La vie de Daphne - En toen... was ik ziek

Hoe zonnig het weekje eigenlijk begon, hoe somber hij uiteindelijk werd. Niet alleen het weer natuurlijk, maar ook mijn weerstand heeft m...

Hoe zonnig het weekje eigenlijk begon, hoe somber hij uiteindelijk werd. Niet alleen het weer natuurlijk, maar ook mijn weerstand heeft me jammer genoeg flink in de steek gelaten. Van woensdag tot zondag was het één grote afwisseling van naar de douche, naar bed, naar leerstof en weer naar bed. Hopelijk is aankomende week beter!


Maandag: na een weekendje vol met feest ging ik er weer voor. Back to normal life! De laatste weekjes van deze periode zijn aangebroken en ook de tentamens zijn weer in zicht. Superspannend en ergens zie ik er ook best wel tegenop omdat dit weer zo anders is dan m'n premaster.
Overigens vind ik het superleuk om te zien hoe mijn boekencollectie zich steeds meer uitbreid. Stiekem best een beetje trots op dat ik al deze titels in m'n bezit heb!

Rise 'n shine, het belooft een weekje te worden waarin héél lekker weer is voorspeld!

Zo zit je nog op station Breda te wachten op de trein naar school...

.. en dan zit je weer te wachten op de trein terug. Met maar één lesje is de maandag bijna zonde om naar school te gaan. Maar ach, met dat zonnetje erbij is het helemaal niet zo erg!

Dinsdag kwam een review van deze drie lipkleurtjes online. Heb jij 'm al gezien?

Ik besloot voor die dag school te skippen, wat betekende dat ik van mezelf alvast wel een start moet maken met het 'zwaardere' schoolwerk (a.k.a. tentamens). Echt géén zin in en ik heb geen idee wat me te wachten staat deze keer. 

Dinsdag viel mijn bestelde bangle die ik de dag ervoor bestelde al op de deurmat. Zo'n armbandje met een knoop wilde ik al ontzettend lang, en officieel zag ik het idee bij het peperdure merk Céline, maar MyJewellery had gelukkig hele fijne look-a-likes voor veeeel goedkoper. Ik ben happy!

's Avonds las ik me hier en daar wat in over de verkiezingen en maakte ik mijn besluit, waarna ik vervolgens 'als zekerheidje' toch nog maar even het slotdebat bekeek. Toegegeven? Ik vond het nog best interessant! (en stiekem kon ik de sarcastische humor van sommige politici wel waarderen)

Woensdag: stemdag! Maar ook de dag dat ik al mijn verjaardagscadeautjes in een artikeltje liet zien, waaronder deze prachtige Dior lipstick. Ik hoop 'm echt heeel binnenkort uitgebreid te gaan reviewen!

Helaas was ik die ochtend ontzettend beroerd wakkergeworden, terwijl ik er juist een productieve dag van wilde maken. Ik raapte mezelf rond een uurtje of 11 bij elkaar om samen met mijn moeder - in mijn zomerjasje! - naar het dichtstbijzijnde stembureau te fietsen. Mijn stem ging trouwens naar D66, voor de nieuwsgierigen onder jullie :)

Onderweg naar huis maakten we nog een kleine stop bij oma, maar ik merkte aan alles dat ik echt naar m'n bed wilde. Ik voelde koorts opkomen, werd draaierig en hoopte stiekem dat een lange middag slapen me goed zou doen, zoals ik eigenlijk altijd wel heb als ik me even niet zo lekker voel. 

Na dit overheerlijke zelfgemaakte broodje mozzarella-tomaat (die ik gelukkig nog wèl weg kreeg) kroop ik inderdaad in mijn bed. 

Wat een hel. Ik begon te zweten, maar had het ijskoud. Ik kon niet meer normaal op mijn telefoon kijken door de hoofdpijn en wist uit wanhoop niet meer hoe ik moest gaan liggen. Ik hoopte toch echt dat dit geen griepje zou worden.. Kan het me namelijk ècht niet permitteren in deze afrondingsweken van de Uni!

Het avondeten lukte helaas ook al niet, maar na een ibuprofen hield ik het toch nog vol om de verkiezingsuitslag te bekijken en deze Instagram-foto te delen van het te mooie nagellakje dat ik voor mijn verjaardag kreeg <3

Donderdag hoopte ik dat ik helemaal fit wakker zou worden, maar helaas was daar niets van waar. Voelde me alsnog hartstikke beroerd en ook vandaag bleef ik nog maar een dagje thuis. Het is overigens maar goed dat ik de afgelopen week flink vooruit gewerkt had voor m'n blog (in tegenstelling tot aankomende week): die dag stond er een review van de Matte Lipstick Transformer van Etos online!

Zin in een 'Instagram-waardige' lunch had ik gelukkig wel, en buiten dat was het ook ontzettend lekker weer buiten. Hoewel ik me als een zombie voelde, wilde ik toch mijn broodje opeten in het heerlijke zonnetje.

Het werd stiekem nog best warm in mijn badjas, dus na een snelle outfitchange en het erbij halen van mijn lesstof was het niet eens zo'n straf om in het zonnetje te zitten. Jammer genoeg kreeg ik na een tijdje weer best veel hoofdpijn en moest ik m'n tuinstoel weer inruilen voor mijn bed. Bah.

Donderdagavond deelde ik op Instagram een long time favourite: deze polaroid camera! Nog steeds zo blij mee, en samen met mijn boeken vind ik het echt een superleuk plaatje!

Vrijdagochtend ging de wekker vroeg. Ik was nog steeds helemaal niet lekker, maar aangezien ik een verplichte les heb op vrijdag èn ik ruim 2.5 uur eerder had afgesproken voor een groepsopdracht in de Library op de Uni, kon ik het - vond ik - niet maken om thuis te blijven. Kreeg ik overigens best snel spijt van toen ik eenmaal in de trein zat..

Ik heb het dagje school eigenlijk maar nèt volgehouden, en de rest van de dag - verrassend genoeg - weinig meer gedaan. Wel is de stress bij mij flink toegeslagen wat betreft sommige groepsopdrachten. Er moet in een aantal dagen tijd nog mega-veel gebeuren willen we de deadline halen, en aangezien niemand iets van de statistische toetsen snapt die we moeten uitvoeren vrees ik voor het ergste. Kan er ook nog wel bij dat ik voor datzelfde vak al een herkansing in de pocket heb. Kan er nog meer misgaan deze week? :(

Die avond zag ik op de Instagram-story van Julia Verbij iets superleuks, wat meteen een heel stuk minder leuk werd toen ik zag dat het alleen dit weekend gold en alléén in de Amsterdamse Kalverstraat. Mijn favo Lush-product ever met een limited edition body conditioner. It's a dream! (en stiekem best een beetje jaloers op de mensen die 'm wel hebben kunnen scoren :P)

Zaterdagochtend werd ik alweer vroeg wakker en aangezien het in de ochtenden altijd wel ietsje beter gaat, besloot ik alvast weer wat tentamenstof door te kijken. Rond 13.00 takelde ik af en heb ik opnieuw de hele middag geslapen. Het leek wel alsof het met de minuut verergerde. Alles zat dicht, ik had hoofdpijn en traanogen waar je U tegen zegt en ook het hoesten als een zeehond werd maar niet minder. Echt een beetje een baalweekje zo, maargoed: ik heb er in dit artikel al genoeg woorden aan vuil gemaakt dacht ik zo!

Zondag ging alweer een klein stukje beter! Ik heb weliswaar ruim 2.5 uur achter mijn laptop kunnen zitten, en de rest van één vak weer een beetje doorgekeken. Tegen etenstijd dook ik wel weer even terug mijn bed in, en na het eten heb ik alleen nog maar dit weekoverzichtje in elkaar gezet.

Nou, laten we hopen dat ik vandaag weer naar school kan. Met nog maar 3 officiële lesdagen deze periode zit het er alweer bijna op en kan ik vanaf volgende week dinsdag gaan genieten van 1.5 week welverdiende rust (of ja.. ik zit met die #$%^&*-herkansing natuurlijk ergens in April). 

Related posts

10 reacties

 1. Arm meisje! <3 hopelijk voel je je deze week weer helemaal beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah noo, hopelijk voel je je vandaag een stuk beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je je zo slecht voelde. :-( Hopelijk ben je intussen genezen! Succes met je schoolwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat vervelend dat je zo ziek werd! Ik heb dat ook vaak in drukke weken, op momenten dat het echt helemaal niet kan. Hopelijk voel je je gauw beter en veel succes met leren! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ah vervelend meis dat je je zo beroerd voelt! hopelijk gaat het weer snel beter met je. succes met je schoolwerk en je hebt wel weer een leuk overzicht online gezet. fijne week verder ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend dat je ziek was en ook nog zo lang, je had het goed te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super balen :( Ik hoop inderdaad dat je je nu weer wat beter voelt! Wat een mooie foto van jou, die laatste <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He wat balen dat je zo ziek was. Ook aardig lang zo te lezen. Ik hoop dat je je volgende week beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een baalweek zeg. Hopelijk voel je je snel weer beter! Ik heb trouwens ook op D66 gestemd, haha. Toevallig. Succes de komende weken, ik weet dat je het kan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat je je zo belabberd voelt! Hopelijk voel je je snel weer beter <3

  BeantwoordenVerwijderen