Zomervakantie-ideetjes

Zomer: het is nog ontzettend ver weg en ik kan er voor nu alleen nog maar over dromen, maar het is nu wel weer zo'n beetje de tijd van...

Zomer: het is nog ontzettend ver weg en ik kan er voor nu alleen nog maar over dromen, maar het is nu wel weer zo'n beetje de tijd van het jaar om een zomervakantie te gaan plannen. Vorig jaar ben ik eigenlijk niet echt weggeweest (op Parijs in juni en Maastricht in augustus na), en dit jaar wil ik samen met mijn vriend voor het allereerst 'echt' op vakantie. Ik zette alvast wat ideeën op een rij.

Faro
Ik moet toegeven dat ik nog helemaal niet zoveel over deze stad heb gehoord, maar dat vind ik juist superleuk (ik HOU van de wat 'onbekendere' en niet zo voor de hand liggende bestemmingen). Zelf ben ik nog nooit in Portugal geweest, maar Faro lijkt me de ideale combinatie van cultuur, lekker een paar dagen naar het strand, eten en drinken op terrasjes en hier en daar een beetje winkelen. Ook heb ik al veel gelezen over dat de stad rustig is en een hele mooie omgeving met veel natuur heeft. Overigens schijnt het zonnetje er lekker vaak en dat is iets waar ik zéker naar uitkijk nu de temperaturen op dit moment rond het vriespunt liggen. Dit is dan ook een héle grote kanshebber op ons lijstje. Is er al eens iemand van jullie heen geweest?

Malta
Ook over Malta heb ik ontzettend veel leuke en goede dingen gehoord. Een vriendin van me is er vorige zomer heen geweest en was héél erg te spreken over de budgetprijzen op Malta. Helaas is de reis ernaartoe een stuk prijziger, haha! Dit kleine eilandje recht onder Italië heeft daarentegen wel genoeg te bieden: een prachtige haven, een bruisend uitgaansgebied (met waarschijnlijk dus ook heel veel leuke terrasjes en restaurantjes) en ook weer genoeg te bezichtigen. Je kunt er zelfs naar het eilandje boven Malta varen om nog een beetje dat 'eilandhop'-gevoel te krijgen.

Grieks eiland
Er zijn echt honderden Griekse eilandjes waar je uit kunt kiezen, en omdat ik zelf nog nooit in Griekenland ben geweest (en dat nog stiekem toch nog steeds op mijn travel-bucketlist heb staan), staat ook deze bestemming op ons ideeën-lijstje. Ik ben al jaren fan van Santorini, maar ik heb onlangs gehoord dat het best tegenvalt om op zo'n berg te zitten en dat het alleen heel mooi is op foto's (zo werd me ook verteld dat terrasjes overvol zaten en stranden enorm vervuild..) Ook Corfu is al aanbevolen door één van mijn klasgenootjes, omdat het een héle mooie blauwe zee, mooie natuur, en gezellig centrum heeft. Een ander idee zou natuurlijk eiland-hoppen zijn waarbij je verschillende (kleinere of juist grotere) eilandjes aandoet. Moet mezelf er nog even in verdiepen, maar wellicht heeft één van jullie er al ervaring mee! Let me know :)

Malaga
Deze stad heb ik al vaker overwogen voor een vakantie, omdat ik de combi van strand-stad-cultuur (heb je 't inmiddels al door? :P) écht heel fijn vind. De veelzijdigheid van zon en activiteiten ondernemen houdt me toch meer bezig dan alle dagen op het strand vertoeven. Omdat mijn vakantie in Valencia ooit zo goed is bevallen met overheerlijke tapas, fietstochtjes, cultuur en shop- en strandtripjes en Malaga iets soortgelijks zou kunnen bieden, lijkt het me onwijs leuk om naar dit Zuidelijke stukje van Spanje af te reizen.

Andere steden en gebieden die inmiddels ook voorbij zijn gekomen zijn Porto (Portugal), Mallorca, Corsica (Frankrijk) en Sardinië (Italië). Genoeg ideetjes opgedaan al dus; alleen nu nog de knoop doorhakken en écht boeken. Ik ben benieuwd waar ik over een paar maanden samen met mijn vriend naartoe zal vliegen! En als je één van bovenstaande gebieden al eens hebt bezocht: laat me vooral in de reacties weten hoe het was!

Related posts

12 reacties

 1. Een Grieks eiland zou ik ook wel willen, het schijnt daar heel mooi te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo hallo, op elke blog lees ik nu leuke dingen die je kan doen in de winter en Daphne komt met zomervakantie ideeën, hahah. Lekker dit! Zelf zou ik heel graag naar een Grieks eiland willen. Twee jaar geleden was ik in Santorini en het is zó mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke ideetjes! Ben benieuwd wat uiteindelijk de definitieve bestemming wordt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een heerlijk artikel! Zo krijg ik zoveel zin in de zomer, en dus ook zoveel zin in een vakantie. Ik weet nog niet waar ik naar toe wil, maar een grieks eiland of naar een spaans eiland lijkt me toch wel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tijdens mijn cruise ga ik naar Malta, ben benieuwd hoe het daar is! Corfu moet idd ook erg mooi zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WANNEER GAAN WE !? Oh wacht... met je vriend ;) Hihi hele toffe locaties lijkt me <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk he zo'n vakantiebestemming uitzoeken? Ik ben daar ook flink mee bezig en ik denk dat het Gran Canaria wordt. Qua Griekse eilanden ben ik alleen een keer op Kreta geweest en dat was heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad de perfecte tijd om vast al rond te gaan kijken. Zelf zou ik wel naar Griekenland willen de cultuur lijkt me mooi en het eten lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah nu heb ik ook zin om de zomervakantie te gaan boeken. Je moet echt ook een keer naar het Gardameer (Italië) gaan hoor! Supermooie omgeving, dichtbij Verona en outletcentra en de stadjes zijn gewoon ontzettend gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh, jammer dat over Santorini! Was wel echt nummer 1 op mijn lijstje eigenlijk. Maar andere eilanden leuke me ook wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke bestemmingen allemaal! Ik ben vorig jaar naar Cyprus geweest en dat vond ik echt helemaal geweldig. Al is het in het hoogseizoen wel prijzig heb ik gezien...

  BeantwoordenVerwijderen