Capture Your Style by Aimee Song

Een boek dat al heel wat maanden op mijn nachtkastje ligt, is Capture Your Style van Aimee Song. Dit boek staat geheel in het teken van m...

Een boek dat al heel wat maanden op mijn nachtkastje ligt, is Capture Your Style van Aimee Song. Dit boek staat geheel in het teken van mijn favoriete social mediaplatform Instagram. Alle do's en don'ts wat betreft foto's maken, bewerken en delen staan erin omschreven. Vandaag mijn review!


Aimee Song is het brein achter de fashion & lifestyleblog Song of Style en ook beheerder van het Instagramaccount @songofstyle. Ze is met haar ruim vier-en-een-half miljoen volgers en een evengroot aantal aan maandelijkse bezoekers bijna een nationale bekendheid te noemen. Buiten haar blog en Instagram heeft ze ook nog eens haar eigen interieurbedrijfje, Song of Style Design. Als je het over een bezig bijtje hebt..Het boek begint met een korte inleiding van één van de meest invloedrijke personen in de modewereld: Diane von Furstenberg. Hierna neemt Aimee zelf het woord en omschrijft ze kort de weg van begin tot eind die ze heeft bewandeld op carrièregebied, maar haakt ze ook in op het platform Instagram dat toch wel enigszins haar leven veranderd heeft. 

Dit prachtig vormgegeven boek (I mean, het moet toch wel even gezegd worden vind ik) bestaat uit 5 grote hoofdstukken met ieder een aantal sub-hoofdstukjes. Ieder hoofdstuk haakt in op een belangrijk aspect in de Instagramwereld. Van wat je allemaal met je telefooncamera kunt tot hoe je de perfecte feed kunt creeëren en van welke bewerkingsapps je het beste kunt gebruiken tot het stylen van je 'Outfit Of The Day'-post. Daarnaast komen er ook nog wat basic-Instagramtips voorbij, zoals het kiezen van een username tot het volgen van de juiste groep mensen waarin jij geïnteresseerd bent.


Daarnaast geeft Aimee erg bruikbare tips over 'storytelling' op Instagram. Storytelling is de perfecte manier om je volgers mee te nemen in een (belangrijke) gebeurtenis, zoals een vakantie of mooie reis, een middagje winkelen in een andere stad (of juist je eigen stad!), een lekker diner bij een restaurant waar je nog nooit geweest bent of juist een dagje me-time thuis met allerlei producten die je voor het eerst uitprobeert. De beste hoeken, lichtinval, compositie, timing, afstand, perspectieven en details waar je rekening mee moet houden komen voorbij. 


Eén van mijn favo hoofdstukken gaat - hoe kan het ook anders - over het maken van flatlays. Of het nu een flatlay is van je gebruikte make-upproducten voor die dag, een outfit of the day of je favo sieraden is: het kan allemaal zolang je een creatieve en originele manier vind om je spulletjes neer te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, clean achtergrond, natuurlijk licht, balans en de less-is-more regel.

Het verdere verloop van het boek haakt in op Instagram-clichés (workout-selfies, de vleugel van een vliegtuig, een zondagse brunch..), welke en hoeveel je hashtags het beste bij je foto kunt plaatsen en eindigt het boek met hoe je als Instagrammer het platform in kunt zetten als business tool en merksamenwerkingen aan kunt gaan.

Ik heb erg veel mooie boeken in bezit, maar ik moet zetten dat Capture Your Style toch zeker wel de kroon spant wat betreft vormgeving & aantrekkelijkheid. Buiten dat ben ik natuurlijk een echte Instafan en heb ik iedere minuut genoten van dit boek. Of ik het dus aan kan raden? Absoluut; voor iedereen die graag meer wil leren over het maken van Instagramfoto's, maar ook voor mensen die graag hun feed willen aanpassen, wat serieuzer met de app aan de slag willen of juist meer storytelling in hun foto's willen toepassen en hiermee een andere doelgroep willen bereiken.

Capture Your Style van Aimee Song is te koop op o.a. bol.com voor €12.99

Related posts

12 reacties

 1. Dit klinkt als een boek dat ik moet hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha yesss, betekent in ieder geval dat ik het overtuigend gebracht heb. Top boek!

   Verwijderen
 2. Omg, dit boek MOET ik gewoon hebben! Deze gaat op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whoaaaa nu ben ik nóg nieuwsgieriger geworden naar dit boek. Sowieso dat ik deze ga bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een ontzettend mooi boek! Ik ken haar eigenlijk helemaal niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, ik had niet gedacht dat het zo mooi zou zijn! Toevallig wilde ik dit boek net aanschaffen en nu ga ik dat zeker weten doen. Nu al zin om te lezen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh het klinkt als een prachtig en vooral handig boek! En die prijs, love it. Die gaat op m'n lijstje voor de zomervakantie hihi.

  BeantwoordenVerwijderen