Friday's Five: 5 basic materialen die altijd kunnen + mijn stijltips!

Je kent het vast wel: je kast puilt uit van de kledingstukken in verschillende stofjes, materialen en kleuren en je hebt toch niets om ...

Je kent het vast wel: je kast puilt uit van de kledingstukken in verschillende stofjes, materialen en kleuren en je hebt toch niets om aan te doen. Guess what? Het hoeft ècht niet zo moeilijk te zijn! Vandaag behandel ik vijf verschillende materialen die eigenlijk al-tijd (oké; mits het seizoen het toelaat) kunnen.


A little bit of lace never hurt anyone, right? Ik vind kant dan ook één van de mooiste materialen om te dragen bij wat chiquere gelegenheden of tijdens de feestdagen. Of het nu een mooie kanten top met blazer, een blouse met kanten details of een prachtig kanten jurkje is: combineer het met de juiste sieraden en je bent voor een feestje helemaal klaar!

Mijn stijltip: Een goed paar sneakers onder een kanten jurkje maakt het 'chique' meteen een beetje nonchalanter. Zelf ben ik erg van van Converse of Vans om bij dit kledingstuk te combineren!


Jaaa, absoluut een onmisbaar stofje is denim. Of het nu een mooie skinny jeans, stoere buttonskirt, spijkerblouse of -jasje is: denim is ècht key in iedereens garderobe. En daarbij ook nog het meest gemakkelijke item ever om te combineren.

Mijn stijltip: zelf draag ik mijn spijkerblouse wel eens in een zwarte kokerrok. Hoewel de meeste mensen me vaker zien in losser vallende blousjes, is dit altijd een verrassende afwisseling.


Toegegeven, in het voorjaar en de zomer zul je niet zo snel in deze stof verschijnen, maar hoe fijn is een lekkere wollen of gebreide trui in hartje winter? Combineer ze met een leuk wit kraagje eronder voor een net wat speelser effect, of koop wat maatjes groter zodat je 'm ook als jurk met een legging of panty kunt dragen. En overigens, mooie breisels hoeven niet eens zo duur te zijn; als je kijkt op de website van postorderbedrijf Your Look For Less kom je superveel basic - en heel goed te combineren - pullovers tegen vanaf €9.00!

Mijn stijltip: Ik zei het net al, een pullover met een wit kraagje eronder is tijdloos en is sinds een paar maanden weer he-le-maal terug!

Een goed leren jasje is niet een absolute must-have, maar ook supermakkelijk om 'even snel' aan te trekken. Vooral in het voorjaar en in de nazomermaanden is het ideaal om met dit item de avondkou te weren, en leuker is nog dat een leren jasje praktisch overal bij past. Ja, zélfs op dat ene kanten jurkje waar ik het net over had. Chique én stoer tegelijk!

Mijn stijltip: Ga ook eens voor een leren jasje in een andere kleur dan zwart; je zult zien dat een zwart jurkje meteen minder 'donker' wordt met een opvallende kleur!

Iets wat het afgelopen jaar weer helemaal terug is gekomen, zijn de stofjes suède en velvet. Zelf ben ik trotse bezitter van een mooie rok in suèdelook en ik heb denk ik nog nooit eerder zo'n fijne, soepelvallende rok gehad! Ook velvet is zo'n lekker zacht stofje waar je hele verrassende combinaties mee kunt maken; wat dacht je bijvoorbeeld van een bordeaux-rode velvet rok met een romantische kanten top erboven? Of een simpel shirt dat je een verrassende twist geeft met dit cognac-kleurige gilet?

Mijn stijltip: Mix suède of velvet eens met andere stoffen, zoals leer of kant. Niets is leuker dan verschillende materialen met elkaar te combineren voor een onverwachte en verrassende look!

- Dit artikel is een samenwerking - 

Related posts

11 reacties

 1. Oh dat vind ik wel een hele fijne combinatie, een kokerrok met een spijkerblouse, je hebt mij weer helemaal op inspiratie gebracht!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad fijne basic materialen!! Leuk om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zijn inderdaad echt onmisbare items! Leuk dat je ook je eigen tips hebt toegevoegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke post! Echt ideaal dat je er ook tips bij hebt gezet. Zelf heb ik ook leren jasjes in verschillende kleuren. Ik pak toch altijd sneller de zwarte, maar een ander kleurtje is inderdaad net zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Origineel! Ik ben dol op leer en kant. Wel los van elkaar, want samen durf ik dat niet te combineren, haha. Mooie foto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Denim en kant zijn toch wel mijn favorieten! Je kunt er alle kanten mee op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou enorm van Denim! altijd kan je het wel ergens mee combineren

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne basics. Ik vind lace heel goed bij jou staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aah ik krijg helemaal zin om nieuwe outfits samen te stellen door jouw stylingtips! Superleuk artikel! Een leren jasje moet ik maar eens aanschaffen, want die mis ik echt nog in mijn kast.

  BeantwoordenVerwijderen