The Body Shop Down To Earth Eyeshadow Palette

Een tijdje geleden deed mijn moeder via Facebook mee aan een winactie waarbij ze dit mooie Down To Earth Eyeshadow Palette van The Body S...

Een tijdje geleden deed mijn moeder via Facebook mee aan een winactie waarbij ze dit mooie Down To Earth Eyeshadow Palette van The Body Shop kon winnen. En guess what? Ze won! Omdat ze zelf eigenlijk niet echt iets met oogschaduw doet, gaf ze dit palette aan mij. En vandaag schrijf ik er een uitgebreide review over!


Yes, naast alle fijne body butters, douche gels en scrubs heeft The Body Shop ook al een hele tijd make-up in hun assortiment. Zelf heb ik nog nooit eerder iets uit deze collectie geprobeerd, dus ik was dan ook des te benieuwd naar de kwaliteit ervan. Dit Down To Earth Palette bestaat uit zowel matte, glanzende en shimmery glitterkleurtjes in allerlei aardetinten: voor ieder wat wils dus! En voor mij héél fijn, want ik heb deze kleurtjes (beige, goud, bruin, grijs, paars) het allerliefst!


In de kartonnen verpakking zit het echte palette; ik voel me meteen alsof ik iets best wel kostbaars in mijn handen heb. Sterker nog, ik heb nog nooit eerder zo'n palette (buiten die van Make-Up Revolution dan) in zo'n 'chique' doosje gehad! Op de achterkant staat overigens dat je de oogschaduws zowel nat als droog kunt aanbrengen en dat ieder kleurtje is verrijkt met Sesam en Babassu olien - interesting!

Ook belooft het palette nog iets anders: de oogschaduws kruimelen niet, gaan niet in de lijntjes van je ogen zitten én zijn goed met elkaar te blenden. Nou, als dit geen droompalette is weet ik het ook niet meer. Het begint in ieder geval dus al heel positief: een uitgebreide omschrijving, mooie verpakking en hele verrassende veelzijdigheid van finishes. 


Als ik de kleuren uit het palette bekijk, zie ik twee kleuren die bedoeld zijn als highlighter, een matte bruintint, een iets donkerdere shimmery bruintint, een lichtpaarse (bijna grijze) glanzende kleur, daarnaast een donkerpaarse glitterkleur, een grijze glanzende tint en een donkerblauwe, matte tint. Het verschil tussen 'glanzend' en 'glitter' is moeilijk te zien, dus ik ga er maar vanuit dat The Body Shop hier ongeveer hetzelfde mee bedoelt. 

Met de swatches is ook niets mis, al merk ik dat de matte kleurtjes (Sahara Dune en Peru Clay) best licht zijn en weinig pigment bevatten. Aztec Gold en Kilimanjaro Rock zijn allebei weer wel supermooi én hebben een mooie glanzende finish. I like!

Over de andere vier uit het palette ben ik meteen heel erg enthousiast: wat een pigment! Provence Ochre is een beetje een hele lichte paarsbruine tint met glitters, Bengal Granite had ik iets donkerder paars verwacht maar oogt bruin, Zawar Zinc had ik grijs verwacht maar lijkt meer op goud en Black Canyon Onyx is - zoals de naam al zegt - meer zwartgrijs dan heel donkerblauw. Ligt er denk ik maar net aan wat voor licht je erop schijnt. 


Hoe enthousiast ik eigenlijk over alle eigenschappen, beloftes en pigment ook was, hoe teleurstellend ik uiteindelijk het eindresultaat vond. Ik heb zelfs twee keer een hele look opnieuw geprobeerd, maar ik kwam eigenlijk maar tot één conclusie: de kleuren blenden juist té goed met elkaar, waardoor je niet meer kunt zien welke je hebt gebruikt. Even voor de vorm: ik gebruikte Peru Clay, KilimanJaro Rock, Bengal Granite en Provence Ochre en heb de bovenkant geprobeerd te blenden met Sahara Dune. Echt, ik heb heel veel geprobeerd (ook qua oogschaduwkwasten), maar het lijkt in mijn ooglook net alsof ik zwaar ben uitgeschoten met mijn kwast en er maar één kleur op mijn oog zit. Ook had ik wel wat last van fall-out, zelfs als ik de kleuren nat aanbracht. Best teleurstellend na de hoge verwachtingen die ik had dus!


De verpakking, de kleuren, het pigment: allemaal toppers. Maar een goede, toonbare look ermee maken is toch pretty difficult. Dit ging me een heel stuk beter af met mijn MUA palettes of mijn review laatst van het Make-Up Revolution Palette; en ja, dat is best bijzonder voor zo'n oogschaduw-newbie zoals ik. Wellicht dat ik het in de toekomst weer een keer ga proberen met wat minder kleuren bij elkaar gevoegd; want verder zijn dit echt wel kleuren waar ik vaak naar zou pakken. Gecombineerd met andere palettes is ook nog een ideetje of course! (ik geef de moed niet op, haha!)

Related posts

7 reacties

 1. Jammer dat de kleuren door het blenden te dicht op elkaar liggen waardoor je weinig verschil ziet, snap je frustratie wel als je het twee keer hebt moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het doosje ziet het er inderdaad prachtig uit. Jammer dat het op je ogen net één kleur lijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geluk dat je moeder had gewonnen! Jammer dat je inderdaad niet goed verschil ziet. Ik vind hem persoonlijk nu ook te donker!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat ontzettend jammer dat het op je oog zo tegenvalt. Hopelijk lukt het toch nog een keer om er een goede look mee te maken, want de swatches zien er ontzettend goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer! Het zag er zo veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat tof dat je moeder dit palette had gewonnen! De swatches zien er echt super uit, jammer dat het niet echt lukt om er een look mee te maken. Zelf vind ik matte kleurtjes soms ook lastig om mee te werken, denk dat het een kwestie is van blijven proberen en oefenen! Ik vind de kleuren echt onwijs mooi, lekker natuurlijk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat het toch niet zo gemakkelijk is om hier een look mee te maken. Ik vind het wel een erg mooi palette!

  BeantwoordenVerwijderen