La vie de Daphne - Veel lunches, Heel goed nieuws & Eindhoven!

Een week die bestond uit heel veel ('alvast') studeren, maar die in één keer omsloeg naar absolute vreugde toen ik het goede nieu...

Een week die bestond uit heel veel ('alvast') studeren, maar die in één keer omsloeg naar absolute vreugde toen ik het goede nieuws over mijn premaster hoorde. Daarnaast ook een week van héél veel eten buiten de deur, een nieuw jurkje, een dagje shoppen in Eindhoven, sneeuw en de verjaardag van mijn mams.


Maandag startte ik de week met de gedachte dat het nog wel eens een hele spannende week kon gaan worden: zou ik de premaster hebben gehaald of niet? Omdat ik nog geen idee had wanneer ik de uitslag zou krijgen, had ik in ieder geval nog een hoop leuke dingen gepland. Maandagochtend begon ik mijn dag met lekkere argan-oliegeur na het douchen.

's Middags had ik in de stad afgesproken met een vriendin die ik al heel lang niet meer had gezien. Na een heerlijke lunch scoorde zij nog een nieuwe bril en ik kocht de laatste cadeautjes voor mijn moeders verjaardag.

Toen ik die middag thuiskwam, was het nog net licht genoeg voor een nieuwe Instagram-foto. Het is net een beetje anders dan flatlay-fotografie, maar ik ben nog steeds een beetje van alles aan het uitproberen met mijn camera!

De rest van de dag was ik... jawel: aan het leren. Jammer genoeg dringt de tijd toch echt en zou de herkansing al de week erop zijn. Zonder resultaat of cijfer is dit wel één van de gekste dingen die ik ooit voor een opleiding heb moeten doen, maar ach: better be safe than sorry, toch?

De volgende ochtend kwam mijn Etos-artikeltje met winactie online. Drie hele verrassend ruikende handzepen en een lekker kruidig blokzeepje. Doe jij al mee?

Die dag was het ook mijn moeders verjaardag! Ik hielp wat mee met de lunch die ze had georganiseerd voor een aantal vriendinnen en flanste een paar lekkere carpaccio- en zalmwraps in elkaar.

Zelf nam ik ook nog plaats aan de lunchtafel voor een stukje overheerlijke slagroomtaart. Yummy!

Die middag keek ik nog een keer de tentamenstof door en speelde ik weer wat met mijn camera. Ik vind het jammer dat mijn foto's alsnog wat ruizig lijken, maar toch vind ik deze nog aardig goed gelukt! Op een ander moment deze week nog maar eens proberen bij iets beter licht..

Wat ik mijn moeder trouwens voor haar verjaardag had gegeven? Het welbekende handlettering boek! Inmiddels heeft ze dit ook helemaal ontdekt en is ze druk bezig met deze hobby. Superleuk!

Die avond besloot ik spontaan weer eens naar mijn oude dansteam te gaan kijken. Helaas ben ik wegens de drukke premaster gestopt met het dansen (na bijna 14-15 jaar), maar alsnog vind ik het heel erg leuk om te zien hoe de choreo van dit jaar eruitziet!

Woensdag was een beetje een dipdag. Ik merkte dat ik moe was, niet echt ergens zin in had, maar toch mezelf moest motiveren om weer een paar keer mijn samenvatting door te kijken. Met inmiddels nog stééds geen tentamencijfer begon ik me toch wel zorgen te maken of het op tijd zou komen. Maargoed; mijn foto'tje van de dag vond ik ook weer best aardig gelukt!

Met een stukje taart erbij maakte ik mezelf comfortabel in bed. Tja, je moet het leren toch een klein beetje leuker zien te maken :P

Donderdag stond ik weer vol frisse moed op en bracht ik een bezoekje aan de stad. Eventjes wat afleiding tussen al het gestress door. Ik ben de laatste tijd weer een beetje aan het kijken naar nieuwe schoenen, omdat mijn beide paren chelsea boots echt een beetje uit elkaar beginnen te vallen. Tijd voor vervanging, en wie weet wel iets 'stoerders' deze keer!

As promised probeerde ik deze keer op een wat 'lichter' tijdstip op de dag mijn camera uit. Deze werd naar mijn idee ook ietsje scherper. Love this!

Na het eten opende ik nog maar een keer mijn samenvatting, maar ik werd er eerlijk gezegd een beetje moedeloos van. Inmiddels was bekend dat het cijfer die vrijdag zou komen. Maarja.. of dat waar zou zijn was natuurlijk ook niet zeker. We wachtten inmiddels al zo ontzettend lang..

's Avonds reisde ik weer lekker naar mijn vriend om een nachtje te blijven slapen. Als ik de uitslag dan vrijdag zou horen, was ik in ieder geval niet in m'n eentje (met nog steeds in mijn achterhoofd dat ik een dikke onvoldoende zou hebben natuurlijk). Rond een uurtje of half 12 zag ik ineens op mijn telefoon dat het aan het sneeuwen zou zijn. Een beetje lacherig opende ik het gordijn en zag ik ineens een hele witte wereld. Wow! In een uurtje tijd was er al ontzettend veel sneeuw gevallen!

Die nacht had ik ontzettend slecht geslapen, maar we besloten lekker de deur nog uit te gaan voor wat afleiding. Omdat het elke keer begon te sneeuwen en/of regenen, gingen we bij Parc naar binnen waar we een chocomel met slagroom en latte macchiato namen, mmm...

Ook de tweede lunch van deze week plakten we erachteraan. Het was dan weliswaar al half 3, maar voor kroketjes op brood ben ik altijd wel in. In de tussentijd was ik natuurlijk de hele tijd mijn telefoon aan het checken voor cijfers, maar om 16.00 stond er nog steeds niets op..

Selfie!

Overigens liep ik ook nog voorbij heel leuk nieuws toen we in de stad van Breda waren: dit jaar opent daar namelijk een Mango (finally!) Zo wordt Breda (met een grotere Zara, Costes, H&M en WE) toch nog een beetje leuker om te winkelen.

Die avond zakte de moed me echt weer in de schoenen. Ik was thuis om 18.00 en heb praktisch de hele avond voor me uitgestaard en Blackboard zitten refreshen. Tja, als de docente beweert dat de cijfers vrijdag zouden komen, dan verwacht ik dat ook. Als afleiding keek ik wat filmpjes op YouTube, en rond een uurtje of 23.15 besloot ik maar te gaan slapen.

Tot ik opeens om 23.45 de welbekende 'schok-voor-je-net-in-slaap-valt' kreeg. Uit reflex keek ik op mijn telefoon, en tot mijn grote schrik zag ik opeens een berichtje dat de cijfers online stonden. Ik snelde naar beneden, maar mijn cijfer kwam maar niet tevoorschijn. Meer dan een uur later (ja, écht) stond de mijne erop. Een freaking 7.5. En daarmee wist ik het dan eindelijk zeker: ik heb gewoon mijn premaster GEHAALD!!

Die nacht heb ik van excitement amper geslapen, maar heel moe was ik niet eens toen ik wakker werd. Die middag wachtte ik nog even de persoon af die mijn (ongedragen en te kleine) Vans op kwam halen, lunchte ik en kreeg ik intussen ontzettend veel leuke en lieve felicitaties.

Ook mijn moeder had nog een klein cadeautje voor me meegebracht: nieuwe Instax Mini-film! De mijne zijn al best een tijdje op, dus nu kan ik weer 20 nieuwe polaroids schieten. Moet ik wel weer even m'n Instax camera gaan gebruiken, haha!

Die middag fietste ik weer richting stad, want nu ik de uitslag wist moest ik nog even de rest van de cadeautjes scoren die ik zou geven aan Joyce en Brittany. Voordat ik mijn cijfer had, hadden we al wel voor zondag de 15e afgesproken, maar ik hield het nog even 'onder voorbehoud'. Nu ging het dus gelukkig wel door! Zelf kocht ik - eigenlijk geheel bij toeval - nog een hele mooie, bijzondere grijze jurk in de sale bij H&M. Wat er zo bijzonder aan is? Hou vooral mijn Instagram-account in de gaten de komende dagen! :P

Ik was nog maar net thuis uit de stad, of ik kon alweer terug om mijn vriend van het station op te halen. We hadden die ochtend spontaan een sushi-date gepland om natuurlijk mijn behaalde premaster te vieren! Samen gingen we naar ons favo tentje in mijn eigen woonplaats; sinds we hier één keer zijn geweest kunnen we aan geen ander sushi-restaurant meer denken dan aan Lounge 8!

Na heel wat garnalen, loempia's, carpaccio, salades én natuurlijk sushi zaten we echt bomvol. Maar oh: wat was het lekker én genieten! Na iets meer dan drie uur tafelen fietsten we richting station om weer de trein naar Breda te pakken.

De volgende ochtend kon ik dan ook lekker vanuit Breda de trein naar Eindhoven pakken: scheelde me maarliefst een halfuur reistijd! Daar meette ik weer met Brittany en Joyce, waar we na een kort bezoekje aan Primark (en een hele mooie aankoop verder), lekker een 'soepkom' koffie dronken bij Bagels & Beans.

Yup, een bagel kon er natuurlijk ook wel in. Weer lekker één van mijn favo combi's met mozzarella en tomaat. In de tussentijd wisselden we ook nog onze sinterkerstennieuw cadeautjes uit; echt suuuperleuke dingen heb ik gekregen!

Shopping, shopping, shopping.

Bij H&M Home kwamen we nog een hele ananas-afdeling tegen; iets waar mijn vriend heel erg van houdt. Hij moest dan ook stiekem wel lachen toen ik deze foto naar hem doorstuurde, haha!

De belofte die ik aan mezelf deed als ik mijn premaster in één keer had gehaald, was het kopen van een nieuwe MAC lipstick. Ik had er al een tijdje eentje op het oog (en het is daarbij een groot favoriet van zowel Joyce als Brittany), en deze zien jullie binnenkort op mijn blog verschijnen!

Na echt een superleuke dag was het alweer tijd om afscheid te nemen op het station van Eindhoven. Ik heb het echt heel erg naar mijn zin gehad en hoop dat we heel snel weer een shop/lunchdate plannen met z'n drietjes!

Related posts

30 reacties

 1. Wat een leuk weekje! Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe MAC lippenstift!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk maar ook spannend weekje. Ik snap dat je die samenvattingen bleef doorlezen omdat je je cijfer nog niet wist. Maar je mag super trots zijn op jezelf. Een 7,5, wauw! Mega goed gedaan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een spannende week, en wat een goed cijfer! Super goed!
  Ah Eindhoven vind ik een hele leuke stad! En wat heerlijk al die lunches.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje.. zo spannend. Ik snap je spanning, die heb ik ook altijd zo erg!
  Zo fijn dat je gevoel niet klopte dat je hem slecht hebt gemaakt en gewoon alsnog een 7.5 hebt gehaald. Hopelijk heb ik dat de volgende keer ook! Hihi.

  You go girl!
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh die boots vind ik echt vet leuk! En wat heerlijk al die lunches, ik krijg spontaan zin in bagels. Die heb ik echt in tijden niet meer gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha voor mij was 't ook echt enorm lang geleden! Genieten dus <3

   Verwijderen
 6. Wat een leuke foto's Daphne :) En oeh wat heb je lekker gegeten deze week, ik krijg er spontaan honger van haha! De bagel met creamcheese en tapenade is overigens ook een grote aanrader bij Bagels & Beans! Dat refreshen van Blackboard is ZO herkenbaar! Ik kan er ook echt niet tegen als docenten pas laat er de cijfers opzetten. Ik wacht nog op een take home tentamen dat ik bijna een maand geleden heb gemaakt..zucht..haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfff duurt zooo lang altijd.. en dan zeggen ze dat wij ons wel aan de deadlines moeten houden, hahah!

   Verwijderen
 7. Wat een gestress met je cijfers zeg! Maar super dat je het gehaald hebt, wat een opluchting en van harte gefeliciteerd natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je eindelijk je cijfer terug hebt, en nog fijner dat deze ook nog een mooie voldoende is :) Dan mag je jezelf best eens verwennen hoor! Zo'n tomaat & mozzarella bagels bij beans is echt mijn favoriet <3 <3 <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaaaa, snel een nieuwe date plannen! <3 Ik vond het supergezellig en ik ben ontzettend trots op je. Maar ik wist natuurlijk al lang dat je het gehaald had, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke foto's allemaal Daphne! En nogmaals gefeliciteerd met het behalen van je premaster! Had ook niet anders verwacht met je spetterende cijfers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben benieuwd welke kleur je hebt gekozen! En je foto's zijn trouwens echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Poeef wat een gestress maar gelukkig ben je er door meid! Proficiat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met het behalen van je premaster! Haha ik werk zelf bij Bagels en Beans, maar die koppen koffie zijn inderdaad echt net soepkommen. Super onhandig met serveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. GEFELICITEERD MET JE PREMASTER!! het is je echt gegund meid !! <3

  BeantwoordenVerwijderen