Friday's Five: 5 x Dingen waar ik naar uitkijk in Spanje

Ik kan de laatste tijd aan (bijna) niets anders meer denken dan aan een lange, zorgeloze zomervakantie. Dit jaar bezoek ik samen met mijn...

Ik kan de laatste tijd aan (bijna) niets anders meer denken dan aan een lange, zorgeloze zomervakantie. Dit jaar bezoek ik samen met mijn vriend Málaga: een prachtige stad aan de Zuid-Spaanse kust. Waar ik het meest naar uitkijk? Dat lees je vandaag!

'Pan con tomate'
Wie dit in eerste instantie leest, denkt hoogstwaarschijnlijk: 'ehh.. wat?' Maar ik heb het over de toast met tomatenpuree (of ook wel tomatenbrood). Het is een typisch Spaanse lekkernij dat veel bij het ontbijt wordt gegeten, en ik vind het werkelijk FANTASTISCH!! Natuurlijk supereasy om hier in Nederland ook te maken, maar het kan nooit zo goed zijn als in het mooie Spanje!

Sephora, KIKO en NYX op 6-10 minuten loopafstand
Ook de beautyliefhebber kwam in mij naar boven toen ik onlangs de omgeving van het hotel waar we zitten aan het verkennen was en zag dat drie van bovenstaande winkels op loopafstand zitten. Sowieso schijnt het winkelgebied maar 2 of 3 straten verderop te zijn, dus als ik een keer een 'blokje om' wil, weet ik waar ik moet zijn. En kom ik waarschijnlijk met een lege portemonnee terug..

Tapas
Ik denk dat tapas - en dan vooral èchte Spaanse tapas - toch wel één van mijn favoriete dingen is om te dineren. Lekker van alles iets pakken, het delen met elkaar en ook nieuwe dingen ontdekken die ik in eerste instantie nooit zou eten. Ik zie het alweer helemaal voor me met goede wijn op een zwoele, zachte zomeravond!

Fotografeerbare plekjes
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik het heerlijk vind om in alle steden de meest fotogenieke plekjes op te zoeken en zelfs gerust een hele middag ervoor uittrekt om alleen te fotograferen. Ook in Málaga (en vooral Sevilla dat we ook gaan bezoeken!) zijn er weer heel veel van dat soort prachtige plekken te vinden. Ik kan nu al niet wachten om met mijn camera op pad te gaan!

Hotspots ontdekken
De beste plekjes voor cocktails, gezellige ontbijtbars of koffietentjes, meest bijzondere winkels en de lekkerste (tapas)restaurants: ik vind het geweldig om vooraf alle leuke plekjes van de stad te verzamelen en artikelen over te schrijven. En niets is leuker dan de hotspots vervolgens ook daadwerkelijk op vakantie tegen te komen en ze uiteindelijk ook aan anderen aan te raden. Bereid je dus maar voor op veel posts deze zomer!

Related posts

11 reacties

 1. Wat een heerlijk vooruitzicht! Dat tomatenbrood is heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk nu al uit naar je verslagen! Geweldige vooruitzichten, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh ik ben zo benieuwd naar hoe het er daar uit ziet! Het klinkt zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg helemaal zin in vakantie door je artikel! Wat een fijn vooruitzicht :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan ik mee in je koffer? Ik krijg echt zo erg last van vakantiekriebels door dit artikel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Málaga lijkt mij zo leuk! Staat sowieso op mijn lijstje van wat ik in Europa nog MOET zien, hihi. Ben benieuwd naar je blogs deze zomer! Hou het in de gaten hoor. :) Veel plezier alvast. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat gaaf! Alvast heel erg veel plezier! Ik ben zelf nog nooit in Spanje geweest, maar het lijkt me zo'n mooi land

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben vorig jaar ook naar Malaga geweest en vond het erg leuk!
  Je hebt vele mooie plekjes en kan deze vijf favorieten ook wel op mijn lijstje zetten! Ben ook echt gek op tapas, yum!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yaaaas, tapas! Daar heb ik ook zo ontzettend veel zin in! En de zon natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldig vooruitzicht! Ik ben vorig jaar zomer in Malaga geweest en het is zo mooi daar. En het weer is natuurlijk ook heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen