La vie de Daphne - NS Pech, Flatlay-changes & Bijna vakantie!

Vanaf vandaag kan ik eindelijk zeggen dat het nog maar 5(!) dagen duurt voor ik vakantie heb. Ik verwacht dan wel voor minstens 1 assig...

Vanaf vandaag kan ik eindelijk zeggen dat het nog maar 5(!) dagen duurt voor ik vakantie heb. Ik verwacht dan wel voor minstens 1 assignment een herkansing, maar als het daarbij blijft, vind ik alles best. Voor nu knal ik nog eventjes verder en heb ik weer een hoop foto's van de afgelopen week..


Toen ik vorige week mijn overzichtje afsloot, was ik compleet vergeten te vertellen dat ik de hele zondagavond heb besteed aan het kijken van het benefietconcert van Ariana Grande in Manchester. Heb ruim 3.5 uur lang echt vol bewondering gekeken!

Maandag had ik nog een dagje vrij en deze besteedde ik door weer 't een en ander aan school te doen. Het is echt aftellen geblazen.. nu nog maar iets langer dan 1.5 week! Tussendoor vul ik mijn leer/werkpauzes goed af door foto's te maken!

Ook dinsdag bleef ik onverwacht (sarcasm) nog een dagje thuis en plande ik weer een date samen met Joyce en Brittany. Omdat het wegens mijn drukte best een tijdje telkens niet is door kunenn gaan, hebben we nu eindelijk vastgelegd dat we de 24e in Den Bosch te vinden zijn!

's Middags kwam ook het lakje binnen dat ik op de blog van Eveline heb gewonnen: Go Ginza van Essie!

Die avond kwam ik er ineens weer achter dat er nog chocolademousse in de koelkast stond. Oh, wat heerlijk zeg!

Ik werd overigens deze week weer lekker veel herinnerd aan mijn tripje naar Parijs dat precies één jaar geleden was. Had ik dit uitzicht nu ook maar..

Woensdagmorgen werd ik wakker, trok ik de gordijnen open en zag ik al dat het ècht rotweer was. Bah! Voor het eerst koos ik dus maar weer voor een panty.. maar wat ik in mijn tasje met panty's vond!? Zomaar een stukje make-up, en ik had géén idee waar het van kon zijn. Zelfs na het controleren van al mijn palettes kon ik 't nog steeds niet plaatsen.

Ik ben niet alleen aan het aftellen naar de vakantie, maar ook heel erg naar het tripje naar Malaga deze zomer. Nog ruim 7 weken, poeh!

Na een dagje school waren we gelukkig iets eerder klaar, dus liep ik samen met een klasgenootje naar het station. Maar eenmaal daar aangekomen bleek er wegens aanrijding met een persoon niets te rijden tot 18.30.. (het was toen 15.30). Even later werd dit zelfs veranderd naar 19.30. Toch gaf ik de moed niet op en nam ik een trein van 16.15 naar het dichtstbijzijnde station.

.. waar ik vervolgens nog best geluk had, want er kwam meteen een NS-bus de hoek om rijden. Helaas deed die bus er nog wel een dik uur over om in Breda te komen, waar ik vervolgens ook nog 20 minuten met de trein moest. Eindstand: na 2 uur en drie kwartier kwam ik - doodmoe - ein-de-lijk thuis aan.

Gelukkig kon ik meteen aan één van mijn favo maaltijden: carpacciowraps!

Die avond was ik nog steeds zò uitgeput dat ik heel erg vroeg mijn bed heb opgezocht en een onwijs lange nacht heb geslapen. Ik was er echt even aan toe!

Donderdagochtend was het alwéér raak met een aanrijding met een persoon. Tjonge.. zo heb ik sinds ik op de Uni zit er eigenlijk nooit last van gehad, en nu ineens twee keer in nog geen 18 uur tijd. Thank God bood mijn vader aan om me met de auto naar Breda te brengen. In zo'n lange busreis had ik écht geen zin.

Natuurlijk was ik veel te vroeg op Breda, maar zo kwam ik in ieder geval op tijd op school. Ik moest namelijk samen met een klasgenootje een best wel belangrijke pitch presenteren en ik kon deze natuurlijk niet missen!

De presentatie zelf ging verbazingwekkend goed en voor 't eerst struikelde ik eens niet de hele tijd over mijn woorden (ik heb de kunst van het 'rustig ademhalen' denk ik wel ontdekt nu!). Na de presentatie zat deze laatste lesdag van dit schooljaar er alweer op en stapte ik weer de trein in (waar vervolgens met 10 minuten stilstaan en een omroepberichtje over het feit dat er meerdere meisjes langs het spoor aan het lopen waren wéér bijna de moed in m'n schoenen zakte).

's Avonds las ik nog een keer wat tentamenstof door en bekeek ik nog even mijn scriptievoorstel. Yup, ook dat begint weer. Maar ik kan alvast wel vertellen dat als ik uitgekozen word voor dit onderwerp, ik onwijs enthousiast erover ben!

Donderdag had ik als lunch nog wat overgebleven carpaccio, waar ik ook weer zo'n lekkere wrap van maakte. Ik vond meteen dat ik dit echt weer vaker moet gaan doen.

Terwijl ik 's middags mijn schoolbreak hield om foto's te gaan maken, werden we ook ineens verrast met een mailtje over de presentatie van gisteren. Wow, die hadden we even niet zien aankomen, haha! Ik ben in ieder geval wèl heel blij dat we dit onderdeel met een 7.5 hebben kunnen afsluiten.

De foto waar ik overigens op dat moment mee bezig was, was deze met het nieuwe kleurtje van Essie. Ik vond het stiekem echt heel leuk dat ik allemaal items had gevonden die ongeveer dezelfde kleur hadden!

In de namiddag raakte ik echt heel moe, want ik had die nacht echt vreselijk mijn nek verrekt en de pijn bleef maar aanhouden waardoor ik er zelfs een beetje hoofdpijn door kreeg. School liet ik dus maar even links liggen.

Toen ik die avond mijn spullen bij elkaar aan het rapen was, kwam ik toch uiteindelijk het palette tegen waar hoogstwaarschijnlijk het stukje make-up van was. Het kwam uit mijn contour-palette van Etos. Na het maken van deze foto en het terugstoppen van dat ene stukje brak trouwens alles nog in veel meer stukjes. Oepsie..

Om 19.45 belandde ik weer in de trein richting Breda om weer een nachtje met mijn vriend te zijn. Hoewel we de voorgaande weken lekker veel samen op pad zijn geweest met terrasjes en barbecues, wilden we deze avond even lekker chillen. Ook helemaal prima!

De volgende dag bracht hij me weer naar het station, en vlak voor ik de auto uitstapte maakten we nog even snel wat foto's. Geen van allen waren natuurlijk goed genoeg, maar oké :P

Terwijl ik op Breda zat te wachten, zag ik in de Instagram Story van een vriendin uit Maastricht dat ze ook onderweg was naar Roosendaal. Ik begon een beetje te rekenen en het zou wel eens kunnen zijn dat ze in mijn trein zou zitten, en dit bleek ook het geval te zijn toen ik haar appte. Dat werd dus een gezellig treinreisje!

Thuis zocht ik nog even wat leerwerk op, werkte ik 's avonds nog aan mijn scriptievoorstel maar hield ik het alweer snel voor gezien. Ik merk dat ik eigenlijk weinig meer 'extra' kan doen en dat het echt gewoon afwachten is wat de laatste week me gaat brengen.

Overigens had ik onlangs weer wat portretjes geschoten, waarvan ik er die avond weer even eentje deelde.

Zondagochtend werd ik een beetje gedesorienteerd wakker en had ik heel even het idee dat ik al vakantie had en het ... vrijdag was? Craaaazy! Gelukkig was ik die ochtend al op tijd aan m'n to do-lijstje begonnen, hakte ik eindelijk de knoop door en verstuurde een afstudeervoorstelletje. Spannend! Daarna lunchte ik lekker in de tuin met de zon en mijn statistiekboek.

Ook had ik die ochtend alweer het één en ander voor een ander vak doorgelezen en zat het er eigenlijk al wel weer op. Denk dat ik morgen (dus vandaag, als jullie dit lezen) nog even nogmaals statistiek doorlees, alles voorbereid en dit dinsdag wel goed moet komen. Uiteraard besteedde ik mijn 'vrije' uurtjes weer met het maken van foto's..

.. en installeerde ik mezelf ook lekker op bed met koffie en een hoop YouTube-video's.

Na het eten wilde ik het vak van vrijdag nog door gaan kijken, maar door deze nieuwe leesbril merk ik eigenlijk pas hoe slecht mijn ogen zijn. Deze kocht ik gisteren even snel op het station in Breda, maar omdat er van sterkte +2 geen leuke brillen waren, was ik genoodzaakt voor +1.5. Had ik nu toch maar +2.5 meegenomen, want nu heb ik het nog geen halfuur meer vol kunnen houden. Dan maar in de ochtend weer proberen als mijn ogen wat frisser zijn.

Vervolgens dus een zondagavondje 'genikst', hier en daar wat opgeruimd en mezelf voorbereid op deze laatste week school. Fiiiinaaaally!

P.S. Ik gebruik voor mijn Instagram-flatlays sinds deze week één bepaalde filter van VSCO en vind het geheel nu echt veel mooier bij elkaar passen! Heb jij ze al op mijn Instagram account gezien?

Related posts

23 reacties

 1. Wat een leuke foto's! Succes met je laatste weekje school!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al die prachtige flatlays, I'm jealous (waarom weet ik momenteel niet hoe je dit schrijft, haha?)! Succes nog even deze week! Ik heb nu al megaveel zin in 24 juni <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha je schrijft het goed hoor! Ik heb er oook zin in <3

   Verwijderen
 3. Bewondering voor je flatlay skills! En jongens, wat een NS-pech! Hopelijk heb je deze week meer geluk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah dankje! Ja ik hoop het ook, vooral met de vroege tijdstippen waarop ik weg moet..

   Verwijderen
 4. Oh wow, die foto met je nieuwe nagellak had ik nog niet gezien! Die is echt leuk met al die producten in dezelfde kleur inderdaad! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh den bosch, leuk zeg! lekker dichtbij ook , bij mij dan haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yum heerlijk broodje carpaccio!
  En zo goed dat je je presentatie met 7,5 hebt gehaald! Ik vind presenteren nog steeds niet mijn ding en kan er na al die jaren maar niet aan wennen haha!
  Nog even doorzetten de laatste loodjes! You can do it:-)

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet er ook af en toe nog wel aan wennen! Dankjewel <3

   Verwijderen
 7. Wat een mooie foto's maak jij! Leuk overzicht om te zien. De chocolademousse ziet er echt te lekker uit haha!

  Liefs,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lekker weekje! Altijd frustrerend als de treinen weer eens niet rijden. Wat fijn dat je al bijna vakantie hebt, geniet ervan <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja brrr voorlopig even nergens verplicht naartoe met de trein haha!

   Verwijderen
 9. Oh ik had heel erg gehoopt dat je in dit artikel nog wel zou vertellen waar het stukje makeup van was, en gelukkig deed je dat ook. Anders kan ik niet normaal functioneren de rest van de dag hahah. Wel heel vreemd dat het zo ineens in je tas lag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha stiekem de hele tijd op zitten wachten hé? :P Ja vond het echt heel raar!

   Verwijderen
 10. wat een prachtige flatlays weer! Je bent echt een flatlay queen, ik moet maar eens op les bij jou, haha! Wat een prachtig lakje heb je gewonnen, lekker zomers.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh Go Ginza is echt een van mijn favoriete Essie kleuren! Je maakt trouwens echt prachtige flatlays.

  BeantwoordenVerwijderen