Etos Matte Lipstick Transformer

Een product dat een glanzende lipstick mat maakt: voor mij echt een droom die uitkomt, aangezien ik niets liever draag dan matte lipstick...

Een product dat een glanzende lipstick mat maakt: voor mij echt een droom die uitkomt, aangezien ik niets liever draag dan matte lipsticks en niet heel snel meer pakt naar shiny lipkleurtjes. Op deze manier zou ik dus de kleuren die ik zelden meer draag, weer wel kunnen dragen! Ik was ontzettend benieuwd naar deze matte lipstick transformer van Etos, dus vandaag een uitgebreide review.


Ik moet bekennen dat ik zo gauw geen ander merk weet te benoemen die ook zo'n product in hun assortiment heeft, maar na wat research heeft Smashbox al iets soortgelijks. Wel véél duurder natuurlijk, dus deze goedkopere variant zou wellicht wel eens een goede vervanger kunnen zijn. De verpakking is vrij basic - zoals we van Etos gewend zijn - en de tube is best een handig meeneemformaatje.

Op de achterkant van het tubetje vind je een korte beschrijving van hoe je het product moet gebruiken: zachtjes over je lipstick wrijven zodat je een ultra mat effect krijgt. Wel een kleine toevoeging: hij is niet bedoeld voor lipglosses en lip lacquers!

Zodra ik het product verder bekijk, vraag ik me meteen een hoop dingen af. Hoe moet ik dit in godsnaam aanbrengen? Op een opgedroogde lipstick? (wat best lastig gaat bij een glanzende, romige lipstick), met mijn vingers?, met de hele applicator zelf? (maar dan zou 'ie vies worden..) of met een kwastje? Lastig. Wel zie ik al dat het spul doorzichtig is en het een beetje voelt als een soort 'gel.'


Ik probeer hem voor het eerst op mijn mega shiny Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine (ik denk wel één van de meest glanzende lipsticks die ik in bezit heb). Ik ga maar voor het aanbrengen met de vingers, wat er wel toe leidt dat ik vingers heb die compleet onder de lipstick zitten, maar ach.

Het resultaat zie je links; de glans is ietsje weggegaan en de lipstick door het wrijven iets lichter en vervaagd. Het effect is best goed! Ik moet alleen toegeven dat het gelachtige 'laagje' op mijn lippen niet echt fijn aanvoelt en het nog steeds lijkt alsof er een beetje glans in de lipstick zit. Ik besluit de hoop nog niet op te geven en besluit het product ook nog met een andere lipstick te proberen.

Kijk, dit effect is al véél matter (wel weer lekker met rode vingers), maar alsnog vind ik het laagje niet heel prettig aanvoelen. Ik vind het echt heel erg bijzonder dat zo'n gel de glans van je lipstick weg kan halen en het nu net lijkt alsof ik een matte lipstick draag, maar alsnog voelt het niet heel natuurlijk of fijn aan. Jammer! 

Het idee van de matte lipstick transformer is echt super: er zijn maar weinig soortgelijke producten op de markt en ik vind ècht dat meerdere merken met zo'n oplossing zouden moeten komen! Hoewel ik dus blij verrast was door dit product en ik 'm waarschijnlijk wel ga opmaken, vind ik het lastig te beoordelen. Het aanbrengen verloopt niet soepel en ik heb het idee dat ik er aardig wat product mee verspil, wat waarschijnlijk niet de bedoeling is. Ook het gevoel op mijn lippen is niet heel prettig en voelt bijna een beetje plakkerig, waardoor ik 'm waarschijnlijk niet opnieuw zou kopen.

Leuk om een keer te proberen dus, maar een tweede keer zou ik dit product niet aanschaffen. De Etos Matte Lipstick Transformer is te koop voor €3,99

Related posts

10 reacties

 1. Hmmm klinkt niet echt super.. jammer! Ik moet hem zelf nog proberen, ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je er niet zo tevreden over bent! Moet zeggen dat het effect op je lippen ook nogal korrelig is, heel erg zonde! Het is idee is wel erg leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer, want het idee is natuurlijk heel tof. Catrice heeft er ook 1, in een potje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het aanbrengen lijkt mij best wel een geknoei dat begrijp ik, het is wel leuk gedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk idee idd, maar jammer dat ie dan achteraf niet fijn voelt op de lippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. W7 heeft ook zo'n matte lipsticks transformer, daar schreef ik vorig jaar (?) een review over! Die van W7 werkte wel goed, maar het was een gedoe om hem weer schoon te krijgen. Nee, ik koop dan liever gewoon matte lipsticks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had 'm al gespot en was super benieuwd of het wat zou zijn! Denk dat ik hem toch maar oversla haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm klinkt jammer genoeg niet echt super, maar het idee is inderdaad erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij die onderste lipstick vind ik het effect wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig dat het enigszins werkt, maar wel raar dat je het dan voelt zitten. Je zou denken dat het dan intrekt ofzo. Ik ga hem ook maar eens proberen, want ben toch wel nieuwsgierig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen