La vie de Daphne - Macarons, Gourmetten & Vakantie geboekt

Een weekje met ietsje meer foto's, en ook iets meer héle leuke dingen in het vooruitzicht. Gisteren legden mijn vriend en ik nameli...

Een weekje met ietsje meer foto's, en ook iets meer héle leuke dingen in het vooruitzicht. Gisteren legden mijn vriend en ik namelijk onze zomervakantie vast. Ook heb ik deze week weer wat uurtjes gewerkt in de library, kreeg ik superveel carnavals-herinneringen en heb ik zelfs lekker kerstachtig gegourmet!


Na zondagavond iets te laat te zijn gaan slapen door het spontaan krijgen van hele leuke vakantie-ideetjes, ging de wekker weer iets vroeger dan ik hoopte. Maar goed, ik vind het in ieder geval superleuk dat de zomervakantie met mijn vriend steeds meer vorm gaat krijgen. Eind deze week hopen we te kunnen boeken!

Ook al had ik maar één lesje van een uur en drie kwartier, toch forceerde ik mezelf om nog wat uurtjes in de Library te gaan werken. Er stond namelijk best een grote opdracht op het programma, waarmee ik alvast een start wilde maken. Alleen wel een beetje jammer dat de fijne stilte steeds verstoord werd door de nieuwbouw van de Universiteit een stukje verderop.. (letterlijk de hele bibliotheek trilde)

Dinsdag kwam het artikeltje online van mijn gewonnen Paris pins van Costes. Ik denk dat ik mijn spijkerjasje deze week toch echt een keertje ga aandoen met een aantal van die pins erop. Ziet er superleuk uit!

Omdat mijn reisadvies die middag gecanceld werd door grote vertraging, ging ik eens een keer niet via Breda naar huis, maar via Tilburg. Onderweg bleek alleen dat de vertraging gewoon al verholpen was.. voor niks dus verder gereisd. Maar ach, ik verloor er gelukkig geen reistijd op èn ik kwam weer eens op een ander station!

Thuis kon ik wel een lekker kopje koffie gebruiken. Mijn absolute favourite? Cafe Latte van Senseo! Het is niet een heel groot kopje, maar ooohhh zo lekker!

Die middag had ik tijd om nog wat foto's voor mijn Instagram/blog te maken en plaatste ik diezelfde avond deze foto van al mijn blushes op mijn Instagram. Wauw, het zijn er toch nog ietsje meer dan ik dacht! En er zitten ook heel erg veel grote favorieten bij <3

Vorige week was ook de week waarin ik volop Facebook-herinneringen en berichtjes in Timehop kreeg van carnaval vorig jaar. Ook carnaval 2017 komt weer steeds dichterbij: vanaf 24 februari is het weer 5 dagen één en al gekkenhuis! Ik weet alleen niet of ik nog zo uitbundig ga carnavallen zoals voorgaande jaren, maar ik zal mezelf vast wel weer een keer hijsen in mijn Stewardess- of Franse outfit!

Tijd voor een ander kleurtje op mijn nagels. Na wekenlang een nude tintje vond ik donkerblauw weer wel een mooie afwisseling. Overigens heb ik de afgelopen dagen opgemerkt dat ik heel erg veel kleding heb in precies die kleur!

Donderdag gaat de wekker altijd op z'n vroegst, al was het deze keer een uurtje later dan normaal. Poeh... het idee dat dit vanaf aanstaande donderdag weer om 6.00 uur is maakt me nu al moe...

Vroeg in de trein, op naar de Uni dus. Een ochtendje presentaties luisteren stond op de planning, met daarna meteen een lesje erachteraan. Ik hoopte stiekem dat er nog wat tijd tussen beide vakken in zat, zodat ik nog bij de studentenadministratie het één en ander kon regelen wat betreft collegegeld. 

Gelukkig was die tijd er, en achteraf had ik die ook hard nodig! Waar het om ging? Een aantal medestudenten en ik hebben ons uitgeschreven voor de premaster. Niet meer dan normaal, als de Universiteitswebsite dit aangeeft èn je gewoon de premaster al gehaald hebt. Het is immers niet de bedoeling dat je dubbel ingeschreven staat voor een opleiding. Wat blijkt nou? Studenten die zich nog niet hebben uitgeschreven (of het zelfs zijn 'vergeten'), ontvangen een heel groot bedrag aan korting, en de mensen die zich dus netjes volgens de regels hebben uitgeschreven, zijn dus de sjaak en betalen de volle mep aan collegegeld. Héél oneerlijk (+ bizar + stom + ik heb er geen woorden voor) en we hopen er met een aantal mensen echt nog iets aan te kunnen doen!

Door dit geregel was ik zo ontdaan dat ik de laatste les toch maar skipte en lekker om een uurtje of half 1 de trein naar huis pakte. De koffie was weer érg nodig.

Vrijdag, eindelijk de laatste dag van de week. Hoewel ik eigenlijk liever niet voor één lesje naar school wilde gaan, blijkt deze verplicht te zijn en moet ik toch daadwerkelijk al mijn moed en zin bij elkaar rapen om de deur uit te gaan. Gelukkig had ik nog een hele ochtend voor een wat uitgebreidere make-uplook.

Ik hou ervan als ik pas om 11.27 de trein heb. Superrustig!

Na school rustte ik even uit, toen er weer een pakketje van Etos binnenkwam. In het doosje vond ik een aantal borstels en kammetjes: komt altijd van pas! (en mijn cheap-ass borstel was stiekem echt een beetje aan vervanging toe)

Rond etenstijd begon het ineens te sneeuwen, maar die avond had ik nog afgesproken met drie vriendinnen om te gaan drinken. Na wat over- en weer geregel, kregen we het voor elkaar om met z'n allen met de auto te gaan. En wat hoort er bij sneeuwval? Een warme chocomel met slagroom natuurlijk!

Na de chocomel en een verse muntthee vond ik toch dat ik het weekend wel een beetje mocht inluiden met een wijntje. Ook bestelden we er wat snacks bij (ideale combi overigens; alcohol en snacks, haha!), maar toen ik net twee slokjes wijn op had en een snackje wilde pakken, gooide ik 'het glas vol over mezelf heen. Eindresultaat? Rok en panty zeiknat, een ontzettend zure wijngeur en en een ijskoude, chagrijnige ik. Dat was een duur wijntje laten we maar zeggen..

De volgende ochtend wilde ik uitslapen, maar dat mislukte natuurlijk compleet. Mijn ritme is weer helemaal into-school en ook op deze vrije zaterdagochtend stond ik vroeg naast mijn bed. Ik deed de gordijnen open en... zag weer een witte wereld. Echt.. de afgelopen dagen heeft het superveel gesneeuwd, waarna het meteen weer weg was, en zo nog twee keer dit riedeltje. Gek land toch eigenlijk..

Midden op de dag reisde ik af naar Breda om lekker een dagje bij mijn vriend te zijn. Ik had vooruit gewerkt wat betreft mijn schoolopdrachten, zodat ik zorgeloos eens even een weekendje weg kon. 's Avonds hadden we plannen om lekker te gaan gourmetten. We maakten een overheerlijke salade, bakten stokbrood af en maakten een schaal met garnalen, zalm en hamburgers: het leek net weer eventjes kerst!

Na bijna 2 uur samen tafelen dronken we nog een glaasje wijn samen op de bank en keken we All You Need is Love (ja.. het leek ECHT kerst, haha!). Na een tijdje bleek vriendlief ineens zelf een verrassing voor me te hebben..

.. met een verhaaltje erbij dat we allebei helemaal niets met Valentijn hebben en het eigenlijk bedoeld was voor ons halfjaartje samen drie dagen later, kreeg ik een ontzettend mooie bos rozen èn een doosje macarons. Hoe lief is dit!!!? <3

Zondagochtend was het eindelijk zo ver: de vakantie boeken! De stad stond al vast, maar nu nog de vlucht en het hotel. Na twee uurtjes hakten we dan de knoop door: vanaf eind juli zijn we tien daagjes te vinden in het mooie Malaga! <3 Ook zijn we erg tevreden met onze hotelkeuze; na het lezen van wat reviews was er niet eens iets negatiefs te vinden!

Naast ons tiendaagse tripje naar deze Spaanse stad hadden we de zondag ervoor ook al wat andere plannen opgedaan voor het bezoeken van een 'tweede' Spaanse stad. Meer daarover vertel ik jullie in een apart artikeltje. Ik ben in ieder geval ontzettend happy dat het eindelijk vast staat en we nu iets hebben om naar uit te kijken. Laat die zomervakantie nu maar komen!

Related posts

9 reacties

 1. Leuk! Ik ben vorig jaar naar malaga geweest en vond het erg mooi daar!
  Ook super tof dat je die pins hebt gewonnen bij Costes! Ik ben heel benieuwd hoe t op je spijkerjasje staat ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat een leuke plannen voor de zomer. Ben benieuwd naar de tweede Spaanse stad maar Malaga alleen al lijkt me echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die macarons! Je pins vind ik ook onwijs leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk vooruitzicht, vakantie naar Malaga! Die macarons zien er mega lekker uit trouwens. Jummy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat jullie een vakantie hebben geboekt! Wat ontzettend raar van het collegegeld voor je master, hopelijk komt dat goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat jullie een vakantie hebben geboekt! Altijd leuk om naar zoiets uit te kijken :) Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh wat heb je toch weer leuke foto's gedeeld en oh ik moet mijn vakantie nog helemaal uitstippelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Malaga is echt heel erg leuk. Je moet ook eens naar de stad toe gaan. Hebben ze ook een kiko en the body shop :) oh en ja daar hebben ze ook een primark

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk weekje weer! Ik blijf die verrassing van Glenn superlief vinden hihi. En een beetje Kerst in februari kan gewoon hoor, haha!

  BeantwoordenVerwijderen