8 (food/drink) guilty pleasures van dit moment

Zo nu en dan wisselt mijn smaak enorm, of dat nu op het gebied van kleding, fotografiestijl of juist met eten is. Met dat laatste ben ik o...

Zo nu en dan wisselt mijn smaak enorm, of dat nu op het gebied van kleding, fotografiestijl of juist met eten is. Met dat laatste ben ik ook door de jaren heen heel erg veranderd. Waar ik voorheen mijn hand voor heel veel dingen omdraaide, begin ik er nu steeds meer van te houden. Vandaag zet ik mijn guilty pleasures van dit moment op een rij!

Garnalen en andere soorten vis
First things first: ik was eerst echt anti-vis. Ik vond de smaak verschrikkelijk, en nog steeds ben ik van sommige vissoorten geen fan, maar echt: garnalen, zalm of kabeljauw: de-fucking-licious. Vooral van garnalen kan ik maar geen genoeg krijgen, en de afgelopen weken met kerst, oud en nieuw en deze week nog heb ik ze weer lekker veel gegeten. Ook sushi begint steeds meer in mijn top 10-lijstje van favo eten te komen. Herinneren jullie het je nog, dat ik dat absoluut niet lustte..? :p

Droge wijn
Ik had niet zo snel gedacht dat ik dit zou zeggen, maar het is echt waar: je smaak verandert. Normaal kon ik droge wijn écht niet wegkrijgen en wilde ik niets anders dan zoete (witte/rosé) wijn. Tegenwoordig bestel ik (bijna) in ieder café of restaurant of drink ik wanneer ik bij iemand thuis ben droge wijn.

Whiskey cocktailsaus
In de zomer was ik nog ernstig verslaafd aan de smokey barbecuesaus van Lidl, maar tegenwoordig zweer ik bij whiskey cocktailsaus (en echt, ik eet het bij alles). Hoewel cocktailsaus eigenlijk het lekkerst is bij vis, eet ik het ook bij frietjes, vlees en zelfs bij tosti (ja, echt! Op de Uni serveren ze het ook zo). I just can't get enough of it.

Mozzarella, tomaat en pesto
Ik ben dit eigenlijk pas in het voorjaar van 2016 gaan eten, maar nu is het echt niet meer weg te denken uit mijn wekelijkse 'treat-yourself-momentje.' Laatst heb ik zelfs wraps gemaakt met deze 3 te lekkere ingredienten en ik blijf de combi lekker vinden. Mijn liefde voor mozzarella, tomaat en pesto, is eigenlijk inmiddels even groot als voor carpaccio. En oh ja, pesto vind ik ook echt bij steeds meer dingen verrukkelijk: bij pasta, op een tosti, op een wrap...

Allerlei soorten koffie
Waar ik voorheen enkel een latte macchiato naar binnen kreeg, ben ik tegenwoordig steeds meer aan het experimenteren. Koffie met halzenootsmaak, koffie verkeerd en zelfs cappuccino bestel ik steeds vaker. Oké, 'echte' koffie lukt me nog net niet, maar ik ben blij dat ik het steeds meer begin te drinken én ben gaan waarderen!

Salade met feta
Om nog maar even een beetje in het 'kaasstraatje' te blijven, ben ik feta het afgelopen jaar ook steeds meer gaan waarderen. Vooral als het door een salade zit en je deze een beetje marineert met oregano, is het écht heerlijk. Ik betrap me er zelfs altijd op dat ik uit de hele kom salade altijd stiekem alle fetablokjes aan het opeten ben, oeps!

Loempia's
Vegetarisch of met kip: loempia's (en vooral lekker als mini-snack) zijn écht groot favoriet geworden in het afgelopen jaar. Toen ik ze onlangs weer na lange tijd in de Markthal at, wist ik weer even wat ik had gemist. Skip de bitterballen en mini-frikandelletjes: geef mij maar loempia's!

Carpacciowraps
So sorry, maar ik kan het echt niet overslaan in dit rijtje. Sinds een aantal maanden eten we - als we geen zin hebben om thuis te koken - carpacciowraps. Vaak wisselen we ze af met een wrapje met zalm, maar mijn echte favoriet blijven toch echt de wraps met dit yummy stukje dunne vlees, kappertjes, kaas, rucola en pijnboompitjes. En als klap op de vuurpijl vaak nog een lekkere dressing erbij ook (mosterd dille, truffelmayo, pesto...)

Wat vind jij op dit moment ontzettend lekker?

Related posts

16 reacties

 1. Wat leuk om te lezen. (:
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm wat lekker allemaal! Zelf vind ik vooral mozzarella, tomaat en pesto ook heel erg lekker. De carpacciowrap klinkt ook te lekker, die ga ik snel eens zelf proberen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gék op carpaccio. Yum. Snak nu alweer naar een carpaccio bagel van bagel and beans.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen! Ik heb nu al zin om te lunchen, haha. De laatste tijd ben ik helemaal van de avocado's, of nou ja, dat is eigenlijk al wel langer zo... We hebben het niet altijd in huis omdat het best prijzig is, maar als het er is gaat 'ie op! Mozzarella en tomaat ben ik ook dol op <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh my ik heb zó'n honger nu!! Ik heb meteen aan mama voorgesteld om carpacciowraps te maken, want ik wil dat echt eens proberen. Sushi eet ik ook nog maar net en kan het steeds meer waarderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, zalig! En nu heb ik weer honger!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omg loempias! Sinds ik deze voor het eerst at bij mijn vriend een tijd geleden ben ik ook helemaal obsessed. Met name groente loempias van het Plus huismerk. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg volgens mij een verslaving aan een broodje carpaccio

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, ja! Whiskey cocktailsaus, dank! Ik heb precies hetzelfde, ik kan er echt geen genoeg van krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O my god, ik krijg honger van dit artikel! Wat heb jij een goede smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha heel herkenbaar. Vroeger moest ik niks van pindakaas of ketchup hebben. Nu ben ik er zo dol op!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kan mij ook echt wakker maken voor carpaccio met mayonaise truffelsaus.. so guilthy maar echt wauw enorm lekker. Ook ga ik vanavond voor het eerst sushi eten in Rotterdam met een groep bloggers, ik ben zo benieuwd hoe het is! ik lus tot nu toe kabeljauw, gerookte en gebakken zalm, tonijn maar dan houd het ook wel op. Ik wil graag daar de gefrituurde garnalen proberen of die in knoflook haha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eigenlijk meestal nog wel gezonde dingen, terwijl mijn guilty pleasures altijd wel ongezond zijn jammer genoeg :( Dit jaar wil ik daar toch wat minder aan toegeven!

  BeantwoordenVerwijderen