La vie de Daphne - Nieuwe (favo!) broek, Stappen in Breda & Moederdag

'Take your time,' zegt de quote op de foto hierboven. En dat is eigenlijk precies wat mijn afgelopen week omschrijft. Af en toe...

'Take your time,' zegt de quote op de foto hierboven. En dat is eigenlijk precies wat mijn afgelopen week omschrijft. Af en toe moet ik namelijk echt even een stapje terug doen, me minder schuldig voelen als ik leuke dingen doe en vooral mezelf rust gunnen. Zie hier mijn volle weekoverzichtje!


Hoewel de 'maandag' voor velen echt een hel is, is het voor mij helemaal niet zo erg: ik kan uitslapen! Wonder boven wonder lukt het me steeds vaker om gewoon tot na 9 uur te blijven liggen. Ligt misschien ook aan het feit dat ik me de laatste tijd constant moe voel. Overigens kreeg ik vandaag weer drie cijfers terug, een 7.3, 7.4 van het vorige blok en een 8.6 voor statistiek. Yup, I'm a supernerrrd!

's Avonds nam ik een bakje aardbeien en maakte het gezonde meteen weer minder gezond door er schaamteloos een flinke scheut suiker overheen te gooien. Veel te lekker.

Dinsdag ging de wekker weer in alle vroegte. Nadeel was dat ik vandaag ècht geen zin had - en de zin en energie om naar school te gaan lijkt ook steeds minder te worden - maar voordeel was wel dat ik een prachtig uitzicht had van de zonsopkomst: wauw!

My 'hair-of-the-day.'

Om 7 uur op de fiets zitten is niet mijn favoriete ding om te doen, maar wel kwam ik onderweg heel veel plekjes tegen die supermooi op de foto te zetten waren. Kijk hoeveel kalmte en sereniteit deze foto alleen al uitstraalt!

Dinsdag was ook een klasgenootje jarig en omdat zij zelf helemaal het kaartjes maken heeft ontdekt (kijk maar eens op @carlijnscreaties), besloot ik haar ook te verrassen met een gehandletterd kaartje., inclusief Milka Oreo-reep. Kun je nooit fout mee gaan, toch? :)

Het verbaast me overigens elke keer weer hoe leeg de hele campus is als het nog zo vroeg is. Bijna eng om in je eentje door zo'n megagroot gebouw te lopen.. - er speelt al bijna een horrorfilm in mijn hoofd af, haha!

.. en ook de collegezaal was door het vroege tijdstip van dit college helemaal niet zo gevuld als in de eerste week. Tja, zo nuttig was deze les achteraf helaas niet (dus ik gaf mijn - waarschijnlijk nog slapende - klasgenoten groot gelijk!)

Na de les wilde ik lekker op school gaan werken. Lekker een middagje knallen; ik kan me op school vaak toch beter concentreren dan thuis en anders voelde het een beetje alsof ik voor 'niks' naar school was gekomen. Mislukte compleet, want door meerdere factoren lukt het me de laatste tijd echt niet om kalm, geconcentreerd en gemotiveerd te blijven. Ik liep flink teleurgesteld weer richting station.

Nadat ik even alle emoties eruit had gegooid, had ik besloten de rest van de dag maar rustig aan te doen en even wat minder druk op mezelf te leggen. Ook maakte ik die avond de keuze voor een social media-pauze (met name Twitter dan). Klinkt allemaal heel vaag, maar jullie krijgen mijn warrige gedachten en gevoel binnenkort op mijn blog te lezen in een persoonlijke update!

Woensdag legde ik nog de laatste hand aan het tweede statistiek thuis-examen en ging vervolgens verder met datgene waar ik eigenlijk gisteren op school aan wilde werken (je weet wel, dat vre-se-lijke programma waar ik de zenuwen van krijg). Tussendoor moest ik eigenlijk nog even naar de stad, want mijn oplaadkabel was de dag ervoor kapotgegaan.

Gelukkig wilde mam mee en fietsten we samen in het heerlijke zonnetje richting stad. Eventjes ertussenuit; al voelde het minder 'vrij en zorgeloos' dan ik uiteindelijk hoopte (dat eeuwige schuldgevoel toch..). Wel kwam ik met een aankoop thuis die ik compleet op de gok had meegenomen: deze prachtige bordeaux-kleurige broek!

Ik besloot 'm de volgende dag dan ook meteen aan te trekken met mijn favo stippenblouse en ik vond het meteen een superleuke combi. Overigens zit de broek onwijs lekker en wil ik hier - net zoals ieder ander kledingstuk dat ik net nieuw heb - ècht in gaan wonen.

De eerste les van donderdag was uitgevallen, dus uiteindelijk hoefde ik maar voor één lesje naar school. Niet zo heel erg, want ik heb mijn slaap en rust de laatste tijd dus harder nodig dan ooit. Gelukkig was het heerlijk weer en genoot ik onwijs van het feit dat ik weer eens mijn winterjas kon omruilen voor m'n zomerjasje.

Deze week heb ik overigens ook eindelijk mijn oorbelletjes verwisseld en draag ik nu twee paar oorbellen van Anna + Nina in mijn oren. Weet nog niet helemaal wat ik van de combi vind (en misschien moet ik de combinatie juist omdraaien), maar ik vind het in ieder geval al wel heel leuk dat ik iets anders in m'n oren heb dan dat knopje!

's Avonds keek ook ik - met Twitter in de aanslag - naar het Eurovisie Songfestival. Natuurlijk was ik erg benieuwd hoe OG3NE het ervan af ging brengen, en als ik heel eerlijk ben vond ik ze ècht wel in de top 3 thuishoren van de beste acts die avond. Nu maar eens kijken hoe ze het er zaterdag vanaf gaan brengen..

Yay, it's friday! Voor dit weekend had ik besloten wat rustiger aan te doen qua school, en dat was maar goed ook: want ik merkte dat ik er echt met mijn hoofd niet bij was. Wel zette ik mijn daily jewelry op de foto; eindelijk is alles compleet met mijn twee favo paar oorbelletjes erbij <3

's Avonds kwamen twee vriendinnetjes bij mij thuis wat drinken (èn heel veel chips eten), waarna we vervolgens om 23.15 richting Breda reden. Was weer best een tijdje geleden dat ik in Breda ben gaan stappen, dus ik was heel erg benieuwd!

Maar waaauw, wat een teleurstelling: wat was het overal rustig zeg! Sommige kroegen waren zelfs helemaal leeg, en slechts ééntje was zò vol dat iedereen constant op je voeten stond.

Ik denk dat we hooguit 2 uurtjes (misschien iets langer) zijn gebleven, vervolgens zijn gaan eten en daarna richting huis zijn gegaan. Hopelijk is de volgende stapavond wat leuker en drukker! (en met minder regen, haha)

De volgende ochtend werd ik wel ontzettend moe wakker, maar toch wilde ik alvast wat doen voor een best moeilijke opdracht (ook al is de deadline pas eind juni..). Tussendoor maakte ik deze heerlijke tosti met pesto. Yum!

Ook kwam die middag mijn Etos-pakketje voor de maand mei binnen. De doos woog zò licht, dat mijn moeder grapte dat er echt niets in zou zitten. Het bleken achteraf deze leuke kleurrijke maskertjes te zijn! Ik ben heel erg benieuwd.

Omdat ik al de hele dag doodmoe was, plande ik maar een lekker zaterdagavondje thuis. En een aardig lange avond werd het wel met dat songfestival erbij zeg. Jammer van de elfde plaats, maar toch vind ik dat OG3NE heeeel trots kan zijn!

De volgende ochtend sliep ik een beetje uit en stelde ik het verdergaan met de opdracht in 'het gevreesde programma' compleet uit. Uiteindelijk opende ik 't en verbazingwekkend genoeg kwam ik een heel eind met mijn dashboard. Begin ik het dan toch ineens door te krijgen..?

Na een moederdaglunch besloten mijn moeder, oma en ik om gezellig een ritje richting stad te maken. Overigens zag ik ineens dat mijn nagellak wel héél goed matchte met de blouse die ik droeg, haha!

Ik kwam niet met lege handen thuis en kocht eindelijk het parfum dat al meer dan een jaar op mijn wish list stond: Rosa Excelsa! Ook deed Ici Paris onwijs leuke dingen in mijn tasje erbij, namelijk een bodylotion van Yves Saint Laurent (met de naam 'Mon Paris') en een heel mooi tasspiegeltje van Gucci. Ook slaagde ik nog goed bij Hunkemöller. Soms mag je jezelf wel eens trakteren, toch?

Ik maakte voor Instagram - of course - nog een betere foto van mijn nieuwe aanwinsten. Binnenkort kunnen jullie een review van dit parfum verwachten!

Terwijl ik nog wat aanpassingen deed in mijn interactieve dashboard, stond heel social media vol met de winst van Feyenoord. Wat een meeegadrukte in dat stadion zeg, en overigens in de rest van de hele stad ook!

Aankomend weekend wordt weer een beetje drukker met een barbecue en een feestje op de planning. De week op zich is vooral weer naar school gaan (of lekker niet, hahah :P), veel achter mijn laptop zitten en hopelijk tussendoor heeeel veel rusten. I need it!

Related posts

27 reacties

 1. Wauw! Goed punt zeg voor statistiek! Jammer dat het zo rustig was in Breda..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De nieuwe Etos maskertjes zien er zo leuk en kleurrijk uit he! En een 8.6, wauw zo knap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je nieuwe broek is zó mooi! Ben ook echt verliefd op de combinatie met je stipjesblouse. Dat je een supernerd was, dat wist ik wel al hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooie foto's, en die broek is fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah je broek is zo nice! Heel leuk met het blousje, en wat fijn om jezelf te verwennen met een nieuw parfum! heerlijk.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, Daphne in een broek en niet in een rok?! Superleuke broek! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha bizarre situatie he! Moet eerlijk bekennen dat ik met dit 'tussenweer' liever een broek draag dan een rok met panty!

   Verwijderen
 7. Wauw je doet t zo goed op school! Daar mag je trots op zijn!
  En die nagellak, i love it!😍

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke combinatie van de blouse met je nieuwe broek! En een 8,6 voor je statistiek is echt heel hoog. Ikzelf heb laatste tijd ook last van vermoeidheid en weinig motivatie voor school, en ik kan begrijpen dat als je dan opeens best ver komt met dat moeilijke programma je erg blij bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het moment van schrijven heb ik vandaag ook weer school overgeslagen en probeer ik vanuit bed maar wat dingen te doen, echt zooo jammer! En dankjewel; ik vind de combi ook super <3

   Verwijderen
 9. Toffe broek, die heb ik ook in dezelfde kleur en in het zwart! Zit heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat gues luchtje heeft mijn moeder voor moederdag gekregen, hij is enorm lekker! erg leuk verslag weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldig cijfer voor statistiek! En wat een prachtige broek heb je gehaald, staat je heel mooi. De maskertjes van Etos zien er ook erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw die broek en oorbellen zijn heel leuk meid!

  BeantwoordenVerwijderen