Dior Classic Matte

Ik heb deze lipstick al sinds mijn verjaardag (10 maart!) en zo'n 4.5 maand later staat er dan ein-de-lijk een review van op mijn blog...

Ik heb deze lipstick al sinds mijn verjaardag (10 maart!) en zo'n 4.5 maand later staat er dan ein-de-lijk een review van op mijn blog: mijn allereerste Dior Rouge Matte lipstick. Op de foto's heb ik alvast heel erg mijn best gedaan.. nu maar eens kijken of 't echt zo'n topproduct is!


Mijn very first Dior lipstick: het is eindelijk een feit. Naast mijn 2 lipsticks van YSL is dit mijn derde high-end lipstick, maar mijn eerste matte variant. De twee YSL's draag ik eigenlijk nooit omdat ze of te fel, of te shiny zijn. Twee dingen waar ik dus niet naar op zoek ging toen ik een nieuwe lipstick wilde uitkiezen.


Ik ontdekte dat Dior - nog niet zo heel lang - een Rouge Matte lijn heeft. Met keuze uit slechts 10 kleurtjes is de collectie niet heel uitgebreid, maar dat maakt het juist zo exclusief. De lijn bevat voornamelijk roze en paarstinten en een enkele rood/oranje kleur. Zelf koos ik voor nummer 772: classic matte. Zoals de naam al zegt; een klassiek kleurtje die al-tijd kan en kenmerkend is voor Dior.
Aan alle details is gedacht. Van het kartonnen doosje tot de huls met zilveren details en het 'CD'-logo op de dop: ik vind het ècht prachtig en het voelt als pure luxe om deze lipstick in mijn handen te hebben. Mag ook wel, als je er zo'n bedrag voor neerlegt :-)


De details blijven komen! Iets waar ik persoonlijk echt een groot zwak voor heb, zijn logo's die in een lipstick zijn gegraveerd. Ook Dior maakt me hiermee héél happy. Zelfs de vorm van de lipstick zelf vind ik prachtig... Als het kon zou ik er zo 1000 foto's van maken.


Het kleurtje is licht/oudroze (was moeilijk vast te leggen op beeld) en zelfs een klein beetje nude. Ik kan heel goed begrijpen dat dit van de 10 kleuren waar je uit kunt kiezen, dit de meest klassieke variant is. En, niet geheel onbelangrijk, hij is (voor het grootste deel) mat! Er zit namelijk nog wel een heel subtiele, satijnen finish in verwerkt. Vind ik niet erg, want dat heeft waarschijnlijk te maken met dat 'ie niet uitdroogt. Wanneer ik verder lees, zie ik namelijk dat de lipstick belooft 16 uur te blijven zitten zonder dat je last krijgt van uitgedroogde lippen en hij natuurlijke hydraterende ingrediënten voor een herstellende werking bevat.


De lipstick glijdt door de zachte substantie heel gemakkelijk over mijn lippen en ik merk meteen dat deze met geen mogelijkheid gaat uitdrogen. Er zit wel een klein subtiel glansje in, maar verder oogt de lipstick helemaal mat. En de kleur? Daar kan ik een heel boek over schrijven denk ik, want WAUW, ik ben zò verkocht! Dit is echt dè kleur waar ik naar op zoek was. Ik schaam me er bijna voor dat ik zo lang heb gewacht om dit pareltje te reviewen..


Het is vrijwel logisch dat 'ie de 16 uur niet haalt; je zal toch moeten eten en drinken tussendoor. En er zijn maar weinig dagen dat ik zo lang achter elkaar überhaupt make-up draag, haha! Vooral na een vettere maaltijd moet je 'm wel bijwerken, maar bij een drankje blijft 'ie prima zitten. Toch is deze lipstick de eerste waar alleen twee plekjes op de binnenkant van mijn lippen vervaagd waren. Bij wat lichtere gerechtjes blijft 'ie zelfs gewoon heel mooi zitten en trekt hij niet in de lijntjes.


Ik denk oprecht dat ik een nieuwe favoriete kleur heb. Sorry Mehr, maar deze classic matte heeft echt mijn hart gestolen! Van de hele look & details van de lipstick zelf, tot aan de substantie en het 'wow'-gevoel wat ik erbij krijg. Ik heb 'm nu al meerdere dagen achter elkaar gedragen sinds ik deze review schreef, en iedere keer in de spiegel werd ik ontzettend blij van dit kleurtje. Een aanrader? ZEKER!

Dior Rouge Dior Matte lipsticks kosten €38.71 en zijn te koop bij Douglas

Related posts

10 reacties

 1. Een prachtige kleur lipstick! Staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw! Je hebt prachtige foto's gemaakt!!
  Ik vind het ook heeel mooi op je lippen!
  Nu wil ik hem ook😍

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, deze staat je prachtig! En wat een mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah hij is zo mooi! Je foto's zijn ook prachtig! Hopelijk heb je heel lang plezier van je Dior lipstick :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It's so pretty! Hij staat je echt geweldig. Mooie foto's ook weer <3

  BeantwoordenVerwijderen