Love X Style X Life van Garance Doré

Ik heb 'm al meer dan een jaar, en vorige zomer in één ruk uitgelezen: Love X Style X Life van blogster, fotograaf en illustrator Gar...

Ik heb 'm al meer dan een jaar, en vorige zomer in één ruk uitgelezen: Love X Style X Life van blogster, fotograaf en illustrator Garance Doré. Een prachtig vormgegeven boek boordevol fashion-, beauty-, en lifestyle-tips: typisch een boek wat mening blogger al eens heeft uitgebracht. Zou dit boek dan toch net een tikkeltje anders zijn dan de rest? Vandaag een uitgebreide review!


Ik begrijp dat veel van jullie nog nooit van deze blogger zullen hebben gehoord. Garance Doré is een Franse fashion-fotografe, schrijfster en illustrator die ooit begon met haar blog om haar illustraties en foto's te delen. Door de jaren heen groeide haar plekje op Internet uit als haar eigen 'fashion'-domein, waar ze naast zelfgemaakte creaties ook de laatste nieuwtjes over beauty, reizen, carrière, stijl en lifestyle deelde. Inmiddels is Garance's website bijna vergelijkbaar met een online magazine, waar ze ook ruimte heeft gemaakt voor haar eigen ervaringen in het bruisende en inspirerende modewereldje. Met talloze rubrieken is het echt een superveelzijdige en toffe site om wat uurtjes te spenderen!

Haar boek Love Style Life is eigenlijk een complete weerspiegeling van deze website. Naast de persoonlijke verhalen en de lange weg die ze al heeft bewandeld met haar werk en blog, zou Garance in dit boek ook uitgebreide tips, adviezen en levenslessen geven op het gebied van mode, beauty en zelfs liefde en het leven. Toch ben ik stiekem benieuwd of dit niet allemaal dingen zijn die ik al eens eerder heb gelezen. 


Het boek begint met 'Style.' Zoals de naam al zegt, is dit hèt grote fashionhoofdstuk uit het boek, waar verschillende mode-items worden uitgelicht, maar waar Garance ook haar eigen kijk op (de Franse) fashion geeft, hoe je je eigen stijl kunt ontdekken en ontwikkelen en hoe je goedkoop met duur kunt combineren. Ook erg leuk gedaan is het hoofdstukje waarin Garance dè essentials laat zien die iedere vrouw volgens haar in haar kast zou moeten hebben liggen/hangen. Begeleid met prachtige foto's is het echt een feestje om doorheen te bladeren.Grappig feitje is dat de Franse (maar inmiddels in New York wonende) Garance ook superleuke vergelijkingen maakt tussen New Yorkers en Parijzenaren. Ik heb al eerder boeken gehad waar schrijfsters dit deden, maar ik blijf het leuk vinden hoe lekker 'no-nonsense' mensen in Parijs zijn; zo schrijft ze bijvoorbeeld over feestjes als Parisienne 'When in doubt, just get there late.' Of course.

Na een hoofdstuk over de 10 stappen tot succes (waarin ook erg herkenbare dingen staan voor 'ons' als bloggers!) neemt Garance je mee in de wereld van mode en de meest grote fashionshows. Ook het stukje '24 uur met Garance Doré' is erg origineel en geestig omschreven, waar ze in 3 verschillende jaren een willekeurige dag uit haar leven pakt en via een soort dagboekje omschrijft hoe haar dag eruit heeft gezien. Vergelijk maar eens jullie weekoverzichtjes van nu met die van 3 jaar geleden en kijk hoeveel er inmiddels veranderd is! :)


Ook aan het beauty-hoofdstuk is heel veel aandacht besteed. Naast de usual make-up trucjes, geeft ze zelfs tips over wat de beste manieren zijn om on fleek op een foto te staan, behandelt ze verschillende hair-do-ideetjes voor ieder haartype en ook licht ze verschillende lichaamsonzekerheden uit. Eigenlijk zijn het allemaal hele herkenbare dingen waar wij als vrouwen regelmatig mee bezig zijn dus, waardoor het gehele boek lekker makkelijk wegleest! 


Het hoofdstuk erna worden er nog een aantal belangrijke life lessons geleerd wat betreft zelfverzekerdheid, sociale contacten, beleefdheid, dankbaar zijn en etiquettes, maar bovenal 'elegance.' Een erg mooi en gevarieerd hoofdstuk waar menig persoon heel veel fijne tips uit zou kunnen halen om meer uit haar schulp te kunnen kruipen. Remember: iedereen mag er zijn!

De laatste pagina's maken plaats voor de 'liefde.' Niet alleen de liefde zoals wij die kennen, maar ook het belang van vriendschappen en familie wordt uitgebreid omschreven. Garance's 100 love lessons vind ik een prachtige (en héle eerlijke!) afsluiter van het boek. Wat waren deze 255 pagina's één wijze les zeg. Chapeau!

Ik zou zeker niet zeggen dat dit een standaard 'beauty, fashion en lifestyle'-boek is. Er is overduidelijk ook veel meer aandacht besteed aan de onderliggende dingen waarover normaal nooit echt uitgebreid gesproken wordt. Tips waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt, adviezen die je ook ècht kunt gaan uitvoeren en lessen die nog handig kunnen zijn voor de rest van je lezen: dit boek biedt alles om het allerbeste uit jezelf naar boven te halen. Absoluut een aanrader dus

Love X Style X Life van Garance Doré is o.a. te koop op bol.com voor €21.99, maar tegenwoordig is 'ie al te koop voor veel minder (lang leve korting!)

Related posts

16 reacties

 1. Echt wel een aanrader dus! Lijkt me een super handig en fijn boek om te hebben!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh ziet eruit als een tof boek! Ik kende het nog helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zo nieuwsgierig naar dit boek, heb hem inderdaad al best vaak voorbij zien komen.
  Ik ga hem toch een keer aanschaffen! <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil dit boek al zeker 1,5 jaar hebben, want hij lijkt me zó leuk om te lezen! Denk dat ik er snel verandering in moet brengen en hem maar moet kopen (of ik zet hem gewoon op m'n birthday-wishlist, haha). Fijne, uitgebreide review en mooie foto's Dappie <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen je foto's al zijn prachtig. Ik heb nooit echt interesse gehad in het boek, maar nu zou ik m stiekem alleen al willen om als decor te gebruiken voor foto's hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het boek zelf spreekt mij niet echt aan, maar voor foto's is het prachtig! Hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit boek staat heel hoog op mijn wishlist. Alle bloggers boeken van Franse bloggers vind ik maar al te leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Blogger Garancé Dore kende ik inderdaad nog niet haha! Het boek ziet er in ieder geval wel echt supermooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een tof boek zeg, ziet er goed uit! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ken het helemaal niet, maar wat tof!!

  BeantwoordenVerwijderen