De ik-als-blogger-tag!

Yes, ze bestaan nog steeds: tags. Het is misschien dan wel een eeuwigheid geleden dat ik een tag invulde op mijn blog, maar doordat Joyce...

Yes, ze bestaan nog steeds: tags. Het is misschien dan wel een eeuwigheid geleden dat ik een tag invulde op mijn blog, maar doordat Joyce me onlangs tagde voor de 'Ik als blogger'-tag, had ik weer reden om er eentje te plaatsen. Lees dus snel verder als je benieuwd bent wat mijn beste moment om te bloggen is en waarom ik vind dat iedereen een blog zou moeten beginnen!


Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Eigenlijk echt overal, uit gesprekken die ik voer laat in de avond, als ik in de stad loop, als ik een leuk, nieuw, product heb gekocht, een kledingstuk heb ontvangen of als ik via Instagram, Tumblr of Facebook ineens nieuwe ideetjes heb opgedaan wat betreft foto's.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Qua drinken is het òf een megagrote Starbucks beker met water, of een klein kopje café latte of cappuccino van Senseo. Wat betreft eten kan het alles zijn: de lunch die ik op dat moment gemaakt heb, chips, chocolaatjes, koeken, ijs, mousse. Ehh.. zolang het maar niet gezond is merk ik al.

Als je een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar mee?
Toevallig had ik het laatst nog over mijn twee terugblikjes in mijn Friday's Five (klik), waarin ik eind 2015 en eind 2016 een lange brief schreef aan het afgelopen jaar, hoe ik alles heb ervaren en wat ik allemaal voor hoogte- en dieptepunten meemaakte. Ik schrijf die brief eigenlijk traditiegetrouw 30 of 31 december; het zijn toch vaak de dagen tussen kerst en oud en nieuw dat je niet heel veel doet, dus ik vind dat de uitgelegen kans om terug te blikken met een jaaroverzichtje!

Wat is het meest waardevolle wat je als blogger hebt geleerd?
Klinkt misschien diep, maar ik denk dat het acceptatie is. Ik heb er - en zit er nog steeds wel eens mee - heel erg moeite mee gehad over dat er maar weinig artikelen zijn die nog originaliteit bieden. Accepteren dat originaliteit ontzettend lastig is om te bereiken, maar je dit juist wel met een persoonlijke draai kunt behalen, heeft ervoor gezorgd dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds dagelijks met mijn blog bezig ben. Intussen al ruim 3.5 jaar!Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Ik ben koppig, want als ik 's middags foto's heb gemaakt wil ik er eigenlijk meteen een artikel bij maken. Meest slimme is natuurlijk - om met zo'n druk schema als ik - een voorraadje aan foto's te schieten zodat je er 's avonds als het donker is tekst bij kunt bedenken. Tegenwoordig probeer ik dat laatste wel meer te doen (ook voor Instagram maak ik een voorraad als ik tijd heb!), zodat ik lekker wat artikelen kan inplannen. Ik denk dat dit wel het meeste gebeurt in het weekend.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Lees vooral even dit artikeltje over mijn blog-goals :)

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Als het om iets heel persoonlijks gaat kan ik me wel eens drukmaken over hoe het wordt ontvangen en of ik het wel op de juiste manier heb verwoord, maar over het algemeen ben ik niet echt onzeker. Vaak zelfs trots op wat ik dan weer in elkaar heb gezet!

Heb je veel contact met collegabloggers?
Yes, met een aantal ben ik echt goede vriendinnen, en de rest van de (meeste) interactie gebeurt denk ik wel via Instagram en Twitter. Oh, en in de comments van blogs natuurlijk! Ik vind het persoonlijk altijd een superleuke gedachte dat meiden die een blog hebben ook daadwerkelijk vriendinnen van elkaar kunnen worden, puur omdat ze één grote, dezelfde interesse delen! <3Wat voor muziek of tv-zender heb jij het liefst aan onder het bloggen?
Hmm, eigenlijk geen. Ik werk het liefst in alle stilte, dat heb ik ook met schoolopdrachten. Maar als ik dan toevallig iets van muziek op de achtergrond heb staan, is het vast YouTube dat ik vergeten ben weg te klikken, haha!

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Logisch: in het weekend! Want dan heb ik ook de meeste tijd om te bloggen, foto's te maken en artikeltjes uit te schrijven. Maar ook heel af en toe doordeweeks als ik afleiding van school wil 's avonds komt het nog wel eens voor..

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Haha, toevallig ook hierover een artikeltje gemaakt (zie vraag nummertje 3)

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Niets 'moet' natuurlijk; je moet het alleen doen als je echt een grote passie hebt voor fotograferen, dingen uitproberen en je gedachten opschrijven en je het ook niet erg vind om er veel tijd van je week of dag aan kwijt te zijn om iets in elkaar te zetten waar jij compleet achter staat. Zolang je dat gevoel hebt, en je echt tevreden en trots bent met wat je publiceert, zou ik het zeker doen!

Ik daag Evelien uit om ook deze tag in te vullen!

Related posts

12 reacties

 1. Super leuk artikel!
  Ik shoot ook vaak al veel foto's vooruit zodat ik een voorraadje heb!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag zeg!
  Super leuk om deze vragen allemaal te beantwoorden, ik herken het heel erg dat je er gelijk een artikel bij wilt schrijven, heb ik ook altijd haha!
  Leuk! Ik ga hem ook invullen.

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag! Tof om je antwoorden te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je leuk ingevuld! Ik probeer op zaterdag – want dan ben ik alleen thuis en kijkt m'n vriend niet op m'n vingers, haha – een voorraadje foto's te maken waarmee ik de rest van de week aan de slag kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tag! Ik herken een hele hoop dingen wel: artikel schrijven bij een net gemaakte foto, haha. Hier nog zo een!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb deze tag ook ingevuld en ik vind hem ook zo leuk! erg leuke antwoorden heb je gegeven X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De ''ik als blogger'' tag blijf ik de leukste vinden. Je hebt hem leuk ingevuld! Acceptatie is wel herkenbaar. Bijna alles is inmiddels wel zo'n beetje al gedaan in het blogwereldje. En ik herken mij ook wel in het foto's maken en daarna meteen willen schrijven haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tag dit, interessant om te lezen hoe andere bloggers dat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om een inzicht te krijgen in jouw leven als blogger! En ongezonde snacks 4 life ����

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Yaaaay, wat heb je hem leuk ingevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke tag! Grappig om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier een blog ritme en artikelen maakt!

  BeantwoordenVerwijderen