30 hours in Sevilla

Over anderhalve week zijn mijn vriend en ik onder het mom van 'waarom niet 2 reisjes-in-1?' van plan van Málaga naar Sevilla te re...

Over anderhalve week zijn mijn vriend en ik onder het mom van 'waarom niet 2 reisjes-in-1?' van plan van Málaga naar Sevilla te reizen. De reis zelf duurt helaas best lang en we hopen vervolgens in zo'n 30 uur alle hoogtepunten van deze stad te bezoeken. Ik zette daarom de must-see's/do's van Sevilla daarom op een rij!

Donderdagochtend (3 augustus) stappen we al vroeg op station Málaga Maria Zambrano op een rechtstreekse trein naar Sevilla. Deze doet er weliswaar 2 uur en drie kwartier over, maar we vonden dit (vooral voor de prijs, voor een retour zijn we per persoon zo'n 38 euro kwijt) zeker te doen. Het is eigenlijk praktisch even ver als dat we vorig jaar naar Maastricht zijn gereisd. Ons eerste plan was om slechts een dagje te gaan, maar de laatste trein terug zou helaas net wat te vroeg in de avond vertrekken, waardoor we niet meer in de gelegenheid zouden zijn om lekker te dineren in de stad.

Plan B werd het boeken van een Airbnb. We hebben een superschattig kamertje weten te vinden dat net buiten het centrum ligt. Hoe we het met vervoer gaan doen is nog even overleggen - misschien pakken we wel de fiets, maar ik weet sowieso zeker dat we het deze twee dagen enorm naar ons zin gaan hebben!

Omdat we natuurlijk beperkt zijn in de tijd vinden we het leuk om vooral de belangrijkste bezienswaardigheden mee te pakken. Lekker toeristisch dus. Flink shoppen, uitgebreid dineren of schattige, pittoreske straatjes bekijken en urenlang fotograferen zullen we dus meer in Málaga moeten doen. Hieronder alvast een greep uit de belangrijkste bezienswaardigheden, die jullie vast wel op m'n Instagram voorbij gaan zien komen! (en klik zeker eventjes op de Pinterest-linkjes voor prachtige foto's van deze plekjes!)Plaza de España
Een tripje aan het wereldberoemde Plaza de España kan ècht niet ontbreken tijdens ons minireisje naar Sevilla. Dit megaplein doet me bijna een beetje denken aan Venetië (en waarschijnlijk is het er nog even warm ook, haha!). Fonteinen, grachtjes, bruggetjes, fresco's en helemaal omringd door gebouwen: dit is echt een magische plek. Leuk feitje is dat dit stukje van Sevilla decor is geweest voor een aantal films!

Real Alcazar
Een plek die de enthousiaste fotografe in mij ontzettend naar boven gaat halen, is Real Alcazar, oftwel het koninklijk paleis van Sevilla. Met de schitterende Moorse architectuur en details is deze bezienswaardigheid er één die we ook absoluut niet zullen overslaan. Andere delen van het paleis zijn gebouwd in Christelijke en Arabische stijl en ook de tuinen van dit paleis zijn de moeite waard om doorheen te lopen. Weer zo'n leuk feitje is dat meerdere afleveringen van Game of Thrones hier zijn gefilmd. Nu kijk ik zelf de serie niet, maar een aantal van jullie vast wel :-) Eens kijken of jullie het op mijn foto's gaan herkennen.

Metropol Parasol
Het grappige is dat de futuristische Metropol Parasol me enigszins doet denken aan verschillende architectuur die ik tegenkwam in Valencia (Ciudad de las Artes y Ciencias), maar hij me ook weer herinnert aan de Nuevo Porto in Málaga waar we de rest van de vakantie verblijven. Ik zie het maar als een stukje hele moderne architectuur waar de mensen in Sevilla stiekem wel een beetje trots op zijn.. Overigens is deze bezienswaardigheid vooral leuk om 's avonds te bezoeken; je hebt dan een prachtig uitzicht over de verlichte stad!

Catedral de Sevilla
Hoewel ik normaal gesproken niet zo'n fan ben van het bezoeken van kathedralen en/of kerken, vind ik het op vakantie juist altijd wel mooi. Deze gigantische kerk in Sevilla blijkt een prachtig interieur te hebben en je hebt vanaf de bovenkant een erg mmooi uitzicht over de stad. Nu weet ik nog niet of het met bijna 40 graden zo'n goed plan is om de toren te beklimmen, but who knows..

Casa de Pilatos
Iets waarover ik ontzettend veel heb gelezen, zijn de eeuwenoude herenhuizen in Sevilla. Eén daarvan is Casa de Pilatos, een heel groot en pittoresk pand met Moorse, Romeinse, en Renaissance-achtige invloeden. Een andere 'woning' die de moeite waard is om te bezoeken is Palacio de las Dueñas, die helemaal niet zo ver van onze Airbnb vandaan ligt. Op beide plekken zie ik mezelf wel vermaken met mijn camera hoor!

Barrio Santa Cruz
Mochten we nu toch tijd over hebben om lekker te verdwalen in de smalle, kleine straatjes, dan blijkt Barrio Santa Cruz - wat vroeger bekend was als de Joodse wijk - echt geweldig te zijn. Het is een charmante en romantische buurt met prachtig gekleurde huizen en gebouwen en schattige balkonnetjes met bloemen. Na ieder steegje kom je weer op een nieuw pleintje terecht. Plaza de los Venerables is één zo'n pleintje waar het nu heel gezellig is met talloze restaurantjes en barretjes.

Parque de María Luisa
Als we even de drukte willen ontlopen of een korte pauze willen, dan blijkt het park Maria Luisa de perfecte spot te zijn om te genieten van de prachtige natuur. Het is de meest romantische plek om in Sevilla te wandelen of tot rust te komen. Als ik dit plekje op Instagram opzoek, word ik in ieder geval al heel happy!

Ben jij wel eens in Sevilla geweest?

Related posts

17 reacties

 1. Ik ben nog nooit in Sevilla geweest, maar ik had het er laatst met vriendinnen over om daar eens heen te gaan! Lijkt mij erg leuk! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij dus ook! Ben heel benieuwd of je Sevilla een keer gaat bezoeken :)

   Verwijderen
 2. Sevilla lijkt me echt een toffe stad. Ik ben er wel eens geweest, maar toen was ik zo jong, dat ik er eigenlijk niets meer vanaf weet. Mooie tips zijn dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik ken Sevilla nog helemaal niet! Maar wat kan je er super toffe dingen doen. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt zo tof! Alvast heel veel plezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah leuk! Ik ben nog nooit in Sevilla geweest maar wens je bij deze alvast veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben echt nog nooit in Spanje geweest en Seville lijkt me heel erg tof, vooral na het lezen van dit! Ik hoop dat je een hele toffe vakantie hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je dit gaat doen! Veel plezier en hopelijk ga je zo veel mogelijk zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooh ik kijk Game of Thrones, dus nu ben ik inderdaad benieuwe of ik het ga herkennen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen