Rimmel Magnif'Eyes 02 London Nudes Calling

Yes, opnieuw een Rimmel-review! Na de lipsticks dinsdag, is deze keer dit oogschaduwpalette aan de beurt. Acht hele neutrale tinten die i...

Yes, opnieuw een Rimmel-review! Na de lipsticks dinsdag, is deze keer dit oogschaduwpalette aan de beurt. Acht hele neutrale tinten die ik eigenlijk altijd gebruik als het gaat om ooglooks en dus misschien wel heel erg van pas zouden kunnen komen. Vandaag mijn oordeel over het Magnif'eyes Palette!


Hoewel de acht kleuren op het eerste gezicht redelijk dicht bij elkaar liggen biedt het palette ook wel een veelzijdige keuze: licht, donker, metallic, shimmery of juist mat. Op het eerste gezicht zie ik veel verschillende tinten roze, waarvan er een aantal best op elkaar lijken. Toch houd ik rekening met het feit dat dit op swatches of op mijn ogen anders zou kunnen uitpakken.


Ik ontving het palette met de naam 'London Nudes Calling.' Naast deze zijn er nog twee ander palettes (Keep Calm & Wear Gold en Grunge Glamour)

London Nudes Calling is eigenlijk ideaal voor de niet-zo-uitbundige-oogschaduwgebruiker zoals ik. Op de achterzijde van het doosje staan een aantal tips over het creëren van diepte in je ooglook, en ook een mini-stappenplan voor het gebruik van een lichte, medium en donkere kleur in een look. De oogschaduwkleuren in dit palette hebben jammer genoeg geen namen (gemiste kans, Rimmel!), wat het voor een review soms lastiger maakt om ze te omschrijven.In het palette zit ook een sponsapplicatortje, die ik eigenlijk bij ieder palette waar deze bijzit altijd gebruik om de swatches mee te maken. Test ik èn gelijk het sponsje, maar natuurlijk ook meteen het pigment van de oogschaduws. Zelf kies ik er vervolgens wel altijd voor om de oogschaduw aan te brengen met eigen kwasten om de ooglook zo goed mogelijk te blenden.De acht kleurtjes op een rij. Helemaal links zie je twee vrij matte tinten die als highlighter gebruikt kunnen worden, vervolgens een licht oudroze shimmerkleurtje met daarnaast een oudroze matte kleur, daarnaast een bruine/taupekleur met een metallic finish en een meer donkerroze shimmertint en tot slot een roze glittertint met rode ondertoon en een héle donkerpaarse metallic-tint. Inderdaad: heel veel roze, en daarom ben ik des te nieuwsgieriger geworden in hoeverre ze van elkaar gaan verschillen.

Op de bovenste swatches zie je de eerste vier kleuren. Prima pigment , al is de tweede kleur wel wat (te) geel en staat deze daarom niet heel mooi bij mijn huid- en oogkleur. Verder heeft de oudroze glitterkleur waar ik het net over had een beetje een koperachtige ondertoon en is de matte kleur aan de rechterkant meer bruin/paars dan roze. 

De onderste swatches zijn de andere vier kleuren uit het palette. Het pigment van de eerste kleur viel me een beetje tegen, maar de andere drie zijn weer wel heel intens, vooral de tweede, wauw! In de donkerste kleur rechts had ik iets meer een metallic finish verwacht, maar deze neigt toch meer naar mat. Erg geschikt voor in de buitenste ooghoeken denk ik - hoewel de omschrijving me vertelt dat je 'm ook kunt gebruiken als eyeliner.

De kleur die ik gebruikte op mijn bewegend ooglid was de derde shimmery roze tint, vervolgens gebruikte ik de zesde kleur in de arcadeboog, gecombineerd met de oudroze matte tint (vierde kleur) en gebruikte ik inderdaad de donkerste kleur in mijn buitenste ooghoeken.

Allereerst moet ik zeggen dat - vooral de glitters - kleuren erg poederig zijn en dus wel voor wat fallout zorgen. Gelukkig was de gehele ooglook goed te blenden, passen de kleuren perfect bij elkaar en is de diepte en intensiteit heel goed op te bouwen. Met een goede oogschaduwbasis eronder blijven de kleuren gedurende de dag prima zitten, zonder dat het één grote kleurmassa wordt.


Met dit palette kan ik gelukkig prima de ooglooks maken die ik het allerliefst draag: lekker neutraal, maar toch met een beetje diepte. Het paletje komt overigens ook in een ontzettend fijn meeneemformaatje, dus op reis of als ik ergens logeer gaat deze zeker mee: dit is namelijk alles wat ik nodig heb!


Dit Magnif'Eyes London Nudes Calling palette is dus perfect voor als je net als ik vrijwel alleen maar nude-kleurtjes draagt, maar toch hier en daar wil wisselen tussen lichte en donkere kleuren en verschillende finishes. Maar het is òòk een fijn instap-palette voor als je eens wat meer wil experimenteren met oogschaduw, maar het nog niet meteen te groots wil uitpakken.

Het Rimmel Magnif'Eyes Palette is o.a. te koop bij Kruidvat voor €12,99

Related posts

9 reacties

 1. De fallout is wel een beetje vervelend maar voor de rest een prima palettetje! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn review stond gisteren online en mijn conclusie was ook 'prima palette', hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, toevallig! Ik had 'm vorige week donderdag ingepland voor vandaag haha, had die van jou nog niet gelezen!

   Verwijderen
 3. Jammer van de fallout, maar het is echt een prachtig palette met mooie kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeeeh, je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt naar dit paletje!

  BeantwoordenVerwijderen