La vie de Daphne - Tentamens, OITNB & Macaronijs!

Wat een weekje was dit zeg! Van onwijs vermoeiende tentamens, studeren en veel te vroege wekkers, naar een bijna zorgeloos bestaan, zon, ...

Wat een weekje was dit zeg! Van onwijs vermoeiende tentamens, studeren en veel te vroege wekkers, naar een bijna zorgeloos bestaan, zon, lekker eten, ijsjes, veel afleveringen van Orange Is The New Black en genieten van iedere minuut. Vandaag weer een overzichtje van deze veelzijdige week!


Omdat ik door mijn +1.5-bril eigenlijk niet goed kon zien, moest ik maandag toch echt eventjes richting stad om een nieuwe te scoren. Kom je toch altijd met iets meer thuis dan je uiteindelijk nodig had (ahum, mozzarrella).

De hele dag bereidde ik me hier en daar een beetje voor op het tentamen analysis of variance (statistiek/SPSS), vulde mijn pauzes weer goed met foto's maken en ging héél vroeg slapen. De wekker ging namelijk om 5.40 al.. au!

Toen ik 's ochtends zag dat ik een beetje mascara had gemorst op één van mijn favo blousjes, wilde ik het er met het puntje van een handdoek afhalen. Maar wat er toen zomaar gebeurde.. hoe meer ik eroverheen wreef, hoe meer kapot de stof ging. Neeeee! Superzonde dit.. maar onder het mom van 'omdenken' geeft dit me wel een geldige reden om te shoppen en iets soortgelijks te scoren.

Vlak voor 7 uur ging ik de deur uit, waar ik mijn sleutels en dit lieve briefje van mijn moeder vond. Aww, nu moest het wel goedkomen!

In de trein was het gelukkig lekker rustig, en heel veel kon ik niet meer voorbereiden omdat je tijdens dit tentamen je hele zelfgemaakte stappenplan ernaast mag houden bij het uitvoeren van statistiek-taken. Superfijn dus!

Om kwart over 8 kwam ik gelukkig aan op de Uni; in ieder geval dag één waarbij alles goed is gegaan met de trein. Daar was ik als ik kijk naar vorige week natuurlijk extra bang voor!

Rond twaalven liep ik na 3 uur lang achter een computer gezeten te hebben, doodmoe en met heel veel hoofdpijn naar buiten. Ik was slechts tien minuutjes voor tijd klaar en was daarmee ook de eerste die het lokaal verliet. Wat was ik blij dat deze erop zat zeg!

Gelukkig kon ik alvast wel vertellen op Instagram dat het tentamen redelijk goed gegaan is! Hopelijk kan ik jullie in m'n volgende weekoverzichtje het cijfer vertellen :) Die middag ben ik nog 2 uurtjes in slaap gevallen en leerde ik 's avonds nog wat voor het vak van vrijdag.

Yay! Woensdag was het superlekker weer! Ik gunde mezelf daarom een lekker middagje in de tuin met ein-de-lijk voor het allereerst mijn te leuke bikini aan van de Anna Nooshin Hunkemöller-collectie.

Samen met mijn leerwerk heb ik dan ook bijna 4 uur in de tuin doorgebracht, inclusief koekjes, lekker veel water en misschien later wel een tan..
Maar dat dit uiteindelijk best pijnlijk eindigde moet ik er ook wel even bijzeggen. Buiten mijn armen en schouders die ik supergoed had ingesmeerd, was mijn buik vuur- en vuurrood geworden en ontzettend pijnlijk. Stom, stom, stom. Hier zou ik nog zeker wel wat dagen last van hebben..

De volgende morgen was ik alweer vroeg uit de veren. Mijn laatste leerdagje was gewoon aangebroken! Ja, ik mag eigenlijk echt niet klagen met maar 2 tentamens, maar daarnaast had ik ook een hoop andere deadlines die ik moest afronden!

Waaronder dus een paper-opzet voor een social media-onderzoek. Ik was echt ontzettend blij met het onderwerp hiervoor en heb oprecht plezier beleefd aan het schrijven hiervan! Hopelijk vind de docente het net zo leuk, haha :)

Flatlay-of-the-day; en deze keer weer een beetje in een Parijs stijltje. Het is afgelopen week gelukkig toch nog heel erg goed gegaan met m'n Instagramfoto's. Overigens ook met m'n account, ik ga inmiddels al richting de 2400 volgers, woehoeee!

De hele dag ben ik bezig geweest met leren en deze kaartjes maken (ik weet niet bij welke blogger ik dit onlangs zag, maar ik vond het wel een leuk idee om op deze manier te leren). Om 20.00(!) leerde ik nog wat vanuit m'n bed en probeerde toen lekker vroeg te slapen. De wekker voor vrijdag was namelijk nog wat pijnlijker met 5.20...

Na een erg kort nachtje - want het vroege slapen mislukte natuurlijk - zat ik al om 6.45 in de trein richting school. Brrr.. voorlopig is dit de laatste dag dat ik zo vroeg uit bed moet, gelukkig maar!

Ik heb slechts een uurtje in de tentamenzaal doorgebracht toen ik naar buiten liep. Niet omdat ik het nu zo ontzettend makkelijk vond, maar wel omdat ik er niet veel meer van kon maken dan ik nu had. Laten we in ieder geval hopen op een voldoende! En nu: V A K A N T I E!!!

En hoe kan ik m'n vakantie beter beginnen dan met wat afleveringen van het nieuwe seizoen van OITNB? Ik heb echt zoooveel mensen afgelopen week al zien kijken, maar ik moest me al die tijd echt inhouden. Die middag heb ik al vier van de dertien episodes gekeken. Oeps, ik ga hier denk ik wel heel snel doorheen. Weet iemand alvast een andere leuke serie?

's Middags is het me niet meer gelukt om te slapen, maargoed, ik heb nog 2.5 maand om bij te slapen dus klagen mag ik ook weer niet. Tussendoor kwam dit schattige armbandje in de bus vallen die ik vanwege een samenwerking heb ontvangen. Deze week kunnen jullie hier een blogpost over verwachten! (jaaaa, weer iets wat ik eindelijk weer kan doen: artikelen maken!)

's Avonds werkte ik m'n make-up weer lekker uitgebreid bij omdat ik lekker de vakantie in ging luiden met een vriendin. Wist niet of het heel slim zou worden om na zo lang wakker te zijn al aan de wijntjes te gaan, maar ik vond wel dat ik het verdiende, haha!

Achteraf had ik er na 3 écht wel genoeg, oepsie. Volgende keer toch maar een ijstheetje bestellen denk ik.

De volgende ochtend werd ik natuurlijk veeel te vroeg wakker, maar startte ik lekker rustig op met een aflevering van Orange Is The New Black. Gelukkig hield ik het er maar bij ééntje, want ik begon al best op tijd trek te krijgen in een ontbijtje. Overigens was die ochtend ook mijn nieuwe donkerblauwe kokerrok binnengekomen. Hij is weer net een tikkeltje meer chique en getailleerd dan m'n andere exemplaren, wat 'm toch weer net een beetje 'anders' maakt dan de rest.

Rond half 3 stapte ik de trein in om weer richting Breda te gaan. Lekker even een weekendje he-le-maal niets. Superfijn, maar ook best een beetje wennen dat ik nu niets meer voor school hoef te doen!

Zaterdag was ook Mango in Breda geopend: finally! Eindelijk komen er weer wat winkels bij waar ik graag winkel. In augustus staan ook Bershka en Pull&Bear op de planning. Zo wordt het nog eens leuk om in Breda te shoppen!

Omdat we 's avonds pas om 18.30 hadden gereserveerd om ergens te gaan eten, hebben we nog een lekker drankje gedaan op het terras. Nee, even geen wijn of gin tonic voor mij deze keer, maar een lekkere verse jus.

Voor het eerst aten we bij Humphrey's. Hoewel we er al heeel wat keren telkens langs zijn gelopen, moesten we het toch een keertje gaan uitproberen.

Met het voorgerecht kon natuurlijk eigenlijk heel weinig misgaan, wat een onwijs lekkere carpaccio! Wat mij betreft had ik die ook wel als hoofdgerecht willen hebben, want helaas viel die echt heel erg tegen. Ik had een garnalenburger, die ik naar héél wat andere dingen von smaken dan naar garnaal. Dan maar hopen dat het toetje wel een succes zou worden..

En dat was het gelukkig ook! Ik had een lavacakeje met vanille-ijs en slagroom, en deelde mijn dessert een beetje met de ijscoupe van mijn vriend.

Dat was 'm dan, mijn eerste 'echte' volledige vakantiedagje. Good night!

Na een ochtendje lekker lazy doen en rustig wakker worden, voelde het best gek om niet 'meteen' weer naar huis te moeten voor deadlines. Nee, we namen lekker in de tuin plaats met z'n allen en genoten van een heerlijke appelflap.

Zelf gingen mijn vriend en ik alweer richting stad, maar deze keer om wat serieuzer te winkelen. Zo liep ik dit jurkje tegen het lijf en voor het suuperkleine prijsje hoefde ik het niet te laten, dus vlak na het posten van deze foto in mijn Instagramverhaal stond ik eigenlijk al bij de kassa, haha!

Om 16.00 zaten we samen nog te genieten van wat bolletjes ijs. Zelf had ik chocolade, watermeloen en... macaronijs! Jammer genoeg was het wel de smaak van koffie-macarons, wat over het algemeen ook mijn minst favo macaronsmaak is. Maar ach, het was leuk om een keertje uit te proberen!

We kwamen overigens ook door onze wandeling in de stad wat leuke winkeltjes tegen, waar ze onder andere dit supermooie blad verkochten. Heb er al heel wat over gehoord en ook al vaker gezien op Instagram, en het is echt mooi om doorheen te bladeren!

Aan het eind van de middag reden we richting mijn huis om daar te gaan eten. Omdat ik wist dat ik nog 2 polaroidfoto's met het rolletje die nog in m'n Instax zat kon maken en ik dat ding al veeeel te lang niet meer had gebruikt, haalde ik 'm weer onder het stof vandaan voor wat foto's samen met mijn vriend.

Na het eten trokken we er zelf nog op uit om outfitfoto's te maken van mijn nieuwe jurkje. Supermooi sfeertje was het wel, met dat zonnetje zo op de achtergrond. Het resultaat zien jullie uiteraard deze week!

Related posts

14 reacties

 1. Oeh macaron-ijs klikt echt fantastisch, jammer dat het wat tegenviel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ze moeten gewoon een frambozensmaak maken van macarons!

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat het er lekker op zit en dat je vakantie hebt! Heerlijk <3
  En wat een lieve polaroid samen met je vriend!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een supergek, maar heel fijn gevoel! Dankjewel <3

   Verwijderen
 3. Je maakt altijd hele mooi flatlays!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je vakantie hebt! Geniet ervan! En macaronijs....jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zonde van je blouse.. Dat ijs lijkt me heerlijk, ook al vind ik macarons niet echt geweldig haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa zo zonde! Hopelijk kan ik iets nieuws of soortgelijks vinden!

   Verwijderen
 6. Wat een heerlijk weekje! Zelfs met het leren erbij, haha. Nu lekker genieten van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat klinkt je paper-opzet interessant! Geniet van je vakantie! Ik ben jaloers. :-P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was ook superinteressant om te schrijven! Dankjewellll :)

   Verwijderen
 8. Geniet van je vakantie! Ik verheug me ook al op mijn eerste echte vakantiedag, haha. Heerlijk geen school stress meer en lekker kunnen genieten van het weer.

  BeantwoordenVerwijderen