La vie de Daphne - Herkansing, Den Haag & Eerste Gin Tonic

Wat een heerlijke, zonnige week was dit zeg! Van het halen van mijn tentamen, tot een dagje Den Haag en mijn eerste gin tonic in de zon. ...

Wat een heerlijke, zonnige week was dit zeg! Van het halen van mijn tentamen, tot een dagje Den Haag en mijn eerste gin tonic in de zon. Maar ook het werken aan mijn herkansinsopdracht, een spontaan avondje uit én weer uitgebreid genieten van macarons. Bereid je voor op dit bomvolle weekoverzichtje!

Maandag stond ik op met het idee lekker een ritje stad te gaan maken omdat ik bij Hema netpanty's had zien hangen en deze steeds populairder aan het worden zijn. Kan dan natuuuurlijk de verleiding niet weerstaan om ook aan deze trend mee te doen. Ik moet toegeven, het is nog even héél erg wennen, en hij past niet bij iedere outfit, maar ik wil het zeker een kans geven!

Die middag kreeg ik helaas minder leuk nieuws te horen. Voor een groepsopdracht die we niet mochten herkansen hadden we een onvoldoende gehaald, wat zou betekenen dat ik mijn individuele (herkansings)opdracht met een heel hoog cijfer zou moeten halen om alsnog het vak voldoende af te sluiten. Balen! Ik besloot maar meteen - hoe moeilijk het ook was - aan de bak te gaan..

Maar gelukkig kwam ik de tijd goed door met chocolademousse erbij!

Dinsdagochtend kwam het artikel online van een superlekker parfum dat ik een aantal dagen eerder had ontvangen. De rest van de week heb ik 'm met heeel veel plezier gedragen, wat een zomers gevoel kreeg ik erbij!

Tussen het werken aan mijn opdracht door, raakte ik natuurlijk weer eens veel te snel afgeleid. Ineens kwam het in me op dat ik nog een spaarpot had van mrs. Potts die ik ooit vijftien jaar terug(!) in Disney kocht. En omdat ik Beauty and the Beast het weekend ervoor ZO'N geweldige film vond, moest en zou ik 'm vinden. Eindelijk had ik 'm weer eens vast, is 'ie niet ge-wel-dig? :D

's Middags had ik wel weer genoeg gedaan voor mijn herkansing en was het tijd om te relaxen met druifjes in de tuin. Superfijn!

Mijn hele dag heb ik dus goed besteed door wat zonuurtjes met de Vogue en werkuurtjes met m'n herkansing af te wisselen. Zo is het eigenlijk helemaal niet erg om in je vrije periode een herkansing te hebben, haha!

Nog blijer was ik toen ik zag dat mijn witte melkflesjes ein-de-lijk een beetje verkleurd waren. Het begin is er in ieder geval al, haha!

Woensdag kwam het artikel van mijn horloge online met de foto's waar ik stiekem ontzettend trots op was. En op het horloge ben ik zelf net zo trots, wat een schitterend exemplaar!

Omdat die middag toevallig ook het nieuwe horloge van mijn vriend was binnengekomen en ik een superleuk flatlay-ideetje was tegengekomen op Pinterest (dat ik overigens COMPLEET heb ontdekt sinds deze week. I know I'm late to the party), maakte ik er een eigen versie van. Ik vond 'm nog best aardig gelukt met mijn net gekochte macarons. En de persoon van wie ik het idee had reageerde er op Instagram ook nog heel leuk onder :)

Tussendoor wil ik een héle grote shoutout doen naar deze toner van Kueshi! Hij zat in de Blux Box van vorige maand en sindsdien breng ik dit product elke ochtend en avond aan op een schoon gezicht. Wat een fijne geur, wat een verfrissend gevoel!

Ook m'n herkansing kwam natuurlijk weer een aantal keer voorbij. Flink bikkelen, maar ik had 'm donderdag gelukkig héél ver af! Vanaf toen heb ik eigenlijk besloten heel lang weekend te houden en 'm maandag pas weer te bekijken. 

Time for photos dus. Jullie konden al zien dat ik eerder deze week macarons had gescoord en of course moeten er dan uitgebreid foto's mee gemaakt worden. En oké, ze hebben het ook niet heel lang overleefd. Aanradertje dus, deze macarons van Lidl! (en nog steeds verkrijgbaar rond de Pasen)

Vrijdagochtend ging de wekker veeeel te vroeg. Maar niet erg, want de plannen die ik een week eerder had gemaakt waren wel heel leuk! Ik had namelijk afgesproken met Joyce en Brittany in Den Haag. Iets wat we drie maandjes eerder ook al hadden gepland, maar wegens de altijd fijne werkzaamheden bij NS toen niet door kon gaan.

Mijn reisje duurde helaas alleen weer iets langer dan gepland en natuurlijk gaat er tegenwoordig geen enkele treinrit voorbij zonder vertragingen. Maar ach, geen haast. Het was nog vroeg en we zouden nog een hoop uurtjes hebben om bij te kletsen en te shoppen!

Kijk hoe pretty trouwens deze passage in Den Haag is. Doet me een beetje denken aan een winkelcentrum in Milaan - ook al ben ik daar nog nooit geweest en heb ik geen idee of ik deze vergelijking mag maken, haha!

Daar moesten natuurlijk wel eventjes uitgebreid foto's gemaakt worden!

En een traditionele foto met z'n drietjes kon natuurlijk ook niet ontbreken. Wat is het toch iedere keer weer fijn om met deze meiden op stap te zijn!

Bershka, Stradivarius, Primark, Mango, Zara, KIKO, Lush, WE en ook H&M kwamen voorbij. Maar iets kopen? Ho maar. We waren toch allemaal wel erg lief voor onze portemonnee..

De allerleukste aankoop van de dag deed ik bij het kleine boetiekje Fabriq, waar ik weer voor de tweede keer DE prachtige oorbelletjes van Anna + Nina tegen het lijf liep. En guess what? Ik deed het gewoon! Ik had nog helemaal niet veel uitgegeven en ergens vond ik wel dat ik ze verdiende. Ook Brittany slaagde voor een paar, en toevallig kocht zij de bar chain oorbelletjes die ik zelf al met heeel veel plezier heb gedragen!

Na Fabriq kwamen ook Levi's en Costes nog voorbij. En even gluren (en ook echt alleen kijken :P) bij de Bijenkorf kan natuurlijk ook geen kwaad. 

Hoewel we al om 14.30 doodmoe de stad uit liepen, was ik pas rond 16.50 thuis (yup, NS struggles again). En wat ik daar aantrof, vond ik helaas minder leuk. Ik merkte het al enigszins in de stad, maar de sluiting van één van de oorbelletjes werkte helemaal niet! Heb dus maar meteen gemaild in de hoop dat ik ze nog via één of andere manier kan omwisselen. Heel hard duimen dus!

Gelukkig werd ik eigenlijk praktisch op hetzelfde moment enorm verrast met het cijfer van mijn eerste tentamen dat zo belachelijk slecht gegaan was. Een zeven komma zes. Hoe in godsnaam heb ik dat cijfer eruit weten te krijgen?


Mijn leuke vrijdag was nog steeds niet voorbij, want ook 's avonds had ik weer iets gezelligs gepland. Samen met twee vriendinnen hield ik een echte girlsnight met veel wijn en goede gesprekken. Er werd zelfs nog een avondje stad achteraan geplakt!

Eenmaal in de stad merkte ik pas hoe pijnlijk mijn voeten aanvoelden na zo'n lange dag. Maar toch belandde ik pas tegen vier uur in bed na een net zo'n lange nacht. Dan maar morgen de hele dag uitrusten!

Met slechts een aantal uur slaap (ik kon de uurtjes op één hand tellen) werd ik zaterdag weer heel vroeg wakker. Oké: dit werd inderdaad een typisch rustig-aan-doen-dagje. Beetje in de tuin gehangen, beetje in bed gehangen (met mijn laatste macarons) en beetje uitgerust.

En 's avonds? Gewoon weer verder met de wijn! Maar deze keer lekker vanuit bed met mijn vriend. 

Zondag werd het prachtig weer en we hadden er samen dan ook een hele dag voor uitgetrokken om alleen maar te genieten. Even geen school of werkdruk, maar gewoon even samenzijn in de zon.

Na het schieten van wat outfitfoto's voor mijn blog (JA, eindelijk weer!) maakten we een grote wandeling door de stad van Breda en besloten we uiteindelijk maar alvast op het terras te gaan zitten van het restaurant waar we ook die avond hadden gereserveerd.

Puntje bij paaltje hebben we dus ruim 3 uur op het terras doorgebracht, inclusief de eerste gin tonic van 2017, yes! Pas na vijf uur kwam het zonnetje eindelijk op ons gezicht en werd het in vergelijking met de andere uurtjes schaduw wel héél lekker warm. Doe mij altijd maar zulk weer!

Rond zes uur verplaatsten we naar binnen voor het diner. Na zo'n hele middag terrassen (en ahum.. alcohol nuttigen) krijg je toch best wel trek..

We besloten allebei lekker spontaan alle gerechtjes die we bestelden met elkaar te delen. De carpaccio namen we allebei, maar vervolgens deelden we de ossenhaas en hamburger en de dame blanche en het fruit. Kan ik oprecht zo van genieten. Heerlijk als we lekker van alles wat kunnen proeven!

's Avonds was ik echt gesloopt. Ik heb voor mijn gevoel ruim 2 uur over het in elkaar zetten van dit weekoverzicht gedaan - en als er wat fouten in staan: I blame it on the fact dat ik me echt als een zombie voel. Wat was dit een HEERLIJKE week <3

PS. Volg jij me al op Pinterest?

Related posts

18 reacties

 1. Wat fijn dat je tentamen toch zo goed is gegaan, super goed cijfer! You go girl!
  En heerlijk he dit fijne weer, ik heb ook zo genoten <3 Lekker zo'n dagje op terras!

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige oorbellen van Anna+Nina! En die carpaccio, aaaah! *smelt*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mrs. Potts, zo schattig! Ik moet de film nog steeds gaan kijken! Gelukkig heb ik nog bioscooptickets liggen... O:-) Gefeliciteerd met je cijfer en succes met je individuele opdracht.
  En oh, netpanty's heb ik als tiener zo ontzettend vaak gedragen! Die trend is voor mij echt pure nostalgie, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeeeh ik kan al raden waar je bioscoopkaartjes naartoe zullen gaan, haha! Dankjewel!

   Verwijderen
 4. Wauw, top cijfertje zeg!! Heerlijke foto's verder, zo lekker, heel het weekend dat zonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaait, is dat bruine kleurtje van de zon!? Ik mag daar echt 900 uur voor in de zon liggen wil ik een beetje resultaat zien. OOOH die spaarpot had ik vroeger ook, ook uit Disney. Aantal jaren geleden weggegooid en nu de film weer uit is had ik er gelijk al spijt van. Zie je dat je nooit wat mag weggooien. Ik word horder denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, kwam geen zelfbruiner aan te pas! En nooo wat zonde. Ik moet juist alles per se bewaren (vooral vroeger), en als ik het nu nog allemaal tegenkom gooi ik alle onnodige spullen maar weg, haha!

   Verwijderen
 6. Klinkt als een fijn weekje! Op de vertraging na ;) Die oorbellen zijn echt tof, daar hou ik wel van. Het was gisteren heerlijk weer. Ik heb er ook even lekker van genoten. Soms moet dat gewoon even!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super goed cijfer zeg, je mag trots op jezelf zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan je vertellen dat de passage in Den Haag inderdaad wat weg heeft van die in Milaan (ben daar twee keer geweest!). Maar geloof me: die in Milaan is nog véél mooier en indrukwekkender!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah oehh, is er in ieder geval niets mis met hoe ik het me visualiseer :)

   Verwijderen
 9. Wat een fijn weekje! Hopelijk wordt het gauw weer mooi weer, ik mis het nu al :(

  BeantwoordenVerwijderen