Friday's Five: 5 x ideetjes voor mijn tweede gaatje

Nu ik sinds anderhalve week een tweede gaatje in mijn oren heb, is het al heel erg gaan kriebelen om 'alvast' iets nieuws uit t...

Nu ik sinds anderhalve week een tweede gaatje in mijn oren heb, is het al heel erg gaan kriebelen om 'alvast' iets nieuws uit te kiezen. Hoewel ik nog heel wat weekjes op de teller heb om het goed te laten genezen en het knopje er nog wel een tijdje in zit, kon ik het niet laten om in deze Friday's Five alvast vijf prachtige oorbel-ideetjes op een rij te zetten die mij prachtig lijken om te combineren!


Hele grote kanshebbers voor in mijn tweede oorgaatje  zijn deze prachtige oorbelletjes van Anna + Nina. Het paar dat ik altijd in mijn 'normale' gaatjes draag komt ook van deze webshop, en hoewel ik het normaal gesproken best een uitgave vind voor oorbellen (€34,95), moet ik toegeven dat ze dat dubbel en dwars waard zijn. Supergoede kwaliteit van 925 Sterling Zilver (I like!). Wellicht dat ik gisteren al stiekem een kijkje heb genomen in de Bijenkorf in Rotterdam, omdat zij dit merk ook sindskort verkopen! :)

Een leuk idee om los te dragen met een klein knopje ernaast zijn deze kleine ringetjes met een triangeltje eraan van het sieradenmerk By1Oak. Ik draag zelf eigenlijk nooit iets anders dan staafjes, studs of mijn vertrouwde 'bar chains' waar ik het net over had, maar deze vind ik echt schitterend. En ze zijn daarnaast ook nog eens een stukje fijner geprijsd, namelijk €24.95.

Hoewel ze op de linkerfoto goudkleurig lijken, zijn deze te leuke oorbelletjes ook in een zilverkleurtje te koop. Ooit keek ik al naar de versie waar de twee uiteinden véél langer waren, maar ik merk dat ik deze subtiele toch ook wel heel erg mooi vind. Ze komen van Nederlands sieradenontwerpster Charlotte Wooning, en ik ben eigenlijk op haar webshop gestuit door een artikel in onze regionale krant. Zeker even een bezoekje brengen aan haar webshop, er staan schitterende minimalistische items op! Je legt er dan wel weer wat voor weg, maar alles is handgemaakt èn zelf ontworpen (€86.00)

Het grootste formaat oorbellen in dit artikel zijn deze van het merk Fashionology. Met het zachtste prijsje (€20.00) vind ik dit paar ook wel één van de meest bijzondere: ik HOU van het feit dat de lange staaf vanuit de achterkant van het oor tevoorschijn komt. Ik zie deze ook al wel helemaal voor me naast degene die ik al heb (lijken een beetje op degene op de foto overigens).

Het laatste paar dat ook wel een kanshebbertje is, zijn deze earlines van Mei-Li Rose. Ik weet niet precies of het helemaal mogelijk gaat zijn met mijn twee oorgaatjes die best dicht bij elkaar zitten, maar het lijkt me een heel leuk en speels effect geven als je één hangende oorbel hebt, en de andere juist verschillend is en 'op het oor' zit. Ze zijn helaas wel weer wat prijziger, maar zéker heel erg mooi (€63.77)

Related posts

11 reacties

 1. Zulke toffe oorbelletjes! Ik wil nu ook gelijk een tweede gaatje.
  Ik vind die met de driehoekjes echt heel erg leuk.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben verliefd geworden op nummertje 4. Die moet je nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof! ik vind alle 5 de ideeën leuk, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een hoop toffe inspiratie! Nu wil ik ook mijn oor laten piercen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nu twee piercings en in beiden lellen bij elkaar 7 gaatjes dus ik heb heel veel om op te vullen maar ik vind die van anna+ nina collectie echt ge-wel-dig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die laatste vind ik heel tof! Zelf heb ik alleen helemaal geen gaatjes in mijn oren hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super toffe ideeën! Ik ben echt al heel lang aan het twijfelen om ook een tweede gaatje te laten schieten.. dit haalt me misschien wel een beetje over!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het eerste idee wel heel erg leuk! Lijkt mij wel gaaf om tweede gaatje te doen, maar ik draag nu al geen oorbellen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dit ZO leuk <3 Echt, I love it <3 Ik heb 3 gaatjes aan beide kanten en een helix, maar ik wil MEER!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je maakt me hebberig van dit artikel, haha. Ik ben benieuwd welke je uiteindelijk weet te scoren!

  BeantwoordenVerwijderen