La vie de Daphne - 3x BBQ, Hitte & Veel Quality-time!

Als er in de titel al staat dat ik deze week drie keer heb gebarbecued, het onwijs lekker weer was en ik ook meer tijd dan normaal samen ...

Als er in de titel al staat dat ik deze week drie keer heb gebarbecued, het onwijs lekker weer was en ik ook meer tijd dan normaal samen met mijn vriend heb doorgebracht, kan er weinig meer misgaan toch? Vandaag - zoals gewoonlijk - weer al mijn foto's van de afgelopen week!Voor het eerst dit blok ging ik weer een keer op maandag naar school. Jammer genoeg was het geen 'uitslaap'-maandag, maar ging de wekker al om 6.45. Ergens ook helemaal niet erg, want het zou deze hele week schitterend weer worden!

Al moet ik zeggen dat het op deze vroege ochtend nog best fris was met open schoentjes.. Brrr!

Na het college met alle thesisinformatie (jawel.. ook die stress begint weer bijna) kregen we te horen dat diezelfde avond nog alle onderwerpen online zouden komen te staan. Het is de bedoeling dat ik voor 18 juni een top 5 maak van de onderwerpen die me leuk lijken. Spannend!

Ik was alweer op tijd thuis, probeerde nog wat aan m'n statistiek thuis-examen te doen en nam lekker pauze in het zonnetje. Inclusief een bakje megagrote druiven, haha!

De dag ging echt helemaal niet snel voorbij en ik bleek zelfs nog wat tijd over te hebben voor wat nieuwe zelfportretjes. Ik merk de laatste tijd ècht dat mijn camera alleen nog een beetje oké werkt als ik de afstandsbediening via mijn telefoon gebruik, want verder is de zelfontspanner echt ruk..

's Avonds stond de eerste echte BBQ van het jaar op de planning, yes! Alleen jammer dat ik me altijd zo aan het volstoppen ben met stokbrood.. (wie herkent dit ook?)

Dinsdag ga ik eigenlijk zelden meer naar school (lees: ik denk ook niet dat ik dit nog ga doen), dus start ik de dag rustig met een strawberry-maskertje van Etos. Wat een lekker zacht huidje had ik hierna!

Mijn 'schoolpauze' bracht ik weer in het zonnetje door met een tosti. Had 'm deze keer extra dik belegd met kaas, wat 'm uiteindelijk wel errug machtig maakte. Oeps!

Rond 5 uur reisde ik af naar Breda omdat ik samen met mijn vriend had gepland te gaan koken. We hadden nog knoflookgarnalen over en hadden ook allebei wel zin in pasta met pesto. Waarom zouden we dit dan niet samen verwerken in één gerecht? Het was nog heel erg geslaagd ook!

Gelukkig was er ook nog een beetje plaats over voor een lekker toetje (én natuurlijk mijn grote favoriet): chocolademousse!

De volgende dag had ik weer wel een dagje school gepland. Ik zou wat eerder beginnen en wat later stoppen, maar daarna had ik toch praktisch een hele week 'weekend.' Nog even snel een selfie samen en toen... op naar school.

Om half 4 hield ik het weer voor gezien en liep ik in dit véél te lekkere lenteweertje weer richting station. Merk overigens steeds meer dat ik ècht nieuwe sandaaltjes nodig heb. Heb in een week tijd nu 3 paar aangehad en zelfs bij het stukje lopen van de Uni naar het station gaan m'n voeten echt dood. Al m'n paren zijn echt veeel te versleten..

Een nieuw lakje kon mijn nagels ook wel gebruiken. Ik koos voor dit superpretty pastelkleurige lakje van Essie - en overigens ook een hele bekende: Mint Candy Apple! Leuk weetje is overigens dat ik op de blog van Eveline een nieuw lakje van Essie heb gewonnen: Go Ginza.

Ik gebruikte bovenstaande foto al eerder, maar bekeek de tekst die hierbij stond nog eens goed. Wauw, wat een per-fecte tekst die op dit moment helemaal bij me past! Zie hier de Instagram-post. 


Donderdag begon het weekend voor mij. Of ja, weekend, er moest natuurlijk een hoop gebeuren. Jammer genoeg werkt de temperatuur niet echt mee met m'n concentratievermogen. De website van zalando overigens ook niet.. Ik bestelde deze te leuke sandaaltjes. Tja.. het stond immers toch op mijn planning om nieuwe aan te schaffen :P

Ik probeerde hier en daar nog wat in het datavisualisatieprogramma, maar hield het al snel voor gezien. Ik zou die avond lekker gaan terrassen, en moest mezelf natuurlijk wel wat gunnen. Helaas ging dat last minute niet door en is het een weekje verschoven, waardoor ik weliswaar 's avonds nog een uurtje heb besteed aan school!

En oh, die donderdag vond alweer de tweede barbecue van de week plaats. Hoewel ik er eerst echt geen zin in had, kon ik het niet laten om ook weer gezellig mee te doen. Ik moet er maar van genieten zolang het nog lekker weer is, zullen we maar zeggen :-)

Vrijdag wisselde ik steeds weer wat schoolwerk af met zonuurtjes. Wat was ik die dag flink verkleurd!

Het was ook alweer een tijdje geleden dat ik een flatlay had gemaakt (want zoals sommige van jullie weten maak ik de meeste altijd 'vooruit'), dus besloot ik wat items met mooie pastelkleurtjes te gebruiken in deze zomerse flatlay!

's Avonds fietste ik richting station, maar ik had helaas nog niets gegeten. In de trein bedacht ik me dat ik eigenlijk nog nooit iets van Julia's heb gehad, en aangezien er een vestiging op het station van Breda zit...

... eindigde ik aan een tafeltje met overheerlijke Pasta Carbonara. Je betaalt er wel wat voor, maar ik had in ieder geval een prima maaltijd!

Na een tijdje op het station gezeten te hebben, kwam mijn vriend me ophalen en maakten we ons klaar om naar de stad te gaan. Alleen een beetje jammer dat we om 21.15 al bij de bushalte zaten, en de bus vervolgens pas om 21.42 kwam..

In de stad van Breda was het loeidruk; het is van 25 t/m 28 mei Jazzfestival, waardoor er door het hele centrum allerlei podia te vinden zijn met jazz-, blues- en soulbandjes. Wij ontdoken de drukte een beetje en vonden een plekje aan de haven. Gin tonic-time!

Later kwamen ook nog twee vrienden van mijn vriend bij ons zitten en konden we het niet laten om op de terugweg nog langs McDonald's te rijden. Wat was die portie kipnuggets voor mij lang geleden zeg...

Zaterdag zou het onwijs warm worden, dus na een ochtendje lekker lazy doen, gingen we al op tijd naar de stad. Het zou immers toch alleen maar drukker worden, en wij wilden wel voor de drukte gegeten hebben. Overigens besloot ik op het terras dat het eens een volledig schoolloos dagje ging worden. Er was op dat moment namelijk nog geen dag voorbij gegaan dat ik niet 'eventjes' aan school had gezeten. Vandaag dus even he-le-maal niets!

De lunch was erg geslaagd: we kregen ieder 4 sandwiches met carpaccio erop; iets wat we allebei bij dit (door ons) meest bezochte lunchtentje nog nooit hadden genomen. Prima te doen!

Na een stadswandelingetje langs alle jazz-podia werd het toch te warm om nog rond te slenteren en namen we om 2 uur weer de bus naar huis. We maakten nog een pitstop voor ijs, brachten twee uurtjes in de tuin door en kropen vervolgens met de airco op ons gericht - en omdat we allebei zooo moe waren - in bed.

Om 18.45 reden we richting een barbecue - voor mij de derde deze week! - maar helaas viel deze een beetje tegen en waren we nog voor 22.00 alweer terug thuis. Vervolgens brachten we nog bijna 2 uur in de tuin door - met het tweede ijsje van de dag - en bracht m'n vriend me midden in de nacht naar huis.


Na een ochtendje waar ik wonder boven wonder lekker had uitgeslapen, startte ik rustig op en werkte ik hier en daar weer naar school. Gaat best moeilijk zo, met die hitte op zolder. Gelukkig deed een lekker kopje koffie en de ventilator me al veel goeds!

Tussendoor was ik weer bezig met een flatlay en verzamelde vooral weer wat zwarte items. Het eindresultaat zien jullie in de headerfoto èn op mijn Instagram!

Overigens heb ik jullie eigenlijk - buiten de foto's van mijn laptopscherm natuurlijk - nooit echt laten zien waar ik (onder andere) mee bezig ben op school en thuis. Zo maakte ik dit dashboard met data over de eindexamens van het voortgezet onderwijs van vorig jaar. Of ik al 100% tevreden ben weet ik nog niet, maar ik heb tot 14 juni om nog allerlei aanpassingen aan deze en de andere opdrachten te maken, want dan is de deadline voor het portfolio!

Nog een leuk dingetje is overigens dat jullie deze véél te leuke Paris-map even moeten onthouden aankomende week. Ik heb echt iets heel leuks erover te vertellen, maar dat komt dus later. Stay tuned!!!

Related posts

20 reacties

 1. Haha zo herkenbaar, ik ga ook bijna niet meer naar school nu.. nog wel wat toetsen maar les echt bijna niet meer.
  Lekker optimaal genieten van het zonnetje! 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh chocolademousse is ook mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat pastel kleurtje is zo mooi! Leuk zn foto overzicht weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kipnuggets zijn mn favoriet hahah, lekker hoor drie keer barbecuen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk drie barbecues in de week! Het was ook zulk lekker weer <3
  Leuk he het jazz festival in Breda? Is zo gezellig altijd!
  En ben verliefd op je pastel kleurtje van essie.

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa was echt genieten! En heb er niet heel veel van meegekregen, maar de sfeer zag er wel gezellig uit!

   Verwijderen
 6. Heerlijke weekje Daph! En ja, ik vreet mezelf ook altijd helemaal vol met stokbrood. Best zonde, want dan heb je nog amper plaats voor vlees. Superleuke sandalen heb je gescoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh dat is ook echt mijn favoriete toetje! ziet er allemaal goed uit, leuke foto's heb je weer gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stokbrood eten? Heel herkenbaar. Vervolgens zit ik na twee of drie stukken vlees al bommetjevol haha. Je hebt me trouwens echt onwijs nieuwsgierig gemaakt met je laatste zin!!!

  BeantwoordenVerwijderen