La vie de Daphne - Tentamens, Rotterdam & Beauty and the Beast

Hoe een week van superstom naar superleuk kan gaan: stop er een aantal verschrikkelijke tentamens en deadlines in, met vervolgens wat dag...

Hoe een week van superstom naar superleuk kan gaan: stop er een aantal verschrikkelijke tentamens en deadlines in, met vervolgens wat dagen in de zon met wijn, sushi, een lekkere lunch èn Beauty en the Beast. Eigenlijk was dit ook precies hoe mijn afgelopen week was. Lekker veelzijdig eigenlijk wel. Vandaag de foto's!

Na een weekend vol studeren was het die maandag dan toch ècht zo ver: de tentamenweek ging van start! Gelukkig zou mijn eerste tentamen pas 's middags zijn, dus ik kon lekker op mijn gemak wakker worden met het zonnetje op mijn gezicht tijdens m'n ontbijt. Dat is pas fijn wakker worden!

De rest van de ochtend keek ik de tentamenstof nog een keertje door, maar de goede concentratie en motivatie leek alweer snel weg te zijn. Toch een best gek idee overigens, mijn eerste mastertentamen op de Universiteit. Wie had dat een jaar geleden gedacht?

Ik was alsnog bijna 2 uur te vroeg op school, maar van tevoren besprak ik nog even met een klasgenoot alle rijtjes waarvan wij dachten dat ze wel belangrijk zouden zijn. We kregen er alle vertrouwen in: dit moest wel goedkomen!

Helaas bleek daar niets van waar toen ik de tentamenzaal uitliep. Die duim naar beneden zegt geloof ik genoeg over hoe het ging..

Op naar het station (inclusief een héél mooi en zonnig uitzicht overigens) met een dubbel gevoel dus. Laat ik er dan maar voor zorgen dat mijn andere tentamen deze week wèl goed gaat. Al zou dat vak 3 keer zo moeilijk zijn en had ik daar stiekem al helemaal geen vertrouwen in.

Tussen het studeren door deed ik ook alvast wat oorbel-inspiratie op voor mijn tweede gaatje, waarbij ik onder andere helemaal verliefd werd op dit paar van Anna + Nina! De rest van mijn favo's konden jullie in het artikel van afgelopen vrijdag zien.

Dinsdag was het stralend weer.. maar ik moest natuurlijk weer blokken. Ik was al megavroeg uit de veren (rond 7.15) om al mijn stof over te schrijven zodat ik 's middags nog een beetje in de tuin te kunnen leren. Jammer genoeg was ik hier tot zeker half 3 's middags mee bezig. Al maakte die appelflap tussendoor in de zon wel heel veel goed.

Daarna heb ik gelukkig nog een uurtje in de tuin kunnen zitten. Inclusief lees- èn zonnebril. Hoewel je het op de foto misschien niet goed kunt zien, draag ik ze hier inderdaad over elkaar :P Je moet wat als je geen zonnebril op sterkte hebt, haha!

Op dit soort dagen vind ik het zo jammer dat ik niet gewoon lekker met een drankje op het terras zit en ik keihard moet studeren voor een vak wat er maar niet bij me in gaat.. Kinda frustrating wel (herkennen jullie vast allemaal!)

Die ochtend was overigens ook de nieuwe mascara van Rimmel online gekomen op mijn blog. Echt een toppertje!

Woensdag werd ik weer voor dag en dauw wakker en zat ik ook alweer lekker op tijd op school voor mijn tweede tentamen. Met dezelfde klasgenoot als maandag nam ik opnieuw alles nog even door, maar met de dramatische afloop van maandag in ons achterhoofd hadden we geen idee of dit net zo'n fiasco ging worden. Je weet het maar nooit, met tentamens op de Uni.

Gelukkig liep ik al iets meer tevreden naar buiten en hoewel ik ook al wist dat ik één vraag compleet verkeerd heb begrepen, ging de rest helemaal niet onaardig.  Maar goed, ik wilde me er nu niet meer druk om maken, want ik was EINDELIJK VERLOST van het leren! (oké, ik mag niet klagen met twee tentamens, maar toch heb ik er weer intens veel voor moeten doen de afgelopen weken)


En wat doe je dan als je vrij bent...

flatlays maken natuurlijk! Woensdagmiddag heb ik lekker rustig aan gedaan, want ik merkte aan alles dat ik doodmoe was. 's Avonds werkte ik weliswaar toch nog een beetje aan andere deadlines voor school en ook hier en daar aan mijn blog, en ging daarna op tijd naar bed.

Donderdag stond er iets op de planning waar ik al de hele week naar uitkeek: een dagje Rotterdam! Er was heerlijk weer voorspeld (22 graden!), en dus voelde het extra fijn om dan eindelijk met dat welverdiende wijntje waar ik al superlang zin in had bij de Oude Haven te zitten.

Nog fijner was dat ik na lange tijd weer mijn vriend zag, en hij me op het terras opnieuw verraste met het horloge dat ik voor mijn verjaardag kreeg. Zoals jullie al eerder konden lezen was er iets mis met de sluiting, waardoor hij 'm moest omruilen voor een nieuwe. En drie keer raden wat er vervolgens met zìjn horloge gebeurde (die ik hem gaf voor kerst): één van de getalsstreepjes op het display liet ineens los! Gelukkig heb ik al gemaild naar het bedrijf en wordt er zo snel mogelijk een nieuwe opgestuurd. Hopelijk zijn al onze horlogestruggles vanaf dan voorbij, haha!

Hey long time no seeee.

Om de dag af te sluiten, gingen we iets eten waar ik al zeker 2 maanden weer héél veel zin in had: sushi! Wat was dit weer genieten zeg <3

Op onze terugweg naar het station maakten we nog wat foto's - al bleek achteraf het merendeel helemaal niet zo scherp te zijn door de schemering. Ook maakte ik nog een foto van Rotterdam Centraal vlak voor het helemaal donker werd.

Binnenkort wil ik trouwens weer wat outfitfoto's gaan maken als het vrolijke lentezonnetje weer schijnt. En aangezien ik weer een aantal leuke items heb besteld laatst... :)

Vrijdag werd ik weer in alle vroegte wakker. En nee, niet omdat ik zonodig aan school moest werken, maar omdat het - jammer genoeg - gewoon mijn ritme is geworden. Hopelijk kan ik snel weer een beetje langer uitslapen, want elke dag zo'n vroege tijd op de klok zien is ook niet altijd leuk, haha!

Die ochtend was trouwens ook het artikel van mijn vijf favo oorbelletjes online gekomen. En omdat ik heel spontaan volgende week heb afgesproken in Den Haag met Brittany en Joyce en een aantal van de merken daar verkocht worden, ga ik zeker eventjes kijken!

Woensdag na m'n tentamen had ik wat carpaccio ingeslagen, en omdat ik nog een klein beetje overhad besloot ik 's middags een uitgebreide lunch klaar te maken. Ik 'plakte' twee boterhammen op elkaar met daartussen truffelmayonaise, smeerde ook de bovenste boterham daarmee en belegde 'm met carpaccio, kappertjes en pijnboompitten. Ook al miste de oude kaas, ik vond 'm toch erg geslaagd!

's Avonds wilde ik nog het één en ander aan mijn blogheader aanpassen en koos ik voor een ander lettertype. Ik vind 'm best mooi nu; lekker clean. Wat vinden jullie?

Rond een uurtje of 21.15 kwam mijn vriend weer langs en keken we samen de laatste twee afleveringen van Suits. Aaah, wat een einde weer! Ik ben superbenieuwd naar het vervolg, maar helaas moeten we nog tot de zomer wachten..

Zaterdag maakte ik me lekker uitgebreid op en was ik supertevreden over de wings die ik had gemaakt. Ik draag eigenlijk liever geen eyeliner omdat alles door mijn vochtige ogen heel snel uitloopt, maar zo af en toe vind ik het wel leuk!

's Middags had ik afgesproken met een vriendin om lekker te gaan lunchen. Omdat ik de laatste tijd wel weer genoeg carpaccio en mozzarella en tomaat had gezien, koos ik deze keer weer eens voor garnalenkroketjes. Héle goede keuze overigens, want ik heb echt zitten genieten!

Eenmaal thuis kwam m'n langverwachte H&M-bestelling binnen. Allereerst bestelde ik deze zwarte pantalon, die voor slechts een tientje helemaaaaal niet duur was. Omdat ik 'm in een maatje groter heb genomen dan normaal, denk ik dat deze nog wel iets meer baggy gaat zitten, maar gelukkig is dat bij zo'n broek helemaal niet erg.

Ook scoorde ik dit te leuke rokje met een rits aan de voorkant. De lengte was even wennen omdat ik voornamelijk alleen langere rokken en kokerrokken draag, maar deze heeft ook wel weer wat! Geslaagde bestelling dus :)

's Middags tijdens de lunch hadden we spontaan besloten om die avond naar Beauty and the Beast te gaan. Omdat ik nog niet zeker wist of 'ie uitverkocht was (en of ik zelf wel kon), keek ik even op de website. Vervolgens had ik out of nowhere een reserveringsbevestiging in m'n mail. Oeps, had ik toch onbewust (en per on geluk) al gereserveerd. Ach, stiekem had ik er ook wel heeeel veel zin in :)

En de film? Die was ECHT geweldig. Zo mooi gemaakt en ook superveel herkenbare dingen uit de oude Disney tekenfilm (die ik vroeger echt ontelbaar veel keer heb gezien) zaten erin verwerkt. Zéker een aanrader voor als je groot Disney-fan bent!


Zondag besloot ik een lekkere lazy sunday te houden. Hier en daar werkte ik wel wat aan een schoolopdracht, maar verder heb ik lekker gerelaxed en installeerde ik mezelf met een kop thee in het zonnetje.

Oh, heeerlijk om even helemaal nergens aan te denken!


Ook had ik nog een lovely treat in de koelkast staan die mijn vriend afgelopen vrijdagavond had meegenomen: chocomousse! Extra fijn voor als je niet echt ijs in huis hebt, maar toch zin hebt in iets kouds en luchtigs.

Voor het donker werd maakte ik nog wat flatlays voor Instagram, en 's avonds merkte ik ineens op dat deze gerepost was door het officiële Flatlay-account. Wat gaaaaf!

Related posts

9 reacties

 1. Ik ken de niet-kunnen-uitslapen struggle heel erg! Je nieuwe header is trouwens super pretty! <3 tot vrijdag moppie, woohoo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's! Ik wil ook echt heel graag naar The Beauty and The Beast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg herkenbaar van het studeren in het zonnetje, zou zoveel liever met een wijntje op terras zitten hihi.
  Heel leuk zo'n dagje Rotterdam, vind het zo'n fijne stad!
  En wat leuk dat je naar beauty and the beast bent geweest, ik ook afgelopen weekend, ik vind het zo'n leuke film! <3

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker studeren in het zonnetje! Krijg je toch een beetje vitamine en zit je niet in een kamer te vertoeven haha. Ik ben met de premiere naar beauty and the beast geweest, wat een mooie film!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je eerste tentamen niet zo goed ging, maar de tweede gelukkig wel! Beauty & The Beast ben ik gisteravond ook heen geweest and I loved it <33

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spijtig van dat eerste tentamen, maar gelukkig ging het tweede wel goed! Beauty and the Beast lijkt me zo'n prachtige film. Wij moeten hem nog steeds gaan kijken! Ohh, ontzettend veel zin in sushi nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah wanneer gaan wij op sushidate? I NEED THE SUSHIS. Ik heb zin in vrijdag <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke blog heb je! Fijne foto's. Succes nog even met je tentamens :)

  BeantwoordenVerwijderen