Friday's Five: 5 items die iedere man in zijn kast zou moeten hebben + WIN!

Hey daar! Welkom bij mijn allernieuwste rubriek 'Friday's Five', waarbij ik iedere vrijdag 5 favorieten uitlicht, of juist 5 ...

Hey daar! Welkom bij mijn allernieuwste rubriek 'Friday's Five', waarbij ik iedere vrijdag 5 favorieten uitlicht, of juist 5 dingen die me bezighouden, 5 nummers waar ik veel naar luister, 5 vakantiebestemmingen waar ik naartoe wil of juist 5 dingen die ik nog op mijn wish list heb staan. Maar vandaag begin ik met iets heel anders, namelijk: 5 items die iedere man in zijn kast zou moeten hebben!

Zwarte of donkergrijze jeans
Yup, de 'blauwe' denim in allerlei kleurtonen en met of zonder lichte plekken of scheuren kennen we inmiddels wel. Wat een mooie toevoeging hierop zou zijn, is - vind ik - een mooi paar zwarte of donkergrijze jeans. Is daarentegen niet alleen met heel veel kleuren te combineren, maar zo kun je je combi van zwarte trui of overhemd met blauwe broek ook eens omdraaien. Ik vind het zelf ook ontzettend mooi om een donkerblauw shirt of overhemd met een grijze of zwarte jeans te zien!

Geklede schoenen
Ook naast alle tientallen sneakers vind ik dat iedere man in zijn garderobe een paar nette schoenen moet hebben staan. Het kan even een investering zijn, maar voor wat nettere gelegenheden (diploma-uitreiking, etentjes, verjaardagen, Kerst en Pasen of juist je werk) vind ik geklede schoenen écht een goede toevoeging. Zelf ben ik vooral weg van suède, maar een goede leren schoen kan ook al heel veel doen voor een outfit. Het zal even wennen zijn wanneer je gewend bent om het dagelijks leven door te komen op je sneakers, maar uiteindelijk maak je een outfit er wèl heel stijlvol mee (en ziet het er meteen wat serieuzer uit).

Colbert of getailleerd jasje
Om nog maar even op die bijzondere gelegenheden door te gaan, vind ik een colbert ook echt onmisbaar in de kledingkast van een man. Onder het mom van 'je weet maar nooit waar je het voor nodig hebt' (bruiloften, je afstudeerzitting, een belangrijke presentatie of pitch voor een bedrijf of juist een sollicitatiegesprek), is een jasje een absolute must have voor iedere man. Daarnaast vind ik het ook gewoon altijd heel veel goeds doen voor iemands figuur. Win-win dus!

Horloge
Ik vind persoonlijk dat een horloge een outfit ècht kan afmaken; het brengt wat stoers, of geeft juist een ontzettend klassieke touch aan een wat simpelere look. Een horloge staat daarnaast wat serieuzer, kan heel opvallend zijn maar ook juist weer heel subtiel: je kunt er echt onwijs veel kanten ermee op! Absoluut een onmisbaar item voor iedere man; en gelukkig zijn er ook talloze soorten, maten en kleuren te vinden, dus voor ieder wat wils!


Een goed overhemd
Het laatste, misschien wel meest belangrijke item die iedere man in zijn kast zou moeten hebben is een goed overhemd. Hou hierbij vooral rekening met de pasvorm van een overhemd; oftewel 'wat past het beste bij je lichaam?' Zo kan dit variëren van overhemden met een slim fit pasvorm tot zeer getailleerd; het is maar net waar je jezelf het lekkerst in voelt. Mist jouw vriend, (stief)vader, broer, neef, oom, buurman of goede vriend nu echt een goed passend overhemd in zijn garderobe? Dan heb ik héél leuk nieuws: ik mag er namelijk eentje weggeven! Je mag kiezen uit één van de Calvin Klein overhemden op hemdvoorhem.nl! Of het nu mooi grijs, lichtblauw, met een subtiel streepje of juist wit is: met zo'n overhemd zit je in ieder geval altijd goed (en geef toe dames, het is stiekem ook wel heel erg leuk om een man in overhemd te zien, toch?)

Wat moet je doen om te winnen?
Eigenlijk niet zoveel, want je hoeft alleen maar te reageren welke van de overhemden uit de CK-collectie je het allermooiste vind én me te volgen op Instagram (@laviededaphne) En wie weet kun jij een man in je omgeving binnenkort heel erg gaan verrassen! De winactie loopt tot en met zondag 12 februari. Good luck :)

Related posts

15 reacties

 1. Ahhh zo'n leuke winactie! Ik vind overhemden zo mooi, en vooral bij mijn lover hihi <3
  Ik ben de dag na valentijnsdag twee en een halfjaartje samen, en wil hem graag verrassen met een hartjes ballon, champagne en chocolaatjes. Maar een overhemd als cadeau er bij geven zou helemaal super leuk zijn! Ik vind de lichtblauwe heel erg mooi, calvin klein cannes.
  Ik volg je ook al op instagram! <3

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke winactie, ideaal met Valentijnsdag voor de deur! Ik kan mijn vader hier in ieder geval héél erg mee verrassen, voor zijn werk draagt hij iedere dag een pak en dus een mooi overhemd eronder. Perfect combi! Mijn voorkeur gaat uit naar de lichtblauwe slim fit van Calvin Klein en uiteraard volg ik je al mega lang op Instagram. Fingers crossed! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze winactie komt goed uit met valentijsdag! Mijn vriend draagt vaak een blouse voor zn werk dus ik zou graag een mooi lichtblauw fitted Calvin Klein overhemd voor hem winnen <3 Ik volg je al op instagram!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk leuk! Ik doe graag mee voor mijn vriend en dan graag voor Calvin Klein Slim Fit overhemd (Bari), wit. Wit is altijd goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuke rubriek en natuurlijk een leuke winactie! Ik doe dan ook graag mee! Op instagram volg ik je natuurlijk allang. Ik denk dat dit overhemd (https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-slim-fit-overhemd-norwich-grijs-met-stipje-K30K300071-065) fantastisch gaat staan bij mijn vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke nieuwe rubriek Daphne! Ik ben het eens met dit lijstje. Jammer genoeg is mijn vriend zo'n iemand die aantrekt wat het meest dichtbij ligt.. haha! Ik doe ook bij jou mee. Ik vind de Slim Fit in de kleur taupe heel mooi, die zou mijn vriend echt goed staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn man loopt voor zijn werk altijd strak in pak. Heb ik even mazzel want daar heb ik echt een zwak voor haha. Leuke winactie. Ik sla hem over maar ik wil de rest wel succes wensen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke actie. Ik weet hier wel een gegadigde voor. Mijn keuze: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-fitted-overhemd-cannes-zwart.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha yess!! Dit is top. :) Mijn lover heeft binnenkort z'n diploma-uitreiking en ik krijg altijd hartoogjes als hij een blouse aandoet. Momenteel heeft ie alleen een witte waardoor ik 'm met make up niet meer durf te knuffelen; een donkerdere kleur in de collectie is gewenst. (https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-fitted-overhemd-cannes-zwart). En anders ook vriendjes. X je FANGIRL! 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een super leuke nieuwe rubriek! Ik ben echt benieuwd naar wat nog allemaal komen gaat op vrijdag. Ik doe graag mee met je winactie. Zo leuk om dit aan mn vriend cadeau te doen. Dit zou een super leuke verassing zijn met valentijnsdag omdat die dit echt nooit zou verwachten denk ik. Dit vind ik echt een hele mooie; https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-fitted-overhemd-cannes-zwart. Ik volg je op instagram onder de naam chantalledion.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi zijn ze, hè? Ik doe heel graag mee voor mijn man, die kan ik met https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-fitted-overhemd-cannes-nacht-blauw vast flink verrassen! paramara1982@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah leuk! Mijn man staat licht blauw wel heel mooi. En fitted past denk ik wel t mooist. Mijn mail is sabrina at denklicht punt nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaah wat een ontzettend leuke rubriek! Ik kijk nu al uit naar de rest van je ideetjes. Natuurlijk ga ik voor vriendlief meedoen aan de winactie, want ik zou het heel leuk vinden om hem te verwennen met een nieuw overhemd! Hij draagt ze altijd erg graag. Ik vind de Calvin Klein Fitted overhemd (Rome), Blue het allermooist, hihihi. Duimen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk om te lezen, echt een leuk rubriek! Ik doe ik zeker graag mee aan jou witactie, en daarbij volgde ik jou Instagram al. Voor mijn vriend/verloofd doe ik graag mee, om hem te verwennen met een prachtig nieuw overhemd. Hij draagt ze altijd graag, en deze: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-slim-fit-overhemd-bari-nacht-blauw , zou hem daarom heel mooi staan ^^ Liefs Gea. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat gaaf! Mooie collectie overhemden. Ik vind het overhemd met de puntjes heel mooi. https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-fitted-overhemd-rome-blue-k30k300383-400
  Ik volg je op Instagram.

  BeantwoordenVerwijderen