Friday's Five: 5 x bedrog in mijn Instagramfoto's

Deze friday's five is een tikkeltje spannend èn onthullend tegelijk: ik laat namelijk vandaag vijf foto's zien van mijn Instagram...

Deze friday's five is een tikkeltje spannend èn onthullend tegelijk: ik laat namelijk vandaag vijf foto's zien van mijn Instagram-account waar ik stiekem een beetje vals heb gespeeld. Hoe ik dat deed, wat ik veranderde en de voor-en-na foto's zijn allemaal te zien in deze post. Enjoy!

Note: dit zijn slechts vijf hele willekeurige foto's van mijn Instagram-account. Dit betekent niet dat ik iedere foto overdadig bewerk; juist alleen als ik dit nodig vind en als ik het er (op een hele voordelige manier) mooier of meer samenhangend uit vind zien.


Dacht je dat dit mooie kanten ondergrondje een gordijn, tafelkleed of groot stuk stof was? Nee, hoor: helemaal niet waar! Het is namelijk één van mijn (favo) off-shoulder tops die ik vorige zomer kocht. Zo zie je maar waar kledingstukken allemaal wel niet goed voor zijn ;-)


Eén van mijn meest recente foto's was er eentje die wel wat bewerking nodig had. Zie je de beschadigde 'E' van het tijdschrift? Ik besloot slim te zijn en de 'E' die nog wel intact was te gebruiken voor het beschadigde deel. Helaas ben ik nog steeds niet helemaal tevreden ermee, maar ik weet zeker dat veel van jullie het - zonder dat ik dit had gezegd - niet eens was opgevallen, haha!


Zucht, was de omgeving op een foto altijd maar zo mooi licht en wit. Maar nee hoor, in werkelijkheid heb ook ik last van geel of blauw uitslaande foto's. Met een handige zwart-wittool maak ik eigenlijk bij iedere Instagramfoto die ik plaats de omgeving van objecten zwart-wit, waarna ik alles vervolgens lichter maak. Ziet er zo meteen uit als een heerlijke deken trouwens!


Foto's die ik wel eens maak met het leuke Fliqlo-klokje zijn ook niet allemaal waarheidsgetrouw. Eentje daarvan is deze foto, waar ik het klokje met 'pm 2 16' gewoon van Google heb geplukt en de scherminstellingen naar de optie 'liggend' schoof. Op mijn laptop heb ik wèl de daadwerkelijke screensaver aanstaan, maar dat is altijd zo lang wachten. Vaak ga ik dan naar de voorbeeldweergave van die screensaver om zo snel een foto te maken.


Wie kent het niet: make-upproducten die niet meer helemaal mooi intact zijn. Net als bij de bovenste blush heb ik de grootste 'deukjes' weggepoetst, maar wel zodat het nog een beetje realistisch eruitziet. Overigens doe ik het wel vaker bij veelgebruikte blushes die al tekenen laten zien van beschadiging of overmatig gebruik, of producten die per ongeluk gevallen zijn!

Verander jij wel eens iets aan je Instagram-foto's voor je ze plaatst?

Related posts

8 reacties

 1. Zó leuk om te zien en lezen. Dat van die letter E was me echt nooit opgevallen als je het niet had gezegd. Wat ben je toch weer een InstaPro!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien! Originele technieken gebruik je! Die E was me absoluut niet opgevallen. Fliqlo, dus zó heet dat klokje! Ik heb het meteen op m'n werk-pc geïnstalleerd. Straks is m'n MacBook Pro aan de beurt. ;-) Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha wat leuk om te zien! Het was me inderdaad niet opgevallen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een origineel artikel, ziet er goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan hoor! Ik ben meestal te lui om mijn foto's te bewerken voordat ze op Instagram gaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk en origineel artikel! Ik had zelf echt niet door dat je had gespeeld met die E. Welk bewerkingsprogramma gebruik je? Daar ben ik wel benieuwd naar nu :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat knap gedaan! Dat van die "e" was mij ook nooit opgevallen. En wat leuk bedacht van dat klokje. Het lijkt echt het echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die van het kanten topje wist ik wel al, hihi. Die 'E' was me niet opgevallen overigens als je het niet had gezegd! Ik vind echt dat je het allemaal heel goed weet te 'vervalsen', want de foto's zien er altijd prachtig uit <3

  BeantwoordenVerwijderen