City Color Contour Palette

Een hele tijd geleden bracht een dansvriendinnetje wat make up-producten mee waar ze zelf niets mee doet. Daar zat onder andere ook dit C...

Een hele tijd geleden bracht een dansvriendinnetje wat make up-producten mee waar ze zelf niets mee doet. Daar zat onder andere ook dit Contour Palette van City Color bij. Hoewel ik een absolute noob ben op het gebied van contouren (en het laatst voor het eerst probeerde met het Etos kitje), wilde ik ook dit contour palette een kans geven. Vandaag de review!

Ik had zelf eigenlijk nog nooit eerder van het merk City Color gehoord. Na wat research kwam ik erachter dat het te koop is op Boozyshop en dat er vooral veel shaping-producten in hun assortiment zitten. Zo ook dit Contour Palette, met een foto op de voorkant die me al een beetje koude rillingen bezorgt, want zo'n professional ben ik absoluut niet!

Gelukkig staat er - speciaal voor dummies zoals ik - aan de binnenkant van dit palette een uitgebreide beschrijving van waar je welke kleur aanbrengt. Ik had de meeste wel goed kunnen raden, maar zo weet ik in ieder geval hoe ik het palette kan gebruiken. De contour-kleur onder de jukbeenderen en wangen, aan de zijkanten van de neus en neusbrug, onder de haarlijn en onder de kaaklijn en kin. De bronze-kleur alleen op de plekken waar je wat meer warmte wil en de highlight-kleur op de neusbrug, boven de wangen en wenkbrauwen, je kin en de cupidoboog. 

Het palette bestaat dus uit 3 contourkleuren, waarvan 1 echt bedoelt is om te contouren, de andere bedoeld is om te bronzen en de derde om een glow aan je gezicht te brengen. Meest verrassende van dit palette was toch wel dat het creamy producten zijn, waar ik nog nooit eerder mee heb gewerkt. Ik begon me meteen af te vragen hoe ik dit in godsnaam goed op een kwast ga aanbrengen en mooi ga blenden..

De bronze en contourkleur liggen best dicht bij elkaar, al heeft de bronzer net iets meer weg van een baksteenkleurtje. Ik ben best bang dat beide kleuren op mijn gezicht een beetje oranje ogen; met mijn bleke huidje gebruik ik eigenlijk nooit zulke producten!

De highlighter stelt me een beetje teleur. Ik merk totaal geen glans op en het ziet eruit als een gelig, mat product dat waarschijnlijk niet heel veel goeds zal doen voor de totale look. Maar om alle kleurtjes niet 'zomaar' te beoordelen, ga ik ze meteen gebruiken op mijn gezicht!

Oké wow: het is heel moeilijk om de creamy producten goed op mijn kwast te krijgen en mooi aan te brengen. Het wordt helaas al snel een vlekkerig geheel, wat pas een beetje aantoonbaar wordt als ik een kwartier lang heb geblend met een andere kwast. Ik heb de contour/bronzer vooral aangebracht op de zijkant van mijn gezicht en ook een beetje op mijn kaaklijn en aan de zijkanten van mijn neus.

De highlighter kreeg ik heel erg moeilijk op beeld, maar die is dan ook te subtiel om goed vast te leggen. Wel ben ik ervan overtuigd dat zodra alle producten goed op het gezicht liggen, het aardig lang blijft zitten. Jammer genoeg ben ik gewoon niet weg van de creamy substantie en vind ik het in dit geval fijner om met poeder-achtige contourproducten te werken, omdat ik deze beter kan blenden zonder dat het vlekkerig wordt. 


Om een eindoordeel over het product te geven: ik ben niet heel erg tevreden over dit Contour Palette van City Color. Het brengt voor mij te lastig aan en de producten zelf worden best vlekkerig en donker op mijn gezicht. Ook van highlighters heb ik talloze betere meegemaakt. Leuk om een keer uit te proberen en als je van creamy contourpalettes houdt is het misschien wel iets voor jou, maar ik experimenteer nog maar even lekker verder met de producten die ik al heb!

Het Contour Palette van City Color is onder andere te koop bij Boozyshop en kost €8.99

Related posts

7 reacties

 1. Deze heb ik ook! Nog ongebruikt in de kast liggen, oeps! Ik ben echt slecht met contouren haha, daarom denk ik ook dat ik het wellicht eerst wat kan oefenen met producten in poedervorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n creamy substantie lijkt mij ook niet fijn nee, maar het ziet er wel mooi uit op de foto's moet ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah jammer! Zelf heb ik ook zo'n creamy contour setje, maar dan van Catrice en ik kan er gewoon niet mee overweg. Bij mij wordt het helaas ook vlekkerig. Ik heb ook een contour palette van City Color trouwens, maar dan gewoon in poedervorm, en die is echt aan te raden! Vroeger vond ik contouren ook erg lastig, maar nu ik de juiste kwasten ervoor heb kan ik niet meer zonder <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen ik zag dat het creams waren, kreeg ik al meteen de kriebels haha. Ik houd daar ook niet zo van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm nee ik ben ook niet zo enthousiast. Creamy producten zijn toch wat lastiger netjes aan te brengen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat 'ie je niet zo goed bevalt! Ik ben zelf ook geen held met contouren haha, ik skip het eigenlijk gewoon (al zou mijn ronde hoofd wel baat hebben bij een goede contour :D)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Poeder vind ik een stuk prettiger werken!

  BeantwoordenVerwijderen