Guess 1981

Guess 1981: een ode aan het erfgoed van het merk. Een nieuwe geur die het leven van LA - de stad waar Guess ooit is opgericht - omschri...

Guess 1981: een ode aan het erfgoed van het merk. Een nieuwe geur die het leven van LA - de stad waar Guess ooit is opgericht - omschrijft: met zuivere, getextureerde houttonen en sensuele musk...  Klinkt al goed toch? Vandaag een uitgebreide review van dit parfum!


Zoals in de introductie al is omschreven, is dit nieuwe parfum van Guess een klassiek en geraffineerd 'symbool' die je terugneemt naar het moment dat het merk ontstond. De tijdloze geur is geïnspireerd op de zelfverzekerde en iconische Guess-meisjes, die back in 1981 ook al een grote hoeveelheid elegantie uitstraalden. 


Zowel de verpakking als het flacon zijn zachtroze - of zoals het merk zelf zegt: 'blos-roze'- en relateert zich meteen weer aan de klassieke en geraffineerde uitstraling van Guess. Het geheel ziet er basic en minimalistisch uit, maar ik moet zeggen: wat is het een pareltje om op je parfumtafeltje (of waar dan ook) te hebben staan!

Toen ik van tevoren las dat dit parfum en bloemige muskgeur zou zijn, kon ik mijn geluk niet op; ik houd van bloemige geuren waar een beetje dat 'warmere' hout in verwerkt zit! Wel was ik bang dat 'ie misschien iets te zoet ging zijn en het me zou laten denken aan de geurtjes die ik 'vroeger' op de middelbare school droeg. Maar (yup, net als bij boeken), don't judge a perfume on it's appearance!


De geurnoten zijn, zoals verwacht, lekker bloemig. De geur opent met viooltjes en houtachtig ambrette, in het hart zitten jasmijnblaadjes, peer en sandelhout en de basisnoten zijn cederhout, amber en musk. Erg herkenbare noten, en uit ervaring weet ik dat dit een topcombinatie is voor de ideale flowerpower explosie met telkens opnieuw die kruidige, warme houtnoten die ook telkens terugkomen wanneer je de geur ruikt!


De allereerste keer dat ik het parfum rook, dacht ik: wow, mierzoet! Maar hoe langer je 'm op hebt, hoe houtachtiger en warmer de geur wordt. Als ik het zou moeten omschrijven, doet dit parfum me denken aan superfrisse, kleurrijke en zoete bloemen in een bos waar net de avondzon opkomt; warm, maar toch met een sensuele, aangename en aanwezige zoete en bloemige ondertoon.


Guess 1981 is in ieder geval wat mij betreft ècht een geur voor het voorjaar en de zomer, wanneer je minder zin hebt om zwaardere geuren te dragen en je 'gewoon' zin hebt in een fris en bloemig parfum. Ik weet bijna zeker dat dit parfum voor vrijwel iedereen wel is weggelegd en 't echt een geliefde, authentieke en - misschien wel - hele herkenbare geur is voor velen!

Guess 1981 is vanaf deze maand te koop bij alle geautoriseerde Guess-fragrance verkooppunten. Prijzen zijn hieronder vermeld:

Guess 1981 EdT 30 ml: €33,-
Guess 1981 EdT 50 ml: €43,-
Guess 1981 EdT 100 ml: €53,-

Related posts

7 reacties

 1. Dit lijkt mij een heerlijk parfum!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me inderdaad een ideaal voorjaarsparfum, vooral omdat er ook iets warms en houtachtigs doorheen zit. Ik ben namelijk wel van dat soort geurtjes – Smugglers Soul van Lush is m'n parfum van het moment –, dus die warme basis zou me wel eens kunnen bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog geen parfum van dit merk! klinkt erg goed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een heerlijke geur! Leuke flacon ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij klinkt heerlijk! Mooie foto's ook weer <3

  BeantwoordenVerwijderen