La vie de Daphne - Eerste date, OV-kaart kwijt & Gin Tonic!

Als ik zo mijn weekoverzichtjes bekijk, denk ik alleen maar: 'damn, ik moet echt meer foto's maken èn minder van mijn computersch...

Als ik zo mijn weekoverzichtjes bekijk, denk ik alleen maar: 'damn, ik moet echt meer foto's maken èn minder van mijn computerscherm,' want eerlijk: het wordt wel heel saai hoevaak ik aan school zit. Get ready voor een nieuw, vol weekje inclusief gin tonic, heel veel oude-cameraspullen en een terugblik naar een jaar geleden..


Na een fijne, zonnige zondag stond ik maandag weer vol goede moed op om aan school te gaan werken. Maar jammer genoeg dwalen mijn gedachten steeds meer en vaker af naar de vakantie en vind ik het veel leuker om uren op Google Maps te kijken (èn erachter komen dat het hotel waar we verblijven slechts 6 minuten van een Sephora, KIKO en NYX is..)

Ook de vermoeidheid slaat toe en ik heb soms ècht heel lang m'n rust nodig voor ik weer vol er tegenaan kan. Balen van deze maandag zeg, want ik hoopte juist zoveel te kunnen doen.

Dinsdag stond ik iets later op dan normaal omdat de eerste les niet zo'n ramp is om te missen. De gemotiveerde student in mezelf kwam weer naar boven want hoewel ik pas om 14.45 les had, wilde ik toch rond 10.15 op school zijn. Maar dat mislukte compleet toen ik de deur uit wilde lopen en nergens mijn OV-kaart kon vinden..

Change of plans, dus. Na wat telefoontjes met de kroegen waar ik met Koningsnacht was, de NS en het OV-chipkaart-bedrijf was een nieuwe kaart aangevraagd, de oude geblokkeerd en mijn paniek weer lichtelijk gedaald. Dan maar een dagje thuis aan de slag! Wel met koffie natuurlijk ;-)

's Avonds stuurde Joyce me nog een onwijs leuk jurkje door die ze wel wat voor mij vond. Ik wil 'm zooo graag gaan passen! Ben echt onwijs benieuwd hoe deze zou staan.

Ook was het die avond, op 2 mei, precies één jaartje geleden dat ik mijn eerste echte 'date' had met mijn vriend. Ik kan het nog herinneren als de dag van gisteren, dat we wijntjes dronken op het terras en vervolgens samen sushi gingen eten. Overigens dachten een aantal mensen op Instagram dat we een jaartje iets hadden, maar neeee: dat duurt nog wat maandjes!

Woensdag ging ik weer wèl naar school (inclusief anonieme OV-chipkaart) en woonde ik weer twee lesjes bij. De dag duurde voor m'n gevoel toch wel langer dan ik vooraf dacht..

's Avonds reisde ik samen met mijn vriend naar huis, want ik zou die week 2.5 dag alleen thuis zijn! Samen kookten we mijn favoriete pasta, deed ik nog wat boodschappen voor de volgende dag en hielden we een lekkere lazy avond. Héérlijk is het om even het rijk voor jezelf alleen te hebben.

De volgende dag stond er bij mij jammer genoeg nog wel één lesje op het programma, dus heel lang was ons dagje samenzijn niet. Gelukkig konden we nog redelijk uitslapen en hoefden we pas om 11 uur de deur uit.

Eenmaal terug in Roosendaal hing de vlag al halfstok op het station voor Dodenherdenking.

Oh ja.. ik had ook meteen weekend. En dat moet ik eigenlijk tussen twee aanhalingstekens zetten, want er stond me helaas nog genoeg te doen. Wat blijft het toch intens zwaar eigenlijk, een master..

Na bijna twee uur 'housepartyen' (je weet wel, een soort facetime) met Joyce en Brittany had ik enorme honger gekregen en at ik lekker zelfgemaakte carpacciowraps. Wat een feestje als je zelf mag weten wat je 's avonds eet!

Vervolgens wierp ik mijn blik nog op de laatste artikelen voor een vak waar ik er maar liefst 18(!) voor moest lezen. Bizar idee dat ik in amper drie weekjes tijd zoveel artikelen er doorheen heb geramd. Geen leeswerk meer voor mij dus de komende tijd!

Hoewel ik alleen thuis was en het eigenlijk niet veel stiller kon, heb ook ik om klokslag 8 uur twee minuten stilte gehouden. Het blijft indrukwekkend om de ceremonie live op TV te zien.

Vrijdag: statistiekdag. Ik hoopte 's ochtends al aan het tweede thuis-examen te beginnen, maar hij kwam onverwacht toch een stuk later online, waardoor ik pas in de middag eraan kon werken. Ook niet erg, want ik kwam gelukkig ontzettend ver!

Verder bestond mijn 'pauzetijd' uit het snuffelen tussen wat oude spullen. Een hele tijd terug kreeg ik namelijk een volle tas vol oude cameraspullen, waar ik nooit echt uitgebreid naar heb gekeken. En zo kwam ik dus achter vet veel nieuwe items die ik eigenlijk nog amper had gezien! Zo zaten er twee lenzen, een 'nieuwe' oude camera in en wat lichtmeters en flitsers bij. Superleuk!

Die middag waren mijn ouders ook weer thuisgekomen (doei alleen thuis zijn..) en at ik weer gewoon met hen mee. Na het eten werkte ik nog even aan een 'static visualization' en was veel eerder klaar dan verwacht.

Had ik daarvoor nou een leuk avondje Bevrijdingsfestival afgezegd? Balen, balen balen. Maar omdat ik me eigenlijk niet meer had ingesteld om weg te gaan, probeerde ik het thuis maar een beetje leuker te maken met een glaasje wijn. Vervolgens dook ik maar weer lekker vroeg mijn bed in. Dan zaterdagavond maar iets leuks!

De zaterdagochtend besteedde ik aan alvast wat vooronderzoek doen voor een individuele opdracht en aan het uitzoeken van een nieuwe dataset voor een interactief dashboard. Dat laatste mislukte compleet, maar een onderwerp en literatuur voor de opdracht heb ik alvast verzameld. De rest van mijn zaterdag bracht ik lekker in het zonnetje in de tuin door met het boek Capture Your Style. Hopelijk vind ik binnenkort de tijd om er een artikel over te schrijven!

's Avonds, zoals beloofd, stond er wat leuks op de planning: een avondje drankjes doen op het terras in Breda! 

Ja ja, het was ook weer hoog tijd voor een superlekkere gin tonic! Ook kwam ik nog een goede vriendin tegen die op het terras bij 'de buren' van ons café zaten, en omdat ik haar al heel lang niet meer had gezien was het wel gezellig om even snel bij te kletsen!

We maakten het niet heel laat, maar na onze drankjes plakten we er nog wel een ritje pizzeria/dönertent achteraan. Zoooo slecht, maar zoooo lekker.

Zondag was ik moe, maar ik merkte het eigenlijk pas in de namiddag. Rond één uur kwam ik thuis en wierp ik nog een blik op statistiek, waarvoor ik op het moment van schrijven nog maar één onderdeel hoef te doen. Dan is die ook weer klaar om ingeleverd te worden!

In de namiddag dook ik mijn bed in, volgde ik hier en daar wat tweets over de gang van zaken in Rotterdam en heb ik de rest van de avond weer heel rustig aan gedaan. En nu maar hopen dat ik morgen op maandag (dus vandaag) wèl productief ben! - to be continued..

Related posts

24 reacties

 1. Jammer dat we vrijdag niet meer hadden gehouseparty't! Dan hadden we een soort van samen wijntjes kunnen drinken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha jaaa echt hoor, volgende keer maar doen op van die avonden!

   Verwijderen
  2. Goed plan! Ik neem dan alleen iets anders dan wijn, hahaha

   Verwijderen
 2. Wat balen van je ov-kaart, heb het ook wel eens gehad! :(
  En wat lief dat jullie eerste date alweer een jaar geleden is.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh die Gin Tonic ziet er goed uit! Is bij 't Hart of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zo benieuwd hoe het jurkje je gaat staan! Als je hem ergens vindt, moet je wel even een fotootje sturen hè, haha. Laten we vaker housepartyen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balen dat je je OV kwijt was! Fijn is dat altijd he, wat tijd alleen met je vriend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind jouw photo diary's altijd zo leuk om te lezen! Heel erg balen dat je je OV kaart kwijt was trouwens. En ik vond het ook altijd zo fijn om alleen thuis te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah superleuk om te horen haha, ik denk er zelf soms echt anders over met al m'n schoolwerk!

   Verwijderen
 7. Carpaccio rollen, pizza, ik bedoel? wie word nou niet vrolijk van dit verslag haha! ziet er goed uit en wat balen dat je je OV kwijt was zeg.. dan krijg je echt zo'n overhit rot gevoel van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa raakte aardig in paniek, vooral omdat ik me zo had ingesteld op een dagje school en ineens dat er weer bijkomt, bleh!

   Verwijderen
 8. Hierrr met die carpaccio wraps! Ziet er heerlijk uit! Jaaa, volgens mij staat dat kleedje je ontzettend goed. Zéker gaan passen! Ik was afgelopen week ook alleen thuis; mijn vriend was voor zijn werk in het buitenland. Toch eenzaam hoor, zo'n volledige week. :-P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah snap ik wel, dat dat een beetje eenzaam voelde :( Gelukkig is 'ie weer terug!

   Verwijderen
 9. Balen dat je je ov kwijt was, je moet dan overal weer achteraan gaan he
  Ik denk dat dat jurkje je heel goed zou staan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa al dat geregel weer, kon ik er echt niet bijhebben, maargoed. Ik ben idd benieuwd!!

   Verwijderen
 10. Ov kaart kwijt, zoiets kwijt raken is nooit fijn! Ook wel eens gehad, alleen dan met mijn huissleutels, huilen.. Je foto's vind ik weer zo mooi! Vooral je laatste flatlay!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zijn we toch weer lekker chaotisch hahaha! En lief, dankjewel!!

   Verwijderen