Dolce & Gabbana Rosa Excelsa

Het houdt maar niet op met parfumreviews op mijn blog. Buiten het feit dat het (naast lipstick en steden) één van mijn favo items is om te ...


Het houdt maar niet op met parfumreviews op mijn blog. Buiten het feit dat het (naast lipstick en steden) één van mijn favo items is om te fotograferen, vind ik het ook heerlijk om te omschrijven wat ik ruik. Vandaag eentje die al heel lang op mijn wish list stond: Rosa Excelsa van Dolce & Gabbana!
Naast het groenkleurige 'Dolce' parfumflesje met de witte roos als dop is er ongeveer een jaar geleden een andere variant van dezelfde lijn uitgebracht: Rosa Excelsa. De groenkleurige variant legt de focus op frisse, witte bloemen, maar Rosa Excelsa doet dat dus niet. De naam zegt het al: dit parfum is omhuld met rozen. En aangezien ik niet alleen erg fan ben van de bloem zelf, vind ik de geur van verse rozen fantastisch!


De flacon alleen al was wat mij betreft liefde op het eerste gezicht. Het flesje heeft mat glas met een roze ondertoon, een schattig zwart strikje en een prachtige rode roos als dop, wat ik echt een leuk extraatje vind. Dit is absoluut een plaatje op je parfumkastje of -tafeltje. En ook schitterend om te fotograferen natuurlijk ;-)


De topnoten van deze geur bestaan uit papajabloem en neroli, het hart bestaat uit amaryllis, waterlelie, narcis, Turkse roos en de basisnoten zijn muskus, sandelhout en kasjmier hout. Het klinkt bijna als een bloemenboeket dat naast allerlei zoete bloemen ook uit wat kruidige takjes bestaat! Ook zit er Afrikaanse Hondsroos in het hart geur verwerkt, wat naast de zoete geur van Turkse roos weer meer warmte en sensualiteit aan het parfum geeft. 

Als ik 'm zelf ruik en zou moeten omschrijven komt de zoet-frisse geur van verse rode rozen me eigenlijk meteen tegemoet. Het voelt echt alsof ik mijn neus in een hele grote bos net gekochte bloemen steek. De geur doet me zelfs een beetje denken aan de lente en de temperatuur van nu. Fris, luchtig, bloemig en ook absoluut heel sensueel: dit ademt het begin van het voorjaar. Dit is dan ook absoluut een geur die ik de komende tijd vaak zal gaan dragen!

Of ik 'm de hele dag blijf ruiken? Nee, dat helaas niet. Maar wanneer je je huid van tevoren eerst insmeert met een beetje bodylotion, blijft 'ie weer ietsje langer hangen (zo'n 4 uur). Daarnaast is het natuurlijk helemaal geen straf om 'm even zo nu en dan bij te sprayen! 

Dolce Rosa Excelsa van Dolce & Gabbana is wat mij betreft ècht een aanrader voor als je net zo van bloemen - en dan met name rozen - houdt als ik (en ook van prachtige flacons zoals deze natuurlijk) Zo niet, ga dan zeker even ruiken aan de frissere variant van Dolce! 

Dolce Rosa Excelsa is te koop in 30, 50 en 75 ml en de prijzen variëren van €64.00 tot €93.00.

Related posts

14 reacties

 1. Een prachtig flesje! Als ik in de stad ben ga ik zeker even langs de parfumerie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een beauty! Deze gaat zeker op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen dat flesje al is zo prachtig! Ik ga hem zeker eens besnuffelen in de winkel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's inderdaad :) De geur zelf is denk ik niet helemaal mijn ding, maar wil wel een keer ruiken binnenkort. Heb een zwak voor mooi flesjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, je hebt super mooie foto's gemaakt meis!
  & toch maar eens de geur binnenkort gaan testen in de winkel.. want je hebt me wel erg nieuwschierig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap heel goed dat je trots bent op de foto's, ze zijn be-joe-tie-fol! Is dit trouwens dat parfum wat wij ooit samen in Den Haag hadden gesnuffeld bij Bijenkorf? Want die was heerlijk! Als het hem niet was, klinkt hij nog steeds verrukkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De flacon is al zo pretty! Hou daar heel erg van <3
  Ik hou echt van bloemige geuren, perfect voor de zomer.
  En inderdaad wat een mooie foto's, prachtig!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen