15 unieke feitjes over mijn blogcarrière

Inmiddels blog ik al heel wat jaren en zijn er op www.laviededaphne.com al zo'n 600 artikelen te vinden over lifestyle, beauty, fotograf...

Inmiddels blog ik al heel wat jaren en zijn er op www.laviededaphne.com al zo'n 600 artikelen te vinden over lifestyle, beauty, fotografie en fashion. Door deze jaren heen heb ik samen met mijn blog al heel wat meegemaakt. Van mijn eerste bloggersmeeting tot aan het kopen van mijn eigen domein en van het ontwerpen van mijn logo tot aan de eerste samenwerking. Vandaag vertel ik 15 unieke feitjes over mijn blog!


Wist je dat..

1. ... toen de naam 'laviededaphne' was ontstaan, ik al 3 blognamen had gehad? Dit waren 'turnthestreetlightson' (yup, don't ask me why), 'lesoiseauxnoirs' (don't ask again, haha. Overigens betekende dit 'de zwarte vogels') en 'daaaaaphne'

2. ... ik helaas vorige zomer mijn domeinnaam van '.nl' naar '.com' heb moeten veranderen door mega-veel gezeik met mijn host? Het was helaas op dat moment enorm veel gestress en ontzettend wennen, maar ik vind '.com' toch ook wel iets hebben. Inmiddels weet ik eigenlijk niet beter!

3. ... ik dankzij een hele mooie vriendschap vorig jaar zomaar naar Parijs ben afgereisd? Het idee dat dankzij Brittany weer een paar dagen in mijn favo stad EVER kon zijn maakt me stiekem toch wel heel erg dankbaar. En oh, daarvoor had ik haar zelfs nog nooit gezien; wat het extra spannend maakte, haha!

4. ... één van de meest populaire YouTubers op dit moment, Jill (CrocoJill), vroeger best vaak op mijn blog reageerde? Op bijvoorbeeld dit, dit, dit en dit artikel (en zo kan ik nog wel en tijdje doorgaan!) Ook Noor van Queen of Jetlags zit in dit rijtje met dit artikel.

5. ... ik door het bloggen al gezellig een aantal keer ben gaan winkelen met een aantal medebloggers in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Arnhem en Rotterdam?

6. ... ik eigenlijk het bloggen ben begonnen doordat mijn moeder ook ooit een blog begonnen is? Oké, stiekem ook een beetje dankzij mijn fotografie-uitprobeersels en mijn opleiding, maar zij heeft me zeker geinspireerd om het ook te gaan doen.

7. ... de eerste blogger die ik volgde, Andy Torres van StyleScrapbook was? De eerste Nederlandse bloggers die ik volgde waren volgens mij Vera en Teske.

8. ... ik door mijn allereerste samenwerking ooit zomaar een nieuw paar zwarte All Stars kocht en maar €4,95 hoefde af te rekenen? Dit zijn met stip op nummer één mijn meest gedragen sneakers ooit. Dankjewel, blog!

9. ... ik al meerdere logo's heb gehad, variërend van verschillende lettertypes (thanks Dafont.com!), kleuren en icoontjes? Zo heb ik ook een lipstick-afdruk in m'n logo gehad, een veer en een Eiffeltorentje.

10. ... het allereerste item dat ik via een blog won, een groene Burkely portemonnee op de blog van fleursophia was? Ik heb 'm toen echt on-wijs vaak gebruikt. Later won ik op haar blog ook nog shoptegoed voor nieuwe schoenen, en die chelsea boots die ik daarmee kocht draag ik nu nog steeds elke dag!

11. ... ik het eigenlijk helemaal niet zo erg vind dat ik nooit aan YouTube ben begonnen? Ik zou echt urenlang stressen over waar ik de tijd en het geduld vandaan moest halen én ik vind mezelf op camera terugzien oprecht vreselijk. Zoveel respect voor iedereen die gewoon doorzet en de leukste filmpjes maakt! <3

12. ... ik mijn 22e verjaardag heb gevierd met één van mijn favo blogvriendinnetjes Joyce en een weekje ervoor nog haar 20e verjaardag in Hoofddorp vierde? Parties are much more fun with good friends! <3

13. ... ik door het bloggen inmiddels zoveel mooie (make-up)merken, sieradenwebshops, (internationale) hotspots en Instagram-accounts heb ontdekt? Van KIKO, Sleek en MAC tot aan Anna+Nina en Mimi et Toi en van La Favorite in Parijs en La Rollerie in Valencia tot aan de accounts van @parisinfourmonths en @thepinkdiary.

14. ... bloggen voor mij echt een uitlaatklep is geweest in mijn afstudeerperiode? Ik kon (en zou dit nog steeds kunnen) urenlang artikelen schrijven over scriptie-stress, de gedachten die in mijn hoofd zaten rondom de afronding van mijn HBO-opleiding en wat ik zou gaan doen als ik afgestudeerd zou zijn.

15. ... ik - ondanks soms negatieve reacties - nooit volledig het bloggen heb opgegeven? Sterker nog, de leuke reacties van mensen om me heen hielden me écht op de been en nog steeds krijg ik wekelijks van goede vriendinnen te horen dat ze het 'leuk vinden om zichzelf terug te zien' en ook dat ze het tof vinden dat ik ergens zo passievol mee bezig kan zijn. Lief! <3

Related posts

17 reacties

 1. Aw wat een lieverd ben je ook. Ik ben zo blij dat de stad van de liefde ons samen heeft gebracht! Er komen nog veel dates aan en wie weet kunnen we samen weer een keer naar Parijs (met Joyce er dan ook bij)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen :) Bloggen brengt een hoop moois met zich mee! Niet alleen maar moois natuurlijk, maar daar gaat dit artikel vandaag niet over. Ik ben ook erg blij dat ik toen die stap heb gemaakt en gewoon ben begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat een super leuk artikel om te lezen!! Gaaf om hier bij stil te staan ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuk artikel en wat een mooie dingetjes heb je behaald, wat tof dat je vriendinnen hebt gemaakt door je blog! :)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke feitjes! En je hebt echt een hele mooie blog hoor. Ik herken het gevoel dat je blog een uitlaatklap voor je is, zo voelt het voor mij ook. Op mijn blog kan ik alles kwijt wat ik normaal niet meteen aan iemand zou vertellen. (:
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, mijn reactie van net is volgens mij niet aangekomen. Anyways; leuke feitjes over je blog! Nu ik er zo over nadenk reageerde die Jill ook weleens op mijn blog haha. En ik ben juist met mijn blog begonnen omdat dat werd aangeraden op mijn studie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk om te lezen! Ik heb ook een .com domein, omdat iemand silkeblogs.be al had geregistreerd. Zo frustrerend, maar .com klinkt toch ook best leuk =D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk artikel Daphne! En wat leuk dat jouw moeder ook een blog had! Zo moeder, zo dochter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo leuk om te lezen! YouTube is ook echt niks voor mij haha. En grappig he, Jiami heeft ook eens gereageerd op mijn blog, jaren geleden. Vroeger was het Bloggers wereldje echt een stuk kleiner en waren de grote YouTubers en bloggers ook kleiner.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen! Dat van die vele blognamen herken ik, ik heb er ook al drie gehad, haha. Ook van die gekke namen, waar je mee begon als blogger. En wat fijn dat je al zoveel leuke dingen hebt mogen doen naar aanleiding van bloggen. Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bloggen brengt heel wat moois met zich mee! Ik vond de shopdates ook super gezellig! Leuk dat je weer meer aan het bloggen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aah, wat leuk om dit zo te lezen zeg! Haha zelf had ik ook eerst een andere blognaam: Classic Vintage Chick. Wat ik nu heb is toch wel een stukje fijner haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om te lezen! Wat fijn dat je al deze dingen hebt meegemaakt, ik heb ook al heel wat leuke dingen aan mijn blog te danken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ontzettend leuk om te lezen! Bloggen brengt zo veel fijne dingen met zich mee. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aaah zo leuk om te lezen! Superleuk om een aantal momenten te zien waar ik zelf bij was, hihi <3 Dit jaar gaan we weer crashen op elkaars verjaardag hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke feitjes! En wat grappig dat die grote YouTubers vroeger op je blog gereageerd hebben. Ik hoop dat ze hem stiekem nog steeds lezen, haha. x

  BeantwoordenVerwijderen