La vie de Daphne - Studeren, Mega Bossche Bol & Tweede gaatje!

Na een aantal dagen verplichte bedrust begon ik maandag vol goede moed weer aan een nieuwe week. Een erg vermoeiende week wel, want ik be...

Na een aantal dagen verplichte bedrust begon ik maandag vol goede moed weer aan een nieuwe week. Een erg vermoeiende week wel, want ik bevond me weer helemaal in de tentamenweek/deadline'vibe.' Gelukkig kwam ik 'm met genoeg koffie, een mega Bossche Bol, een erg spontane beslissing èn lekker veel studiebreaks wel door!Maandag besloot ik na al die dagen ziek te zijn geweest toch nog maar een dagje extra thuis te blijven. Kon ik mooi hier en daar alvast wat voor gaan bereiden voor de tentamenweek, werken aan deadlines en natuurlijk... Instagramfoto's maken. Over bovenstaande foto heb ik overigens in mijn vorige artikel iets onthuld, heb jij 't al gezien? :)

's Avonds aten we overheerlijke spaghetti met kip. Met zalm en carbonarasaus vind ik ook erg lekker, maar deze was ook zéker geslaagd!

Dinsdag ging ik toch weer naar school. Ik had immers wat vroeger afgesproken met mijn groep om te werken aan een presentatie. In de trein zit ik deze week niet meer met muziek voor me uit te staren, maar is het studeren geblazen. De tentamens komen eraan!

Alleen een beetje jammer van die overstap altijd; in mijn tweede trein lukt het me nooit meer om diezelfde concentratie te behouden, haha!

Eenmaal op de Uni was het ook weer lekker productief zo te zien...

Al maanden (misschien wel jaren) twijfelde ik over een tweede gaatje in mijn oor, maar telkens bleef ik het uitstellen. Waarom? Geen idee eigenlijk. Misschien de angst dat het toch pijnlijker zou zijn dan ik dacht, of dat ik er ineens spijt van zou krijgen. Omdat ik die middag toch nog in de stad moest zijn, besloot ik gek te doen, stapte ik spontaan de juwelier binnen en nam vrijwel meteen plaats op de stoel. Uiteindelijk viel alles reuze mee, en ik vond het best stoer van mezelf dat ik het zowat zonder na te denken deed. En eerlijk? Ik ben er heeeel happy mee! <3

Woensdag: vrije dag: studeerdag. De hele dag heb ik - jammer genoeg - niets anders gezien dan mijn beeldscherm, ellenlange artikelen, lesstof en mijn uiteindelijke samenvatting. Zucht.. het idee dat ik nog een hele week alleen maar ga zitten staren naar mijn laptopscherm maakt me een beetje moedeloos.

Gelukkig sleept de heerlijke Senseo Cappuccino me er een beetje doorheen (die jullie overigens nog wel vaker in dit weekoverzicht gaan zien!)

Donderdag werd ik wakker en ontbeet ik met een heerlijk zonnetje op mijn gezicht: het belooft opnieuw een hele mooie en zonnige dag te worden. Ik kan er zò van genieten als het zonnetje zich weer lekker vaak laat zien!

Ik bedoel maar.. zelfs de Uni gaat er een stuk vrolijker uitzien met zo'n strakblauwe lucht.

Na een feedbacksessie voor mijn herkansingsopdracht en twee lessen was het alweer tijd om naar huis te gaan: weekend! Al zal ik jammer genoeg weinig merken van dat 'weekend'gevoel.

Thuis stond er een superleuk pakketje op me te wachten. Blux had me laatst benaderd met de vraag of ik een 'Bluxbox' wilde ontvangen, met allemaal huidverzorgingsproducten erin. Natuurlijk sloeg ik dat niet af en werd ik blij verrast met allemaal hele fijne goodies. Jullie kunnen uiteraard binnenkort een review van deze producten verwachten!

Hoewel ik er al een hele dag had opzitten, vond ik het toch een goed idee om alle artikelen die ik voor een vak moet kennen in één avond te gaan zitten doornemen. Stom natuurlijk, maar ik schoot wel een beetje in de stress toen ik eerder die dag hoorde dat ze op het tentamen best op gedetailleerde dingen in kunnen gaan.

Gelukkig stond er een overheerlijk dessert op me te wachten dankzij mijn ouders die eerder die dag een uitje naar Den Bosch hadden gemaakt: een enorme Bossche Bol van de welbekende banketbakkerij Jan de Groot! Ik moet toegeven dat ik 'm niet helemaal opkreeg, maar het was een héle lekkere 'studiebreak.'

Vrijdagochtend stond ik op met een maskertje dat op mijn lijf geschreven is. Ik kreeg 'm iets meer dan een jaar geleden en was eigenlijk vergeten dat ik 'm had, waardoor hij uiteindelijk ook niet helemaal meer goed leek te werken. Toch vind ik het een superleuk idee, zo'n macaronmaskertje!

Mijn studiepauze's bestaan voornamelijk uit foto's maken voor Instagram, YouTube-video's kijken of juist een heel social media-rondje te doen. Blijf er helaas alleen toch altijd wat langer inhangen dan de bedoeling is, oeps! Gelukkig heb ik wel weer genoeg kunnen studeren en heb ik nog een heel weekend voor me om alle stof erin te stampen.

En dat deed ik dan ook. Om half 9 lag ik lekker vanuit m'n bed voor de 20e keer mijn samenvatting door te kijken (het kan niet vaak genoeg) en begon ik ook alvast weer met het doorkijken van mijn vak voor woensdag.

Tussendoor kon ik het niet laten om nog twee items te bestellen bij H&M: zorgt toch weer voor net wat meer motivatie als je jezelf tussen al het studeren door beloont (herkennen jullie dat ook? :P). Hoewel de lente toch echt begonnen is, koost ik voor twee zwarte items. Maarja, zwart kan eigenlijk altijd, toch?

A coffee a day brings insight your way..

Ook deze zaterdag bestond mijn studiebreak uit foto's maken; deze keer wat portretjes. Hoewel ik mezelf eigenlijk op zulke dagen nooit opmaak, besloot ik het die ochtend wel weer een keer te doen - zorgt er overigens ook voor dat ik me wat beter voel - èn het komt goed van pas als ik nieuwe zelfportretten wil, haha!

Na het avondeten wilde ik heel gemotiveerd weer verder leren, maar ik raakte echt dood- en doodmoe. Ik lag daarom een beetje uit te rusten op bed (en was nog even heel happy met mijn extra oorbelletje) en wilde het liefst daarna iets leuks gaan doen, maar het kwam er maar niet uit..

Uiteindelijke resultaat? Een flinke, flinke baalavond waar ik uiteindelijk niets meer heb gedaan aan school, maar een beetje mijn kledingkast weer heb gereorganiseerd. Gelukkig toch nog iets nuttigs, waarna ik vervolgens lekker vroeg mijn bed indook.

Zondag was ik voor dag en dauw wakker (kun je nagaan dat deze tijd eigenlijk 6.54 was..) en besloot ik maar meteen weer aan de slag te gaan. Ik heb nog één dag om het tentamen van morgen er helemaal in te krijgen, en heel hard te hopen dat ik alles een beetje ga onthouden als ik in de tentamenzaal zit.

Tussendoor kwam oma nog op visite en dronk ik - verrassend - weer een lekkere cappuccino.


Na het avondeten nam ik alles nog één laatste keer uitgebreid door en herhaalde ik voor mezelf nog even de moeilijkere dingetjes. Uiteindelijk heb ik het zò vaak gezien dat het onwaarschijnlijk lijkt (afkloppen!!) dat ik dit allemaal nog ga vergeten.

Ook deelde ik nog een Instagrammetje van al mijn Clinique-mini's. Ik heb dankzij de cadeautjes van vriendin van mijn broertje helemaal het merk ontdekt en vind het ècht allemaal superfijne producten! (alleen een beetje duur als je dingen in full-size formaat koopt, haha!)

Aankomende week is dus spannend: mijn eerste echte 'master' tentamens. Vandaag mijn eerste, overmorgen mijn tweede. Vanaf dan wordt het wat 'rustiger', met alleen 4 en 6 april nog twee deadlines waarvan ik hoop dat die al wel eerder af zijn. Helaas ga ik mijn vrije mini-periode ook wel in met een herkansing in mijn achterhoofd, maar ik wil mezelf zéker wel wat vrije tijd gunnen. Verder hoop ik deze week alvast wel een klein beetje te kunnen genieten en ga ik ook de aankomende weken weer na lange tijd een hoop vriendinnen zien. Mijn verdere Aprilplannen komen natuurlijk zaterdag online! (en dat is géén grap :P)

Related posts

7 reacties

 1. Succes met je tentamens! Ik vind Clinique ook echt een heel fijn merk. Bij Douglas zijn de producten nu met korting! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zet 'm op vandaag moppie! Ik wil in de volgende la vie de daphne artikel lezen dat het super goed ging!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een paar weken geleden zette ik in een keer 3 gaatjes haha oeps.. oh wat had ik een zere lellen zeg. ik heb ook een tragus en helix piercing maar ik wist even niet meer dat lellen zo'n zeer konden doen! erg leuk overzicht weer meid zet m op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk je tweede gaatje, vind het heel tof en staat zo leuk!
  Heel veel succes met je dead lines en tentamens deze week, spannend!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat staat dat tweede gaatje je ontzettend mooi! Wauw. En.. waar zijn die super leuke oorbellen in je eerste gaatje van? I need to know!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een druk weekje! Heel veel succes met leren en je tentamens, you can do it!!!

  BeantwoordenVerwijderen