Paris Street Style: A Guide to Effortless Chic

De stijl van een echte Parisienne: hoe ziet die er eigenlijk uit? En hoe zorg je ervoor dat ook jij alle items die zij draagt flawless ku...

De stijl van een echte Parisienne: hoe ziet die er eigenlijk uit? En hoe zorg je ervoor dat ook jij alle items die zij draagt flawless kunt combineren in een 'effortless chic' look? Dit en nog veel meer stijladviezen zijn te vinden in het boek Paris Street Style: dé gids op het gebied van de garderobe van een Parisienne. Vandaag een review over dit boek!

Schrijfsters van Paris Street Style, Isabelle Thomas en Frédérique Veysset, hebben beide een achtergrond in de fashion- en stylingwereld. Zo is Isabelle ook beheerder van Franse modeblog Mode Personel(le), waar ze vooral schrijft over het ontdekken van een eigen stijl, het ontwikkelen van het gevoel voor mode en haar eigen ideeen omtrent fashion deelt. Frédérique is het andere creatieve brein achter dit boek; zij fotografeert zowel fashion als portretten, maar houdt ook een blog bij (dandyblog.com), waar je alles vindt over 'urban fashion style.' A good mix of both worlds dus: hier kan al weinig meer misgaan als het om een styleguide gaat! 

Zoals de naam al zegt, geeft dit boek een kijkje in de Franse mode. Naast deze editie, zijn er ook Street Style-boeken uit dezelfde reeks uitgebracht van Berlijn en Brooklyn. Hopelijk many more to come, want op voorhand wist ik dat dit ontzettend leuk geschreven, inspirerende boeken zijn vol met tips en tricks over stijl, essentials en kleding met een twist. 


Het boek bevat talloze illustraties en foto's waarop te zien is hoe 'de Parisienne op straat' prints en materialen combineert, maar ook hoe zij de basic items uit haar garderobe laat zien. Main point van het verhaal is: 'don't overdo it.' De Franse stijl is minimalistisch: het ziet eruit alsof je weinig moeite hebt gedaan ('effortless chic'), maar is toch geraffineerd. Oog voor detail uit zich in de perfect gekozen handtas, een mooie glitterende schoen of juist een opvallende designer zonnebril. Maar always keep it simple (with a twist).


Her en der vindt je in dit boek ook interviews met designers, trendsetters, mensen die werken bij grote modemerken, opkomende merkbedenkers, fashion editors en andere invloedrijke mensen in de modewereld in Parijs en Frankrijk. Allen geven zij een definitie en advies op de Franse stijl, het algehele modebeeld in Parijs, welke kledingstukken men écht moet bezitten en hoe vrouwen zich meer bewust kunnen zijn van (het ontwikkelen van) hun kledingstijl. Allemaal ontzettend gevarieerde en interessante interviews die je constant meenemen door de wondere, minimalistische wereld die 'Parisian fashion' heet.


Tips over het combineren van printjespanty's (HEY *raises hand*), felgekleurde accessoires, denim, die net wat te dure designertas of juist wat goedkopere (ik noem het liever: betaalbare) items worden daarnaast in meerdere hoofdstukken uitgebreid besproken. Alles met maar één doel: een look creëren die stylish, classy en tegelijk sophisticated is. 


Ook basic items uit je garderobe worden besproken, zoals wat nu eigenlijk écht het nut is van de LBD, of het nodig is om een peperduur design-item te bezitten en de beperkingen die je leeftijd kunnen hebben op je kledingstijl. Ook worden de beste tips gegeven wat betreft het scoren van tweedehands kleding: het hoeft namelijk helemaal geen taboe te zijn om mooie items aan te schaffen die al een verleden hebben gehad! 

Het boek sluit af met een aantal fijne adresjes in iedere fashionable wijk in Parijs die Isabelle en Frédérique aanbevelen op het gebied van lekker lunchen, drinken, dineren en shoppen. Ik kende uit dit lijstje alleen nog maar de leuke conceptstore 'Merci', maar ik denk dat ik tijdens mijn volgende tripje naar Parijs dit boek er echt maar eens bij ga pakken!

Echt weer zo'n typisch boek voor de fashionliefhebber, en dan met name de echte Parijs-fan zoals ik. Leuk feitje is ook dat de schrijfsters een vervolg op dit boek hebben uitgebracht, namelijk Paris Street Style: Shoes, die - de naam zegt het al - ontzettend veel inspiratie geeft op het gebied van schoenen voor elke gelegenheid. Met illustraties, foto's en een shopping gids krijg je een kijkje in hoe Parisiennes schoenen gebruiken als dé toevoeging op hun eigen stijl. 'It's a tribute to shoes' (some might say)


Paris Street Style: A Guide To Effortless Chic is op dit moment te koop op o.a. bol.com voor €15.00!

Related posts

7 reacties

 1. Aaah wat een ontzettend leuk boek! Ik heb hem al een paar keer ergens zien liggen en hij sprak me elke keer al aan. Nu weet ik zeker dat ik hem op mijn verjaardagslijstje ga zetten *hinthint*.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk boek! Ik heb hem ook wel eens zien liggen en stiekem wil ik hem nog steeds kopen. Gewoon om te hebben :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt mij echt een heel leuk boek! Ik ben gek op dit soort leuke boeken.
  Ik ga hem snel eens bestellen! Wil hem nu wel heel graag hihi.

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt me echt een fijn koffieboek. Hij ziet er ook prachtig uit. Ik vind het vooral leuk dat het er niet alleen standaard tips worden genoemd maar ook het aanschaffen van tweedehandskleding. Ik heb zelf het boek 'Style' van Lauren Conrad en hoewel ik het een leuk boek vind, lees ik geen nieuwe informatie. Deze lijkt me ook heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt mij een superleuk boek! Ik hoop dat ze in de toekomst ook zo'n boek zullen maken van Amsterdam :)

  BeantwoordenVerwijderen