Friday's Five: 5 x mijn grootste Flatlay-inspiratiebronnen

Inmiddels heb ik al een aantal jaartjes 'flatlayfotografie' op mijn Instagram achter de rug en vind ik het nog steeds een hele uit...

Inmiddels heb ik al een aantal jaartjes 'flatlayfotografie' op mijn Instagram achter de rug en vind ik het nog steeds een hele uitdaging om weer een mooi plaatje te schieten. Hoewel deze periode wel altijd veel creativiteit van me vroeg en dit er niet altijd uitkwam, ben ik in de loop van de tijd een aantal zeer inspirerende mensen gaan volgen die het kunstje èrg goed onder de knie hebben.


Connie Chan -
Clickthisphoto
Waarom ze niet meer volgers heeft snap ik eigenlijk helemaal niet; dit is one of the queens als het gaat om flatlay fotografie! In haar Instagram Stories geeft ze regelmatig goede tips of neemt ze je live mee in een 'flatlay-build.' Superleuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen en zo ook zelf inspiratie op te doen.


Rafaela Neokleous - Rafaelaelia
Hoewel het account van Rafaela niet geheel in het teken staat van flatlays, zijn degene die ze deelt echt exact de foto's waar ik - iedere keer opnieuw - smoorverliefd op raak. Zo clean, simpel en overzichtelijk op een (bijna) 'satisfying' manier. Absoluut een persoon die wat mij betreft de spijker op z'n kop slaat wat betreft het creeëren van adembenemend mooie plaatjes.


Carissa Smart -
Designbyaikonik
Nog zo'n account waar ik enorm veel van leer is die van Carissa Smart. Of de flatlays nu kleurrijk zijn of niet: ze zijn stuk voor stuk perfect. Vraag me toch stiekem wel eens af hoelang zij met zo'n mega-flatlay bezig is (en hoe haar té geweldige makeup-collectie eruit ziet. Hallelujah.)Walids
Na het zien van een hoop 'undoable'-flatlays, kwam ik terecht op het account van 'Walids' (helaas weet ik zo gauw geen naam). Ik volg deze persoon pas sinds kort en eigenlijk zijn alle flatlays op dit account heel goed te gebruiken als inspiratiebron en zien ze er ook veel minder ingewikkeld uit dan die van de andere accounts, maar nog steeds fresh & clean. I like!


M'n Pinterest-bord
Niets is fijner dan alle flatlay-ideetjes bij elkaar te hebben, en hoe kan dat op een leukere manier dan op Pinterest? Iets meer dan een week geleden heb ik dan ook een hele verzameling gemaakt van allemaal ideetjes waar ik ontzettend veel creativiteit en inspiratie uit haal. En als ik er een keertje een ideetje van gebruik, geef ik of course credits naar de persoon die mede onderdeel is geweest van mijn eigen plaatjes :)

Wie is jouw grootste fotografie-inspiratie?

Related posts

10 reacties

 1. Ooooh wauw, dit is toch heerlijk om te zien!! Ik ehm moet misschien ook eens aan de slag :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke accounts, ik ga ze allemaal even bekijken!
  Ik vind pinterest heel erg fijn en dat is een grote inspiratiebron voor mij <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, de foto's van Carissa Smart - Designbyaikon vind ik echt prachtig! Ik ken ze allemaal niet dus ik ga even kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie accounts allemaal! Ik ben echt WeHeartIt verslaafd hihi. Daar staan ook altijd zulke mooie plaatjes op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie accounts, ik vind dat jij je eigen account er ook wel tussen mag zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke account. Heb er ook wel moeite mee om een goede flatlay te krijgen met mooie belichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie inspiratie! Alleen die van Walids vind ik niet zo leuk.. Die zijn me net iets te rommelig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ontzettend leuk! Hou van inspiratie opdoen hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeeh, mooie accounts zijn dit! Als ik jou was, zou ik Lioninthewild even opzoeken, zij heeft ook echt supermooie flatlays! Ben jou ook meteen gaan volgen (met @acoupleofalex) :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aaah, wat een prachtige accounts! Weet ik meteen weer wat nieuwe mensen om te volgen, hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen