouwens echt van rosekleurige sieraden, maar in interieuraccessoires begin ik er ook op af te knappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha hier hangen ze ook maar stof te vangen! En yes I know you love it <3

   Verwijderen
 14. Super leuk om te lezen! Blazers draag ik nog steeds heel graag en vooral kleurrijke sieraden doet mij nog steeds goed. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij anderen vind ik het gek genoeg altijd wel nog superleuk!

   Verwijderen