MALAGA & .......?

Jullie hebben het al kunnen lezen in mijn weekoverzicht of op Instagram: mijn vriend en ik gaan aankomende zomer tien daagjes naar Malaga!...

Jullie hebben het al kunnen lezen in mijn weekoverzicht of op Instagram: mijn vriend en ik gaan aankomende zomer tien daagjes naar Malaga! Hoe we op deze stad zijn gekomen, wat voor andere plannen we allemaal nog hebben èn in welk hotel we zullen overnachten vertel ik vandaag in dit artikel.

Tien dagen Malaga...
Eind juli zijn we van plan op Eindhoven het vliegtuig in te stappen naar het mooie Zuid-Spanje. Hoewel Malaga normaal gesproken bedoeld is voor een stedentripje van slechts een aantal dagen, weet ik uit ervaring dat ik het juist heel erg leuk vind om langer in een wat grotere stad te blijven. Overigens heeft deze stad ook een heel groot pluspunt, want Malaga ligt aan het strand, heeft een mooi, oud centrum en parken en tuinen (dus genoeg te bezichtigen) èn heeft talloze winkeltjes en restaurantjes. Good food and lovely shops: here I come!

..of toch minder dan 10 dagen?
Oké, dat ik precies tien dagen met mijn vriend in Malaga verblijf is misschien niet helemaal waar. We kwamen onlangs namelijk op het geniale idee om ook een dagje naar een andere Spaanse stad af te reizen: Sevilla! Ik kon het niet laten om op te zoeken hoe lang een treinreis tussen beide steden duurt, en wat de kosten daarvan zijn. Voor mij is het ongeveer een retourtje van mijn woonplaats naar Amsterdam, wat ik best vind meevallen voor een reis die wel langer dan 2 uur duurt. En daarbij hebben mijn vriend en ik het héél erg voor over: Sevilla lijkt me PRACHTIG!

Mariposa hotel
Na heel lang zoeken, zagen we uiteindelijk een aanbieding voorbijkomen waar we voor 50% korting tien nachten konden verblijven in het Mariposa Hotel. Qua ligging is het ideaal, tussen strand en centrum in en ook de bekendere gebouwen en belangrijke stations liggen op steenworp afstand. Het interieur van het hotel is overigens ook wel een tikkeltje bijzonder: met een typische art-deco stijl waan je je in iedere kamer in een soort onderzeeboot, met aparte kleuren en retro meubilair. Tof; zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt!

Fietsen, tapas en cocktails
Iets wat we waarschijnlijk ook willen gaan doen, is fietsen huren. Met het hele warme klimaat heb je waarschijnlijk geen zin om telkens te voet overal heen te gaan, en per fiets heb je toch een beetje dat lekkere briesje. Gelukkig kozen we een hotel waar dit - als het goed is - kan. Daarnaast is onze vakantie waarschijnlijk niet compleet zonder tapas en cocktails (en wijntjes natuurlijk!). Het klinkt nog supervroeg, maar ik ga heel erg mijn best doen om weer de leukste hotspots te ontdekken, de lekkerste ontbijtplekjes te bezoeken en de gezelligste restaurantjes te reserveren. Ik kan nu al niet meer wachten!

Tips zijn altijd welkom!
Naast mijn eigen ontdekkingstocht zijn jullie tips natuurlijk altijd welkom! Ben jij bijvoorbeeld voor een kortere periode in Sevilla geweest? Let me know waar we ècht heenmoeten (aangezien we maar iets van 7/8 uur daar hebben). En als je ooit wel eens in Malaga bent geweest ben ik heel erg benieuwd naar de lekkerste eettentjes, leukste winkeltjes en gezelligste pleinen en terrassen!

Related posts

16 reacties

 1. Ah wauw! Malaga lijkt mij prachtig, een vriend van mijn lovie verblijft er nu voor een halfjaar voor zijn studie. Het schijnt er echt heel mooi te zijn en leuke dingen kan je er doen!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah Super Leuk! Sevilla lijkt mij ook echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een leuke plannen! Fietsen is altijd een goed idee op vakantie. Of nou ja, niet altijd haha. Vorig jaar was ik op Cyprus en gingen we ook fietsen. Heuvelachtig + links rijden + fietspaden die er opeens mee ophouden waardoor je met de fiets door het zand(strand) moet slepen is niet echt een gouden combinatie, hahaha! Ik ben nu al benieuwd naar je mooie foto's haha, maar het duurt nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahah omg, voor de echte die-hards dus :P En oeff ik ga er zoooveel maken denk ik!

   Verwijderen
 4. Jaaa zo leuk! Ik ga halverwege Juni voor een week met familie naar Malaga, ik zal eens kijken of ik wat tips kan verzamelen dan hihi! Verheug me nu al op de vele cocktails, het lekkere eten en de Spaanse cultuur :-). Ben ook erg benieuwd naar Sevilla trouwens! Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog nooit in Sevilla noch Malaga geweest! Geniet ervan! Wist je trouwens dat 'mariposa' 'vlinder' betekent? Ik vind dat zo'n mooi woord. ♥ :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah jaaa zoiets had ik idd door toen ik de website bekeek en het woord googlede :P

   Verwijderen
 6. Malaga! Dat is een stad die je niet zo vaak voorbij hoort komen! Wat gaaf! Ik ben heel erg benieuwd naar alle foto's en verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Malaga is zo leuk, vooral ook om te shoppen en het is gewoon een hele mooie stad. Ja, leuk als je ook naar Sevilla gaat dat is ook erg leuk en mooi daar! Spanje is echt ons lievelingsland dus wij hebben er al veel van gezien haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk! Ik wil ook wel een keertje naar Malaga of Sevilla :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat ik je het over een paar maanden ook kan gaan aanraden!

   Verwijderen