La vie de Daphne - Hemels, Treinproblemen & Carnaval

Vandaag kwam 'ie ietsje later, maar hier is 'ie dan: mijn weekoverzichtje! De week ben ik begonnen met een heerlijke lunch en geë...

Vandaag kwam 'ie ietsje later, maar hier is 'ie dan: mijn weekoverzichtje! De week ben ik begonnen met een heerlijke lunch en geëindigd met het leukste feestje van het jaar. Ertussenin? Een hoop problemen met NS (verrassend), een interessante workshop, eindelijk naar de kapper en nieuwe portretjes.


Maandag besloot ik nog een dagje school over te slaan, zodat ik de volgende dag weer fris en fruitig aan de slag kon gaan. Ik reisde naar Breda en ging lekker voor de eerste keer lunchen bij..

Hemels! Over dit zaakje had ik de laatste tijd ontzettend veel goeds gelezen en ook ik wilde die 'één van de beste carpaccio's van Nederland' wel eens uitproberen.

Hemels zit net buiten het centrum van Breda, dus je moet wel even goed kijken hoe je loopt. Ik geloof dat het ongeveer tien minuutjes lopen was vanaf de grootste winkelstraat (met Costes etc.) Binnen is Hemels echt onwijs leuk ingericht, met overal leuke lampjes, takken en zelfs de letters 'Hemels' op de muur met gras!

Yes, natuurlijk bestelde ik de carpaccio, al moet ik zeggen dat ik er meer van had verwacht dan enkel dit 'voorgerecht'. Ik kreeg er dan nog wel 2 stukjes stokbrood bij, maar als lunch dacht ik dat het niet genoeg ging zijn. Uiteindelijk - ondanks de tegenvaller - alsnog wel m'n buikje vol gegeten en hij was inderdaad érg lekker!

Dinsdag: nieuwe ronde, nieuwe kansen: ik ging weer naar school! Dacht ik. Om onduidelijke redenen stond ik bijna 40 minuten stil met de trein, vlak voor station Breda. Héél fijn dat er ook werd omgeroepen wat er nu eigenlijk aan de hand was - maar niet heus.

Toen ik eindelijk op Breda aankwam om mijn overstap te nemen naar de Uni, bleek deze ook weer 20 minuten vertraging te hebben, en ik was al zeker een halfuur te laat voor de les. Zelfs mijn eigen trein terug had vertraging en toen ik in de NS-app zag dat die van over een halfuur en een uur ook al niet reed, stapte ik toch maar in naar Roosendaal. Op naar huis; er was geen beginnen meer aan!

Woensdag is officieel mijn vrije dag, maar omdat ik me in had geschreven voor een workshop op school, moest ik toch mijn lekkere vrije uurtjes opgeven om naar de Uni te reizen. Had er stiekem wel moeite mee, maar wie weet hoe handig het kon zijn!

De workshop zelf was gelukkig best interessant; het ging om een programma (Tableau) om data op een zo mooi mogelijke en goed te begrijpen manier te visualiseren. Veel mooier en uitgebreider dan bijvoorbeeld SPSS of andere dataverzamelings-tools! 

Gelukkig was ik al om half 1 klaar en had ik op zich niets te klagen wat betreft mijn vrije dag: ik kon nog genoeg doen! Thank God dat het treinreizen nu wel vlotjes ging!

Ik wilde die middag weer wat nieuwe portretjes maken, dus ik installeerde mijn camera weer op statief en probeerde weer het één en ander. Ik vond uiteindelijk dat van de 50 foto's er maar 2 echt goed gelukt waren, die ik vervolgens ook op Instagram heb gedeeld. Volg jij mij al?

Donderdag was de wekker pijnlijk, na een hele korte nacht was ik alweer om half 6 wakker en besloot ik 20 minuten later toch echt maar te gaan douchen. Die dag zou het volgens de weerberichten ook nog eens gaan stormen en zou ook het treinverkeer weer flink ontregeld zijn. Als dit weer zo'n dag ging zijn als dinsdag, had ik er echt geen zin in!

Toen ik in alle vroegte aankwam op station Roosendaal stond er op de trein dat deze rechtstreeks naar de Uni zou gaan. Ja, I wish, haha! Was vast een foutje van de NS :P

Na een mega vroege les heb ik altijd 2 uur en een kwartier tussenuur, inclusief het meest inspiratieloze uitzicht ooit. Ik weet niet wat het was, maar ik heb me die dag echt niet nuttig kunnen maken en heb meer voor me uitgestaard dan dat ik bezig was met schoolopdrachten. Ook de laatste les kwam ik maar moeilijk door. Hmm.. ik denk dat ik toe ben aan wat vrije dagen!

's Avonds scrollde ik as usual weer voor de zoveelste keer door m'n Instagram timeline, tot ik dit schitterende lakje (Pearly Light Blue) van KIKO zag. NEED! Hij lijkt heel erg op mijn favo kleurtje van Essie (Saltwater Happy), maar omdat KIKO me qua nagellak zo goed bevalt is deze ook wel heel erg welkom!

Vrijdag stapte ik weer met frisse tegenzin in de trein voor mijn laatste dagje Uni voor ik een weekje vrij zou zijn. Ik nam een trein eerder om op tijd te zijn (je weet maar nooit hé..) om een schoolopdracht in te leveren.

Natuurlijk ging alles nu weer wèl volgens dienstregeling en was ik uiteindelijk ruim anderhalf uur te vroeg op school. Dan maar in de tussentijd wat blogjes lezen, eten en werken aan mijn verjaardagswishlist (morgen online trouwens!)

Toen ik thuiskwam stond er eindelijk iets op de planning waar ik al weeeeken ontzettend naar uitkeek: de kapper! Mijn haar was aan de punten heel erg dood en ik was me al sinds begin januari heel erg aan het storen aan dat het gewoon niet meer mooi zat. Dus eindelijk een fris geknipt en gezond kapsel, joepie!

's Avonds was het na een jaar weer tijd om mijn carnavalspakje de kast uit te trekken, en deze keer ging ik de eerste avond als stewardess. Brr, dat ging nog koud zijn op de fiets met die dunne panty aan (die overigens al meteen kapotging natuurlijk).


Aangekomen op het 'indrink'adresje speelden we wat spelletjes, kletsten we bij en werden er natuurlijk lekker veel foto's gemaakt met onze outfits. Ik realiseerde me dat ik echt nog even moest wennen aan heel het carnavalsgebeuren. Het idee dat ik die middag nog op school zat leek ook alweer een week geleden, haha!

Mijn eerste avond in de stad in een notendop? Complete chaos. Ik denk dat deze vrijdag de drukste ooit was in mijn stad. Overal lange rijen om binnen te komen, ellenlange wachttijden voor de wc's en een ongeorganiseerde bende op straat. En het feit dat ik 50 euro kwijtraakte, de hele tijd iedereen kwijt was en constant in de stress op en neer liep om een wc te zoeken hielp ook niet echt mee. Wel was het leuk dat ik weer heel veel oud collega's tegenkwam!

Zaterdag was ik gesloopt en kon ik pas rond 16.00 weer wat daglicht verdragen. Ik heb die hele dag eigenlijk niet veel meer gedaan en sloeg daarom het carnavalsavondje ook maar over.

Zondag zat ik weliswaar een beetje aan school(!) Ik werkte wat dingen bij voor een research paper en vatte een hoofdstukje samen. Niet heel veel, maar toch pluimpje voor mezelf dat ik dit tussen de carnavalsdagen heb kunnen doen!

De zondagavond van carnaval is bij mij al jaren favoriet, maar eigenlijk had ik geen flauw idee met wie ik die avond moest gaan. Gelukkig was er één vriendin heel enthousiast over mijn plan om een kroegentocht te houden en kon ik die zondag weer lekker naar een avondje feesten uitkijken; deze keer als Française!

We dronken eerst nog wat wijntjes bij haar thuis voor we de stad indoken. Overigens vond ik het ook wel eens leuk om al wat eerder dan 0.00 in de stad te zijn; op zondag is het in ieder geval niet zo achterlijk druk als de voorgaande dagen!

Deze avond in een notendop? GE-WEL-DIG! Ik heb die avond volgens mij 9 café's en discotheken bezocht en overal en nergens kwamen we wel mensen tegen. Zo ook deze gezamenlijke vriendin/oud-collega, midden in de menigte op straat. Superleuk!

Toen ik deze foto trouwens zag de volgende ochtend, schrok ik me echt kapot van het figuur op de achtergrond. Bleek het dus gewoon een enge poster te zijn, hahaha! Creeepyyy.

Op naar de laatste avond vanavond! Deze keer op de planning om lekker ouderwets met een heleboel oud-collega's te gaan, gezellig <3

Related posts

12 reacties

 1. Wat een super leuk overzicht en wat een prachtige vorm nagels heb je momenteel! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke week! Je carnavals outfits zijn zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ohh, ik had het enge figuur in de achtergrond nog niet gezien, maar schrok me rot de tweede keer... Wel echt superleuke foto's ��, hopelijk heb je je portie treinstoringen wel gehad voor de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij kan best stewardess worden, staat je ontzettend goed dat pak hahahha! oh 5,36 gaaaaap. ik heb ook erg moeite met 5:10 op te staan hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu ben ik ook wel benieuwd naar die carpaccio, haha. Jammie! Veel plezier nog vanavond met je laatste avondje carnavallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Kiko nagellak is echt mooi en je haar ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellig weekje met als toppunt carnaval vieren :) Béétje jammer alleen van die 50 euro :( Nooo! En fris geknipt haar is altijd zo fijn! Staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja Ns kan soms vervelend zijn. Leuke carnavalsoutfit (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezellig weekje heb je gehad! Je frisgeknipte coupe ziet er goed uit! Ik moet nodig ook een keertje gaan; mijn punten zijn morsdood. Leuke carnavalsoutfits!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke foto's! Wel erg balen van je trein, de NS kun je gewoon nooit vertrouwen... Je carnavalsoutfits vind ik echt heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een super leuk weekoverzicht. Wel balen van je trein, ik had afgelopen zondag ook echt mega pech met het OV.

  BeantwoordenVerwijderen