Friday's Five: 5 nummers waar ik op dit moment graag naar luister

Afgelopen november deelde ik al een aantal nummers van artiesten die ik ontzettend goed vind. Toegegeven, je houdt ervan of niet, maar mi...

Afgelopen november deelde ik al een aantal nummers van artiesten die ik ontzettend goed vind. Toegegeven, je houdt ervan of niet, maar mijn iPhone staat inmiddels vol van eh.. best bijzondere muziek. Vandaag wil ik in deze Fridays' Five weer vijf nummers met jullie delen die ik tegenwoordig weer regelmatig luister!

Låpsley - Falling Short
Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik deze Britse artieste heb ontdekt - ik geloof via last.fm - maar ze maakt zulke fijne, rustige en meeslepende muziek. Niet alleen Falling Short is een fijn nummertje, maar ook Burn, Station en Hurt Me heb ik op mijn iPhone regelmatig op repeat. Zeker even het luisteren waard als je een beetje van het genre 'electronic/ambient' houdt.

Leighton Meester - Dreams (cover van Fleetwood Mac ft. Dana Williams)
In mijn tienerjaren was Gossip Girl met stip op nummer één mijn favo serie, maar wie had gedacht dat Leighton Meester (Blair in de serie) ook een gouden keeltje had? Ik wist al dat ze ooit een nummer maakte met Cobra Starship, maar ook heeft ze een paar rustigere liedjes gecoverd. Haar cover van Dreams samen met Dana Williams is echt een heel fijn, relaxed nummer. Evenals haar eigen nummer Heartstrings, trouwens!

Oh Wonder - Lose It
Dit nummer is wat meer up-tempo en zodra je 'm een paar keer hebt geluisterd gaat 'ie niet meer uit je hoofd (en ik kan deze inmiddels wel meezingen denk ik). 'Lose it' is eigenlijk het enige nummer dat ik van de twee Britse bandleden op mijn iPhone heb, maar als ik verder luister op YouTube hebben ze een hoop andere liedjes die net zo fijn zijn om te beluisteren. In sommige nummers zit zelfs een kleine boodschap verborgen, zoals bij 'All We Do.'

Oscar and the Wolf ft. Tsar B - Back to Black
Yes, dit is inderdaad een cover van het mega bekende lied van Amy Winehouse (ik hou van covers zoals je merkt, haha!). Oscar and the Wolf heeft er samen met Tsar B. een prachtige ballad van gemaakt, die bijna een beetje mysterieus klinkt. Wel met de bekende elektronisch elementen die altijd in de nummers van Oscar & The Wolf verborgen zitten natuurlijk :-)

Billie Eilish - Ocean Eyes
Nog zo'n artiest die veel electro-pop nummers maakt is Billie Eilish. Eigenlijk viel Ocean Eyes me het allermeest op in dit rijtje, omdat dit ook zo'n lekker wegdroom-liedje is. De rest van haar nummers luister ik niet echt (ze heeft er nog niet heel veel uitgebracht), maar zijn wel soortgelijk aan deze. Zeker even beluisteren, die Ocean Eyes!

Related posts

7 reacties

 1. Ik ken geen een van de opgenoemde nummers. Maar wat leuk, ik wist niet dat Leighton Meester zingt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken ze nog niet allemaal dus ik ga ze zeker even opzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor het eerst dat ik geen van alle nummers ken, haha. Ik ga zo het hele huis opruimen dus wie weet dat ik er een paar ga opzoeken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onder welke steen heb ik geleefd?! Ik heb totaal niet meegekregen dat Leighton Meester een album heeft uitgebracht. Dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je dit hebt gedeeld thanks! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken geen een nummer, maar ga ze is even luisteren

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk..! Vijf nummers die ik niet ken :-) ik ben altijd op zoek naar nieuwe muziek, dus ga zo meteen even kijken! liefs, Florentine

  BeantwoordenVerwijderen