HEMA Eyebrow Pomade Blonde

Dankzij de blog van  Iris  en haar zeer positieve review over de Eyebrow Pomade van Hema, besloot ik 'm ook eens een kans te geven. Omd...


Dankzij de blog van 
Iris en haar zeer positieve review over de Eyebrow Pomade van Hema, besloot ik 'm ook eens een kans te geven. Omdat het voor mij erg lastig is om een goede wenkbrauwkleur te vinden en ik ook al meerdere producten heb uitgeprobeerd, waagde ik met de kleur 'blonde' de gok..


Als er iets is dat ik nog steeds helemaal goed wil leren, is het wel het 'zetten' van mooie wenkbrauwen. Van nature heb ik wenkbrauwen die vaak alle kanten op zitten, wat het extra lastig maakt om er een mooie vorm in te krijgen. De regel 'wenkbrauwen zijn geen tweeling, maar zusjes' geldt dus ook heel erg voor mij. En hoewel ik al meerdere producten uit heb geprobeerd, nog steeds heb ik hèt wondermiddel nog niet gevonden.

Vandaag probeer ik dus de Eyebrow Pomade van Hema. Het lijkt een goedkopere variant van de Anastasia Dipbrow waar iedereen lyrisch over is, maar die ik tot op de dag van vandaag blijf overslaan vanwege de prijs. Toch zegt iedereen dat 'ie het zeker waard is, maar tot die tijd probeer ik alle budgetmerken uit. Wie weet zit er toch ineens een pareltje tussen... you never know.

Ik koos voor de kleur blonde. Hema heeft ook nog twee donkerdere kleuren, maar deze kleur oogt ook al vrij donker. Ik zie vrijwel meteen dat 'ie ook voor mijn wenkbrauwen wat donker zal gaan uitvallen, maar wie weet valt er nog wel iets van te maken.

Ik breng het product aan met een schuin afgesneden kwastje. Deze van Morphe is eigenlijk bedoeld als oogschaduwkwastje, maar ik gebruik 'm eigenlijk altijd voor mijn wenkbrauwen. Toch merk ik dat 'ie door de langere haartjes en de soepelheid nog niet zo precies en nauwkeurig werkt als ik wil. Omdat ik normaal gesproken poeders gebruik, ben ik benieuwd of 'ie met zo'n pomade wel goed z'n werk doet!


Links mijn make-uploze, bushy & onhandelbare wenkbrauw (haha, sorry) en rechts met de eyebrow pomade. Ik merk dat de kleur zoals verwacht net wat te bruin is voor mij, en dat als 'ie wat assiger geweest was, het juist perfect was. Wellicht dat ik de kleur volgende keer wat kan vervagen door 'm eerst wat op de rug van mijn hand aan te brengen en niet direct vanuit het potje.

Kleine sidenote overigens. De wenkbrauw links op bovenstaande foto is mijn rechterwenkbrauw, en vanzelfsprekend is de rechterfoto mijn linkerwenkbrauw. Waar ik zelf altijd van baal is dat de ene een mooie 'knik' heeft van zichzelf (links), en de andere meer in een flauwe boog loopt (rechts): ik kan daar zò van balen. Het is stiekem nog steeds een wishlist-dingetje om mijn wenkbrauwen door een professional te laten doen, want zelf ben ik er nog steeds niet heel handig in en is het - waarschijnlijk mede door het kwastje - best slordig geworden. Maar hey, hele overdreven strakke wenkbrauwen vind ik ook weer niet mooi, dus ik moet mezelf niet tegen gaan spreken (en ja, de concealertruc heb ik ook hier uitgevoerd!)


Ik dwaal weer teveel af. Conclusie over het product? Wéér niet de goede kleur, maar de pomade vind ik zeker prima werken - vooral in vergelijking met de Catrice wenkbrauwpoeder die ik normaal gebruik. De pomade werkt iets preciezer en ik kan er een strakkere wenkbrauw van maken dan met poederproducten en hij blijft langer goed zitten. Maar toch.. denk ik dat ik voor een wat blondere kleur moet gaan sparen voor de 'beruchte' dipbrow..

Hema Eyebrow Pomade Blonde is te koop voor €5,-

Related posts

28 reacties

 1. Jammer dat hij inderdaad te donker is. Misschien toch de Anastasia Dipbrow Pomade hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja maar echt.. ik moet er toch aan gaan geloven denk ik!

   Verwijderen
 2. Ik vind 'm inderdaad net ietsjes te donker! Ik weet niet of dit een product voor mij is, want ik heb vrij donkere wenkbrauwen en als ik dan zo'n product gebruik lijk ik snel nogal streng. Ik gebruik nu een wenkbrauwpotlood van Hema en dat is prima!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de juiste make-up en een beetje vervagen kan het nog nèt bij mij, maar daar is iedereens mening verschillend over denk ik. Nog steeds op zoek naar de juiste kleur dus, haha!

   Verwijderen
 3. Vind de kleur eerder bruin dan blond, maar dat terzijde :) Jammer dat hij het net niet is voor jou. Misschien via Aliexpress een Anastasia bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, soms slaan ze wel de plank mis met kleurnamen! En ik zal eens kijken :)

   Verwijderen
 4. Vind hem helaas heel donker uitvallen, maar hij is wel heel mooi strak!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja helaas gaat m'n zoektocht nog eventjes verder dus!

   Verwijderen
 5. Jammer, inderdaad niet echt een goede kleur voor 'blonde'. Verder klinkt hij wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaaas! Als Hema nou eens even een tint lichter zou maken..

   Verwijderen
 6. Jeetje wat valt het product donker uit, had ik niet verwacht! Maar naast de kleur ziet het product er wel erg goed uit! Wie weet ga ik het ook een keer uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt zonde! Voor de mensen met donkerder haar werkt het volgens mij echt heeel goed!

   Verwijderen
 7. Dit ziet er super uit, ik ga dit eens uitproberen. Ik gebruik een poeder van de H&M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met jouw haarkleur moet het inderdaad goed te doen zijn!

   Verwijderen
 8. Ik ben erg benieuwd naar de eyebrow pomade van de Hema. Jammer dat het niet de goede kleur is, maar klinkt wel als een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb precies het zelfde probleem met mijn wenkies. Heb de zelfde kleur wenkbrauwen als jij dus ik heb ook een assige kleur nodig. En ook bij mijn wenkbrauwen loopt de een in een mooie hoek en de ander in een flauwe bocht. Deze kleur is erg mooi maar ook net te donker helaas.. al vind ik het niet lelijk eruit zien dus misschien dat ik de gok ga wagen! Goeie review, heb hier echt wat aan ��

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi product maar jammer dat hij iets te donker is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ai zo jammer dat het net niet jouw kleur is. Ik wil deze ook nog eens proberen, want ik heb wel redelijke donkere wenkbrauwen bij mijn blonde haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat de kleur niet helemaal matcht, maar hij ziet er verder wel heel fijn uit. NYX heeft ook van dit soort pomades en daar hoor ik ook veel goeds over. Misschien hebben die een betere kleur?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad jammer dat hij te donker is! Ik gebruik zelf de duo poeder van catrice. Die is heel mooi bij blonde wenkbrauwen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 'm inderdaad ook! Zelfs die valt nogal eens donker uit bij mij, haha!

   Verwijderen
 14. Wat balen van de kleur! Verder zijn je brows echt on fleek hihi!

  BeantwoordenVerwijderen